Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Mexikói bab darált hússal recept

Mexikói bab darált hússal recept

Elkészítési idő 140 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Mexikói bab darált hússal hozzávalói:
30 dkg vörös bab
2 fej hagyma
2 ek. étolaj
40 dkg darált marhahús
1 db zöldpaprika
3 dl húsleves
1 doboz egész paradicsomkonzerv
1 db chilipaprika
3 gerezd fokhagyma
fél tk. oregánó
fél kk. kurkuma
fél kk. chilipor
patikasó


A Mexikói bab darált hússal elkészítési módja:
A babot éjszakára beáztattam 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltettem főni és majdnem puhára főztem. A hagymát megtisztítottam, kockákra vágtam és forró olajon a darált hússal lepirítottam. A fűszerpaprikát csíkokra vágtam és beáztattam a húslevesbe. A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtettem, darabokra vágtam, és a húshoz adtam. Ezután a többi hozzávalót, a fűszerpaprikát, a csíkokra vágott zöldpaprikát, a felszeletelt fokhagymát, az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit és végül a húslevest is a húshoz adtam. A darált húst körülbelül 1,5 órán át pároltam kis lángon, fedő nélkül úgy, hogy a leve besűrűsödjék. Ezután hozzáadtam a lecsöpögtetett babot és további kb. 30 perc alatt készre főztem. Friss kenyérrel kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A mexikói bab darált hússal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook