Táplálkozás - mit egyek és mikor mivel? (beszélgetés)
En is emiatt kabe. Van 2 kulonbozo izlesu gyerek egyik valogatos masik nem, plusz a ferjem nem eszik dietas kajakat;)
En meg emiatt nem akarok elhizni, azert nagyritkan sikerul egyeztetni hogy mindenki egyformat egyen, de rendszerint en vagyok a legkevesbe valogatos viszont szamolgatnom kell szinte mindent (ch, kaloria) ezert muszaly kulon foznom magamnak, a tobbieknek meg azert mert a gyerekek sem mindig akarjak ugyanazt. Pl egyik paradicsomosan akarja a tesztat a madik meg uresen csak reszelt sajttal stb stb, en meg tesztat nem :DDD
HA akarod, a párolás közben adhatsz hozzá egy pici tejszínt is, finomabb lesz, de akkor nem biztos, hogy annyira zsírszegény...
Másik, én sokszor használom a paradicsomszószt is, hogy zsírszegény szószokhoz jussak, szóval pici olajon megpirítod pl a csirkemellet és hozzáadsz paradicsomszószt (vagy 2-szeresére higított pürét) és só-bors, fedő alatt készrefőzöd. Ez is nagyon gyors, emellé natúr gőzölt zöldségek illenek a legjobban.
De én snack-ként gyakran eszem a gyümölcs-sajt kombót, mert a gyümölcs amúgy felvinné a vércukrot, viszont sajttal együtt kevésbé viszi fel, és így egyszerre jutok vitaminokhoz is, édeset is ettem és sósat is, kálcium és fehérje is volt:DDDD
Egy snackre én mindössze 2 szelet sajtot számítok, trappista vagy ilyenek, és negyed körte vagy fél alma (közepes), pont jól lehet lakni vele, ha valami gyors kell és viheted mindenhová:D
Másik gyakori snack nálam az olajos magok, de csak pár szem, amit szintén összekészíthetsz már kimérve (30-40g mandula, dió, mogyoró), és megvan az élmény, hogy "ropogós", de ha már otthon elkészíted akkor direkt a natúr változatokat válaszd, sómentes, ezekben is van sok fehérje és kálcium.
Krémes sajtoknál mint philadelphia viszont nyugodtan belekeverheted pl a megtisztított diót egészben és egy negyed körtét kockára vágva, ezt is viheted mindenhová.
A körtét a pucolás után egy pici citromlével összekeverném, hogy ne barnuljon meg (ha nem rögtön eszed)
Nálam is a gyorsaság nagyon lényeges pont mert 4 emberkére főzök 4 különböző kaját:)
köszi!
én mindig külön csinálom a húst és a zöldséget, de majd kipróbálom így egyben is - vevő vagyok mindenféle kísérletezgetésre, ami arra irányul, hogy kevesebb mosogatni való legyen :D
Gyorsan kész van:
Fagyasztott zöldségeket pici vajon és kevés vízzel megpárolok, csipet tengeri só, és erre 2 felvert tojás, majd fedő alatt készrefőzöm.
Ugyanezt mármint fagyasztott zöldségeket (brokkoli, karfiol, kockára vágott kaliforniai paprika, cukkini, karalábé, sárgarépa, hagyma, bármelyik ezek közül), pici olívaolajon, vagy vajon kevés vízzel kevés tengeri sóval megpárolom, de a zöldségekkel együtt 100-120 g kockára vágott csirkemellet is teszek, fedő alatt összepárolom.
mindkét variáció kész 5-6 perc alatt, pont amennyi a megterítéshez kell, ennyi idő alatt megterítesz kényelmesen, és szinte semmi mosogatnivaló, mert ha előre kiadagolva zacsikban lefagyasztasz mindent, akkor ezzel sincs gond:)))
CAPRESE:
1 csomag mozzarellát (100g) 1 centis szeletekre vágsz, és 1 nagy paradicsomot szintén, elrendezed egy tányéron őket, csipet só, bors, oregánó, egy csepp olívaolajjal meglocsolva, ez szupergyors!
Snack:
-fél alma szeletekre vágva, sajtszeletekkel
-töltött tojás 2 db tojásból (saját magával töltve, a sárgájához egy pici mustárt, borsot és pici majonézt keverek)
-fél alma és mogyoróvajjal megkenve (nem csokis mogyorókrém, hanem mogyoróvaj)
-alma belsejét kivájod és megtöltöd darált dió-joghurt-édesítő keverékével
-körözött paprikába töltve
egyéb kérdéseim is lehetnek?
Például milyen zabkorpát szoktatok venni és hol, ami jó árban is van és minőségileg is megfelelő?
Vagy bármilyen más alapanyag, aminél fontos a márka...
Csirkemell,hal bevűszerezve,olivaolajon kisütve+párolt zöldség.
Ugyanzek tepsibe rétegezve,(kicsit elősütöd serpenyőben+párolod)tejföl tojás sajt kikeverve ráöntöd megsütöd.Iseni ebédek!!
Hús savanyúsággal krumpli rizs nélkül egászséges!
Tejszínes csirkemell rizzsel!
Én is ezeket eszem jórészt!Finomak.
Rosie1 nekem is küldenél rec.ket??????????légyszi!!
igen, az megköszönöm.
írjak e-mail címet?
köszi :)
bejelöltem kedvencként, át fogom olvasni :)
Szia! Én is egészségesen étkezem, és sportolok, a menümet a naplómban vezetem, ajánlom figyelmedbe, sok ötletet meríthetsz :-)
Nagy dicséret a tudatosságért!!! :-)
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, mert mostanában képtelen vagyok magamnak kitalálni, hogy mit egyek és mikor.
Alapjában véve nem étkezem egészségtelenül, de egy pár hónapja azon vettem észre magam, hogy kevesebb zöldséget és gyümölcsöt eszem, ellenben több felesleges kaját. És próbálok visszatérni, de azt hiszem, most a lelkileg gyenge korszakomban vagyok, ezért szükségem lesz arra, hogy előre megtervezzem a menümet. Ehhez kérném a ti segítségeteket.
Olyan ételeket, étrendet szeretnék, ami
- könnyen elkészíthető
- sok zöldség van benne, de nem vega, mert húsfüggő is vagyok
- nem kalóriabomba, mert nem akarok hízni
- sok olyan étel van benne, ami serkenti az emésztést (ugyanis ez most már zavaróan belassult nálam, mindig problémás :()
- illetve sokat sportolok, tehát fehérje tartalom sem árt, ha van
Tudnátok esetleg segíteni, hogy milyen reggeli, ebéd, vacsora lenne jó nekem? És napi kétszer szoktam még "nasizni" is (az utóbbi időben ez háztartási keksz volt, mert kicsit sok a gyomorsavam és néha fáj a gyomrom, de régebben például korpás kekszet eszegettem).
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Paleolit táplálkozás
- Fogyjunk együtt mozgással és helyes táplálkozással!
- A gyerekek egészségtelen táplálkozása
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- 1200 kalóriás étrendet szeretnék kezdeni, mivel szeretnék fogyni olyan 10kg-ot júniusig; viszont nem tudom, milyen ételeket egyek?
- Milyen ajándékot vegyek egy 9 éves fiúnak, ha nem tudom mivel szeret játszani!