Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » 1200 kalóriás étrendet szeretnék kezdeni, mivel szeretnék fogyni olyan 10kg-ot júniusig; viszont nem tudom, milyen ételeket egyek? fórum

1200 kalóriás étrendet szeretnék kezdeni, mivel szeretnék fogyni olyan 10kg-ot júniusig; viszont nem tudom, milyen ételeket egyek? (tudásbázis kérdés)


1 2
2020. márc. 17. 10:22
Mindenképp edzetek mellé ,kb heti 4 alkalommal , a többi napon pedig jöhet a házimunka :) meglepö , hogy egy ora vasalással milyen sok kaloriát tudsz elégetni :)
2020. márc. 9. 17:18
Intenset programot ajánlom a figyelmedbe! :)
35. Bözsi néni (válaszként erre: 33. - Mujoka)
2020. febr. 13. 21:39
Mozogj sokkal többet, akkor fogysz is, a narancsbőr is eltűnik.
34. VendrinerPiroska (válaszként erre: 6. - 9b10f3d7ff)
2020. febr. 13. 21:31

100g magokból nagyon sok. Dióból 45g már egy nagy marék, viszont 2 db dió teljes bele az kb. 10g. A dió, a mandula v. a tökmag nagyon sok hasznos esszenciális zsírsavat tartalmaz és kimondottan ajánlott, mert telít.

Én 3 hónap alatt leadtam 8kg-t, úgy hogy a kb 1300 cal-t fogyasztottam és ebből kb. 130g volt a szénhidrát, úgy hogy 1400 cal-val kezdtem. Meg lehet csinálni és tényleg főként akarat erő kérdése. Lehet, hogy van egy-két húzósabb nap az elején, de aztán már nem nehéz és nem is éhezel. Ha meg elkezded látni az eredményt, az nagyon motiváló lesz.

Nálam a kulcs a szénhidrátok visszafogása volt, de ettem kenyeret, sőt édességet is itt-ott, viszont nagyon megnéztem a mennyiségeket. Az biztos, hogy barátom lett a kalória és ch táblázat. :)

33. mujoka
2020. febr. 13. 21:06

Sziasztok!


En is csatlakozom hozzátok nekem 7 kg kellene fogynom már egy hete kinlodom az 1200 kaloriaval de nem sikerült eddig tartanom nagyon nehéz és úgy tűnik hogy nagyon kevés 😥

165 cm 62 kg vagyok és rengeteg narancsbor vastag comb

32. Guruljka (válaszként erre: 31. - Ladyvintage)
2020. febr. 13. 20:42

Igen, ez így van. És a fornettis volt a legközelebb...

Én sem hittem el, de levelezősként sem volt sok idő rendes kaját enni. Vinni sem nagyon!


Ráadásul, ha tanulok vagy ha több a munkám, én kívánom a szénhidrátokat. De talán (és itthon) a túrós desszert, kikeverve a fehérjeporommal, megoldja majd. A sulit ősszel kezdem újra, addig még kikísérletezek valamit. Habár most csak két félév lesz sajnos.

31. Ladyvintage (válaszként erre: 24. - Guruljka)
2020. febr. 13. 07:26
Nálam az édességgel volt a probléma. Itt kis csoki, ott csokis keksz s puff. Egyetem mellett nem volt időm az étkezésekre figyelni, más ette a kakaós csigát, persze hogy én is megkívántam.
2020. febr. 9. 18:56

Néztem a fotóidat, nagyon guszta az a tányér kaja, amiket és ahogyan rápakoltad. Nem csodálom, hogy mindig sikerül elfogyasztanod. :)


1. Vegyél gyerek-tányért, és néhány nap alatt a gyomor is átáll a kevesebbre.

2. Ami most ott a fotón van, abból az egyik gyümölcsöt délelőtt tízórainak, a másikat délután uzsinak pont elég, fel se rakd a reggeli mellé. Reggeliként még a tojásból és husiból is elég a fele!

3. Evés előtt igyál meg egy jó pohár vizet, rögtön kevesebb lesz

a gyomrodban az üres hely.

A többi oké! :)

29. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Ladyvintage)
2020. febr. 9. 17:12

Meg lehet oldani, elsősorban az alacsony Glikémiás Indexes kajákat kell enni: a bennük levő ch-t a szervezet fokozatosan, lassan bontja le, nem fog ugrálni a vércukor szinted, és laktatóbbak, sokkal ritkábban éhezel meg. Tehát ha egy-egy étkezés során kevesebbet is eszel, belefér a tízórai és az uzsonna is, pl. 1-1 szem gyümölcs, vagy pár falat zölsaláta...


Pl. a teljes kiőrlésű liszttel sütöm a kis lepénykéket (most már sikerült kikísérleteznem), és fele annyi elég bőven elég belőle, mint a fehér lisztes kenyér- és péksüteményekből.


1 tojás felverve, hozzá 1 ek. tejföl, 1 ek. olaj, 1 kk. só, 1/4 csomag sütőpor!!! és annyi tk. liszt, hogy sűrű massza legyen belőle.

Ezt evőkanállal szaggatva, serpenyőben lehet sütni, minimális olajban.


Ebből lett nekem 6 db. kb. 2 cm vastag lepénykém... 3-4 napra elegendő is.

A jövő héten akarom kipróbálni, hogy egész heti szükségletet egy nekifutásra, mennyit kavarjak, és esetleg fagyasztóból kiszedve, hogyan szuperál.


De pl. egy ilyen lepénykét felszelek csíkokra = pörkölt mellé a köret, vagy a tetejére a túró, vagy éppen nyakon öntöd különböző mártásokkal...


Az alacsony Glikémiás Index:

0-50 % között alacsony

50-75 % között közepes

75 - fölött magas, ezeket célszerű kerülni.


Rizs helyett a bulgurt használom

éppen ezért, fehér cukor helyett én gyümölcs cukrot.


Bármit ehetsz, csak arra figyelj oda, hogy miből mennyit. Nem kell éhezni, és akkor minden oké.


A napi mozgás és a kellő mennyiségű folyadék kell a szervezetnek.


Ebben a táblázatban nemcsak a kcal és egyéb értékek vannak benne, az utolsó oszlop a GI%. Érdemes átböngészni, és váltani alapanyagokat.


[link]

28. Fisica
2020. febr. 9. 16:48

Egy érdekes olvasmányt találtam pár napja.


[link]

2020. febr. 9. 13:59
Én most 10et tűztem ki magamnak. Bocsi a rossz fogalmazásért.
26. fincsi5 (válaszként erre: 7. - Felhasznalo1026)
2020. febr. 9. 10:18
mármint 5-5 kilót?
25. Guruljka (válaszként erre: 21. - Ladyvintage)
2020. febr. 9. 09:29

És edzeni mit tervezel?


Én az előbb ezt csináltam meg.

[link]

24. Guruljka (válaszként erre: 21. - Ladyvintage)
2020. febr. 9. 08:07

Nem is kötelező nagyobb mennyiségeket enni.

Viszont valamitől mégis meghíztál. Nassolsz?

2020. febr. 9. 07:40

1200 Kcal mellett, felléphet éhségérzet valami hiány miatt is, érdemes odafigyelni a vitaminok és az ásványi anyagok megfelelő bevitelére.

A szervezet hajlamos bármi hiányt éhséggel jelezni.


És megfelelő folyadékmennyiséget is kell inni.

22. Guruljka (válaszként erre: 21. - Ladyvintage)
2020. febr. 9. 07:37

Ha az 1200 Kcal-t akarod valami makacsság miatt tartani, a figyelmeztetések ellenére, akkor ne ábrándozz nagyobb mennyiségről.


A tejtermékek legalább annyi zsírt tartalmaznak, mint fehérjét.


A csirkemell sonkáért szerintem kár pénzt kiadni, mert ami jó, az drága. Persze ha megengedheted magadnak, vedd meg, csak legalább egyszer olvasd el az összetételét.

Lehet sütőzacskóban megsütni külön zsiradék nélkül, aztán hűtőben tartani, abból vágni, ha kell.

21. Ladyvintage (válaszként erre: 14. - 9b10f3d7ff)
2020. febr. 9. 07:01
Nekem jó ez a napi 5x-i étkezés, mivel valahogy nem tudtam megenni mondjuk egyszerre egy pizzat vagy gyros tálat. Míg más egyszeriben megette, én ha nagyobb mennyiséget eszem, utána nem érzem jól magam.
20. Lávli
2020. febr. 9. 06:47

Ha van késes aprítód, 20-30 deka csirkemell sonkát felaprítasz, zöldséget párolsz (zöldbab, brokkoli, karfiol, sárgarépa, kelbimbó .. persze nem egyszerre :))), megszórod kevés darált sonkával, ráolvasztasz egy szelet sajtot, szintén 2-3 napi ebéd.


Sütőzacskóba teszel 1 kg répát hasábokra vágva, fűszerekkel, mikor puha, rágrillezel kis sajtot, mennyei.


Bármilyen párolt zöldségre karikázol 2 főtt tojást, nyakon öntöd fűszeres joghurttal.


Serpenyőben megpirítod a kockázott cs.mellet, reszelt almával, reszelt zellerrel, joghurttal összekevered


Vajon sült hal rozmaringgal, zöldbabbal.


Hát írhatnám holnap reggelig.

Sokféle étel létezik, ami finom és eheted és 1200 kalória sincs egy napra.


A raktározás csak városi legenda. A szervezeted a felhalmozott zsírodból fogja nyerni az energiát, ez A FOGYÁS. :)


(Néhány csepp olívaolajat tegyél mindig az ételedre, kell a zsírban oldódó vitaminok miatt.)

19. Lávli
2020. febr. 9. 05:44

-Fehérje (joghurt, túró, kefir, sovány hús, tojás)

-zöldség

-gyümölcs

-reggelire 2-3 kanál zabpehely forró vízzel leöntve, kevés gyümölccsel, fahéjjal - délig biztos, hogy nem leszel éhes, csak kívánni fogod a pogácsát meg a fornettit, de az nem éhség 😅


Minden a fűszerezesen múlik.

Ha eszel egy szelet húst sok párolt zöldséggel, használj bátran fokhagymát, rozmaringot, curryt, borsot..

Akár a pirításhoz/pároláshoz, akár kis doboz joghurtba keverve, amivel leöntheted a salátákat.


Süthetsz felhő kenyeret, egyszerű, gyors, finom, helyettesíti a kenyeret, ha szendvicsre vágysz. Egy 25 dkg-os doboz túró és pár tojás 8 "kenyérkét" ad, több napra elég.


No cukor, no liszt, rizs, krumpli, bab, kukorica.


Ha kitartó vagy és nagy sajnálgatod magad nagyon, 2 hónap alatt lemegy az a 10 kiló, nem kell várnod júniusig. 😘 Sok sikert!


(Egy gratisz ötlet, nyugodtan legyél találékony, ha unod a csirkemellet: 25 deka darált húst megpárolsz hagymán, fűszerezed, paprikába töltöd (rizs nélkül!), paradicsom lében megfőzöd, édesítővel ízesíted .. pazar aligkalóriás ebéded lesz 2 napra. A darált hússal rakott zöldséget is készíthetsz, rengeteg félét, natúr joghurttal leöntve. Megint csak a fűszerezésen múlik minden. )


A felhőkenyér receptje:


[link]


✌️

2020. febr. 9. 01:12
A kaja része viszonylag egyszerű: Túlnyomórészt rizs, csirke (natúr), hal, saláták, sajt, gyümölcsök, joghurt, folyadék (legjobb a víz). Naponta többször de kevesebbet enni (a napi öt nem szentírás). A magokat sem kell annyira kerülni ugyanis rengeteg hasznos és szükséges esszenciális anyagot és nyomelemet tartalmaznak. Itt nem a sózott ízesített hulladékokra gondolok. Az alább közölt táblázat 100 grammokra vonatkozik. (az már kereskedelmi kiszerelés = 1 zacsi) Ennek töredékét használod fel ha egy salátát megszórsz pl. hántolt tökmaggal vagy mandulával. Kerüld a pékárút (fehérliszt), a tésztát és az édességet. Este 6-7 után már lehetőleg semmi vagy kevés tápláló kaja. Mozgás!!! Mivel el kell használni a bevitt energiát ezért mozogni kell! Azt hiszem ezt a receptet milliárdszor leírták már de önfegyelem kell hozzá és ennek hiánya miatt nem működik az emberek jó részénél. Ugyanis eleinte lassú a fogyás, viszont tartós. Manapság mindenki a csodaszerekben, "zsírégetőkben",ultra slankító zselékapszulákban és egyéb szemétben bízik mert gyorsan akar nagy csodát és nagy fogyást. Aztán jön a jojó effektus. Aki ezekben hisz, az Harry Potterben is hisz, mert annyit ő is ér mint a sok kukába való csodaszer. :-)
17. Bözsi néni (válaszként erre: 1. - Ladyvintage)
2020. febr. 9. 01:03

1200 kcal baromi kevés, annyival elbukod. Egyél inkább többet, 1600-1800 kcal-t és mozogj sokat, 4-500 kcal-t mozogj le.


Egyél zsírszegényen, sok zöldség, kevés rizs, krumpli. Tésztákat inkább ne. Napi 3-szor elég enni. Sajtot ne, mert zsíros.


És mnden nap mozgás, torna!

2020. febr. 8. 21:05

Én pl. ébredés után nem is tudok enni. Lefekvés előtt megint nem ajánlott enni. Hány óra marad az 5-szöri evésre?

Mert azt is ajánlják, hogy 3 óránként együnk, de ez sehogy sem jön ki.

15. Guruljka (válaszként erre: 14. - 9b10f3d7ff)
2020. febr. 8. 21:03
Nem véletlenül próbálom elkerülni a cukorbetegséget. :D
14. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 12. - Guruljka)
2020. febr. 8. 20:52

Ez valószínű nem vitatom. De, ha ötször eszik valaki nem ugrál a vércukorszintje, másrészt gyorsul tőle az anyagcsere.

Ha a szervezet úgy érzi folyamatosan van ellátva, akkor nem az izmokat kezdi leépíteni, hanem a zsírt.

Nem véletlenül ajánlják a cukorbetegeknek is az 5x-i étkezést.

2020. febr. 8. 20:20
Én nem tudok napi 5x enni. Sehogy sem. Még akkor sem,ha nem diétázok. De most bekeményítek. Muszáj visszafognom magam édesség téren.
12. Guruljka (válaszként erre: 5. - 9b10f3d7ff)
2020. febr. 8. 20:14
Ez az "5x" egyél szintén egyénfüggő.
11. Guruljka (válaszként erre: 8. - Ladyvintage)
2020. febr. 8. 20:13

Elméletben, igen. Én is azt mondom, de szintén kalóriabázison rengetegen sunnyognak vissza, akik vitézkedtek az 1200 Kcal-al, hogy: miért nem fogyok???

Ennél még nekem is több volt a személyre számított kalóriaszükségletem, pedig akkor sem voltam 152 cm-nél magasabb.

10. Ladyvintage (válaszként erre: 7. - Felhasznalo1026)
2020. febr. 8. 20:03
Jó ötlet!
9. Ladyvintage (válaszként erre: 5. - 9b10f3d7ff)
2020. febr. 8. 20:02
Mindenevő vagyok, kivéve a nehéz fűszeres ételek, hagyma, s mivel lassú az epém a fokhagymával készült ételeket nem tudom megenni.
8. Ladyvintage (válaszként erre: 3. - Guruljka)
2020. febr. 8. 20:00
1200 kalóriával heti 0,5 kg fogyász tudnék elérni a kalóriabázis szerint.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook