Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tanyasi csípős tarhonya bográcsban recept

Tanyasi csípős tarhonya bográcsban recept

Elkészítési idő 130 perc

A Tanyasi csípős tarhonya bográcsban hozzávalói:
16 dkg házi füstölt szalonna, 40 dkg házi száraz tarhonya, 1 fakanál disznózsír, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db húsos zöldpaprika, 1 db chili paprika, 2-3 közepes szem burgonya, 1 csokor petrezselyemzöld. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika.


A Tanyasi csípős tarhonya bográcsban elkészítési módja:
A bográcsot tűzre tesszük, előmelegítjük, és benne a disznózsírt felolvasztjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk és a bográcsban a zsírját kisütjük, majd a tepertőt egy tányérra kiszedjük és félre tesszük. A visszamaradó zsírba beleszórjuk a tarhonyát és kevergetve aranysárgára piriítjuk. Közben megtisztítjuk a hagymákat és apró kockára vágva a tarhonyára szórjuk, összekeverjük és tovább pirítjuk meghintve kevés sóval. Ezután a bográcsot a tűzről leemeljük és meghintjük a fűszerpaprikával, amiből az egyik evőkanálnyi lehet csípős is (vagy csípős paprikakrém). Összekeverjük és felöntjük az egészet annyi vízzel, amennyi a tarhonyát legalább egy ujjnyival ellepi. Bográcsot a tűzre visszatesszük és erősebb tűzön forralni kezdjük. Most belerakjuk a kockára vágott zöldpaprikákat a cikkekre vágott paradicsomokat és a nagyobb kockákra vágott burgonyát is. Ezután ízesítjük sóval és fűszerezzük őrölt borssal, majd a tepertőt is beleszórva főzzük közepes tűzön. Ezután az apróra vágott chilipaprikát is hozzáadjuk. Ha az étel elkészült a tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemzölddel. Tálaljuk házi káposzta salátával.

A recept két személyre szól. A mennyiségek tetszés szerint bővithetők és akár tíz főre is készíthető tartalmas étel


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , szept. 1. 04:16
A tanyasi csípős tarhonya bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook