Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Sajtos-tejfölös lángos recept

Sajtos-tejfölös lángos recept


Elkészítési idő 60 perc

A Sajtos-tejfölös lángos hozzávalói:
6 db lángoshoz:
50 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
2 dl tej,
2 ek. burgonyapehely,
1/2 dl étolaj,
2 dkg friss (vagy 1 cs. instant) élesztő,
1 tk. barna nádcukor,
étolaj a sütéshez


Sajtos-tejfölös lángos 1.Sajtos-tejfölös lángos 2.


A Sajtos-tejfölös lángos elkészítési módja:
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a liszthez adjuk a sót, a burgonyapelyhet, az olajat, végül a megkelt élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk és addig dagasztjuk (kézzel vagy géppel), amíg el nem válik az edény falától. Konyharuhával letakarjuk és meleg helyen kb. 30 percig kelni hagyjuk. Majd elosztjuk 6 egyenlő részre. A gombócokat újra lefedjük kb 10 percre, majd kissé olajos kézzel megformáljuk (széthúzzuk) a lángosokat tányér méretűre és egy kerámiabevonatos serpenyőben néhány kanálnyi forró étolajban megsütjük a lángosok mindkét oldalát. Végül papírtörlőre téve leitatjuk róla a felesleges olajat.

A forró lángosok tetejét megkentem tejfölben elkevert reszelt fokhagymával, sóval és reszelt sajttal. Én még a
sajt tetejére is szórtam egy csipetnyi őrölt színes borsot és őrölt köményt. Így egy picit markánsabbá vált
az íze, de ez nem kötelező. Ha nem azonnal fogyasztjuk el a kikevert tésztát, 1 ek. olajjal kikent légmentesen
zárható műanyag dobozban a hűtőbe téve napokig eláll. Egy pohár forró citromos teával remek vacsora válik belőle.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Tésztafélék receptjei


A sajtos-tejfölös lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook