Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Talán ez lesz a nekem való! fórum

Talán ez lesz a nekem való! (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Talán ez lesz a nekem való!

1 2 3
2012. márc. 12. 09:44

Szia!

Írtad a cikkben, hogy 01.25-én kezdted,azóta mik az eredményeid?

31. Kata 1977 (válaszként erre: 31. - CsillagTM)
2012. márc. 12. 08:09
Köszönöm a drukkot!!
30. Kata 1977 (válaszként erre: 29. - Bcicus)
2012. márc. 11. 22:47
Ez az ir pontosan mit takar konkrétan??
29. Bcicus (válaszként erre: 28. - Kata 1977)
2012. márc. 11. 22:18
Az ir.eseknek való diétát egyébként anélkül is elkezdhetet hogy meg lenne a diagnózis csak akkor a vérképből utána már nehéz lesz kimutatni. Egyébként a nagyon túlsúlyos emberek nagy része ir-es lesz.
28. Kata 1977 (válaszként erre: 26. - Fc42fbc9ea)
2012. márc. 11. 22:11

Szia!

Én is ettől félek, hogy mivel nagy súlyról indulok az elején meglódul,de aztán nehogy visszajöjjön az egyoldalú evéstől ,hogyha megunom.

Valami olyan kell amit hosszútávon lehet és a súly elérése után is csinálható!

A menstruációm szinte percre pontos!

27. Bcicus (válaszként erre: 26. - Fc42fbc9ea)
2012. márc. 11. 20:45
Ez egyáltalán nem feltétlen tünete az ir.nek. Rengeteg embernek van tökéletes cikulusa ir.esen, sőt soknak simán van gyereke is.
2012. márc. 11. 20:39

Kata! Én 28 kg-ot fogytam 1 év alatt ugyanazzal a módszerrel, mint te karácsony előtt. Egyetértek azokkal, akik a 90 napos diétát nem ajánlják, egy kolleganőm próbálkozott, hamar gyomorpanaszai lettek, most 10 kg-val több, mint a kiinduló súlya volt. Annyival érdemes lehet a diétát kombinálni, hogy este az update1-es, vagy a GI alacsony kategóriából választasz ennivalót. Ami még fontos, hogy tornázni kell!

Azért azt ne feledjük, hogy minden fogyókúra aranyszabálya, hogy kevesebb kalóriát fogyasszunk el, mint amit felhasználunk.

Az én vérképem nem romlott, félévente nézetem a háziorvossal. Sok gyümölcsöt és zöldséget kell enni. Meglehet lefekvés előtt érdemes vitamintablettát szedni.

Az inzulinrezisztenciának van még egy jele (persze, ha nem tablettát szedsz) a nem rendszeres menstruációs ciklus. Engem is most vizsgáltat ki a nőgyógyász.

25. Bcicus (válaszként erre: 24. - Kata 1977)
2012. márc. 11. 18:18
Ez épp az ir jele, ha ilyen alacsony a cukor, sajna a legtöbb doki nem foglalkozik azzal ha túl alacsony a cukor pedig az nagyon nem jó.
24. Kata 1977 (válaszként erre: 23. - Bcicus)
2012. márc. 11. 18:14
Nekem mikor nem voltam teres a cukrom 3,3-3,5 felé még sose ment a terhelésesnél meg max 5 volt.
23. Bcicus (válaszként erre: 22. - Kata 1977)
2012. márc. 11. 18:12
Van olyan akinél a terhesség simán megy még is mondjuk inzulinrezisztencia álla háttérben amihez speciális étren és gyógyszer kell. Terheléses cukor és inzulinvizsgálattal könnyen megállapítható.
2012. márc. 11. 18:11

Láttam az adatlanodon mennyit fogytál,nagy gratula!!

Nekem mondjuk a teherbeesésnél sem okozott sosem gondot a súlytöbblet,sem a szülésnél.

De biztos van akinél ez befolyásolja.

21. Bcicus (válaszként erre: 17. - Kata 1977)
2012. márc. 11. 18:05
Hát pedig nem lehet nem ártana. SOk doki rámondja egy hormon sorra, hogy tökéletes, közbenmeg nagyon nem, csak a határértékeken belül van. Nem tudod megírni mondjuk egy 3. napi hormonsorod meg egy tsh-d.
20. Kata 1977 (válaszként erre: 19. - D9bb03a5ab)
2012. márc. 11. 17:36

Az meg milyen?

Jól hangzik és a csoki a gyengém:-))

2012. márc. 11. 17:34

Én jól haladok a csokoládé-diétámmal...és ami a durva,hogy nincsenek emésztési problémáim...:D

Semmi szinte...tök jó...:)

2012. márc. 11. 17:07
A hormonszintem minden vérképnél jó és a pajzsmirigyemmel sincs baj,azt nézték a 4.k terhességnél,mert amíg más hízik én 10 kilót fogytam,de nem találtak semmi!
17. Kata 1977 (válaszként erre: 16. - Bcicus)
2012. márc. 11. 14:33

Nem,de a doki sem küldött!!

Ott kimondottan mit vizsgálnak??

16. Bcicus (válaszként erre: 15. - Kata 1977)
2012. márc. 11. 14:07
Endokrinológiai kivizsgáláson voltál már?
2012. márc. 11. 13:59

Lányok!

Köszönöm a hozzászólásokat!

Van amivel 100%-ban egyetértek és elgondolkodtató amiket írtatok.

Nem vagyok akaratgyenge és kifogásokat sem keresek,de bizony az ünnepek nem a fogyiról szólnak!Ha akaraterőm nem lenne,se 20évesen nem adtam volna le 3 hó alatt 33kilót,se tavaly és most sem álltam volna neki!

Gondoltam én erre is,mert tényleg unalmas 2-3dolgot enni csak,hogy reggeli,normális ebéd,nem sok és vacsi max 6-kor.Állítólag ezzel le lehet fogyni,igaz nem 1-2hó alatt,de a kiók sem ennyi idő alatt jöttek hanem a 4 lurkóval:-(

A vérképem tavaly decemberben volt ilyen rossz,azóta van más is,de a doki nem taglalta hogy pontosan mitől,szerinte gyors volt a fogyás.

Sajnos én is olyan vagyok mint 10nőből 9,hogy gyorsan szeretnék lefogyni,de itt a 4gyönyörű gyermekem,szeretném látni őket felnőni.Így inkább 1év alatt menjen le,ezt az évet úgyis erre szántam,mint 2-3 hó alatt és a koporsóba végezzem!!!!

Szóval valószinű áttérek arra amit tanácsoltok!:-)

14. Bcicus (válaszként erre: 3. - Kata 1977)
2012. márc. 11. 13:48
A 90 napos pont nem ilyen, és baromi egészségtelen.
2012. márc. 11. 12:56
ja, és 3 ébve folyamatosan 90 naposozik.
2012. márc. 11. 12:56

Nekem van ismerősöm aki ezzel a 90 napos diétával fogyott tizen kilót, de most is zsíros és formátlan, és ha megmérnék a testzsírszázalékát igen érdekes erdmény születne.

Egy másik 50 kilót adott le kb 3 év alatt, de azóta többször volt bélelzáródása, és egyéb emésztési problémák.Engem elgondolkoztatott.

11. d71ef05a8e (válaszként erre: 1. - Kata 1977)
2012. márc. 11. 12:12

Kata, mindenek előtt egy kérdésem lenne: a nagyon rossz vérképed a karácsony előtti sok gyümölcs-zöldség-sovány hús diétától lehetett az orvos szerint? És ha igen, akkor mi volt a gond, a túl kevés szénhidrát és zsiradék?

Csak azért kérdezem, mert akár így, akár úgy, ez a fajta diéta helyesen összeállítva és az ideális súlyod elérése után tovább színesítve egy életen át tartható, vagyis nem is nevezhető akkor már iétának, míg a 90 napos szerintem megerőszakolja a szervezetet, ráadásul pl. a szénhidrátnap kész merénylet a szervezet ellen, nem is értem igazán.... úgy tudom, háromféle tápanyag szolgáltat energiát a szervezetnek: zsír, fehérje, szénhidrát. Emelett szükség van vitaminokra, nyomelemekre, rostokra és persze folyadékra. Amit ebben a diétában keményítőnek neveznek, az is szénhidrát, csak természetes, teljes értékű, azaz "jó" szénhidrát, a szénhidrátnapokon előírt étrend pedig az abszolút felesleges, inzulinszintet drasztikusan megdobó ételekből áll, amiket ritkán, kis mennyiségben szabadna csak enni (kivéve teljes őrlésű kenyérfélék): fehér tészta, sütemény, finompékárú. Szerintem aki cukorbetegségre vagy inzulinrezisztenciára hajlamos, még véletlenül sem kedzhet bele ebbe a diétába, legalábbis érdemes lenne megmérni a vércukorszintet egy szénhidrátnap és az azt követő gyümölcsnap után.

Ez persze csak a magánvéleményem, de amit magammal nem tennék meg, azt másnak sem ajánlhatom jó szívvel.

10. mmanoka (válaszként erre: 7. - Criscito)
2012. márc. 11. 11:32

Teljes mértékben egyetértek veled. Én tíz kilót adtam le 6 hónap alatt szépen lassan fokozatosan és nem jött vissza. Sokféle diétáról lehet olvasni a női magazinok hemzsegnek tőlük de mindenkinek más az ideális. Én például nem tudnék egy nap csak egyfélét enni. Akinek családja van az nem teheti meg hogy magának külön főz, vagy nem eszi meg a gyerek tányérjáról a maradékot. Én 4 éve találtam rá a lúgosításra, nekem nagyon bevált. Az elején nagyon figyeltem mindenre adagokra mit eszem meg hogy lehetőleg azonos időben. A karácsony nálam is plusz kilókkal jár sajnos nagyon szeretünk enni ráadásul a családom köztük elsősorban a párom nagyon édesszájú szóval nálunk nincs olyan nap hogy ne lenne valamilyen édesség túró rudi puding stb. majdnem minden hétvégén sütök is úgyhogy van rajtam 4 kiló mire jön a jó idő és a miniszoknya szezon le is kell adjak.

[link]

Egymás után többször is végigcsináltam és nekem bejött. Akit érdekel nyugodtan kipróbálhatja. Én nem tornáztam mellette , de most fogok .

2012. márc. 11. 11:25
Olvasom amit írtál és őszintén megmondom, hogy nem látok mást, mint kifogást kifogás hátán. Jött a karácsony és visszaszaladtak a kilók. Ezt utálom az összes kifogás közül a legjobban, hogy jaj mert ünnepek voltak és akkor egyből két pofára kell zabálni mindent. Most majd tudod mi lesz? Elkezded a diétát és majd a húsvétra hivatkozva félbehagyod mert jaj itt a húsvét enni kell a kocsonyát meg a csülkös bablevest meg a sóletet kipukkadásig. Miért kell egy ünnep miatt - tök mindegy hogy egy napos családi-szülinapi ünnep vagy több napos mint például egy karácsony - degeszre tömni magát az embernek? Minden csak akarat kérdése, könyörgöm. Miért nem lehet megállni, hogy nem hat szelet bejglit eszel meg hanem csak egyet? Oké, ünnep van, nyilván jönnek vendégek vagy ti mentek vendégségbe és mondjuk karácsonykor nem feltétlenül szokás diétára hivatkozva elutasítani az ételt, de attól még lehet mértéket tartani. Ott van hogy tavaly szeptembertől decemberig fogytál 14 kilót. Ez igenis szép eredmény, de nem hiszem, hogy a három napos karácsonyi ünnep alatt híztad vissza mindet. Biztos nem ügyeltél már eléggé utána sem az étkezésedre, és az akaratgyengeségedet meg ráfogod az ünnepekre. Hiába vársz most meg a 90 napostól csodát, nem fogsz vele elérni semmit sem. A legjobb amit tehetnél az az, hogy újra életmódot váltasz, de akarattal,kitartással és nem kifogásokkal.
2012. márc. 11. 11:14

Avec moi-val teljesen egyetértek, és gratulálok neki.

Két éve kipróbáltam a 90 napost, 34. napon feladtam, állandó gyomorfájás miatt. Persze nem fogytam.

Szerintem a jó fogyás titka:

-napi mozgás (pl kocogás)

-kerülni a zsiros, lisztes, cukrozott dolgokat

-este nem enni

2012. márc. 11. 10:54
Szerintem amit először csináltál, és leadtál 14 kilót az sokkal hatásosabb, mint a 90 napos ;) Sok zöldség, húsok, sok víz, kevéske rizs, és a kenyeret, tésztákat, cukrokat visszaszorítani amennyire csak lehet. És persze mozgás legalább heti 3x45-60 perc. És ez tartható is egész életen át ( persze némi kompromisszummal - csoki időnként belefér diéta után ), ezt nevezik életmódváltásnak.
6. 11cb2f32d3 (válaszként erre: 5. - 11cb2f32d3)
2012. márc. 11. 10:39

1,5 hétig nem mutatott változást a mérleg csak éhesen feküdtem le. De utána megindult. Én ittam 2 pohár light colát 1 nap, de inkább 1,5 vízet.

A legegyszerűbb és legahtékonyabb "diéta", ha nem eszünk este.

2012. márc. 11. 10:37

Egyetlen egy "titok" van és az nem a 90 napos diéta és nem is más. Este nem kell enni. Reggeli rendesen /1 zsemle valamivel/ Ebéd ami jólesik, de nem dupla adag. És, ha ezt az 1 et kibírja valaki, hogy nem eszik 5 utána. 5 kor max vacsorára: 1 szelet husi /magában/ sonkával vagy 2 pár virsli /magában/ mustárral. Szóval, ha utána csak vízet iszik vagy egy upd1. es pudingot /de csak azt/ akkor le fog fogyni.

Én is így voltam, se úszogumi, se zsír semmi. És nem tornáztam csak gyalog mentem ide oda. Leszálltam 1 megállóval előbb. Nem áldozat egy vacsora kihagyása. Reggeli- ebéd mehet, ahogy írtam.

Ki lehet bírni és 4 hónap alatt -14 kg. Édesítő, cukor semmi. Kis csoki se.

2012. márc. 11. 10:07

az nem lehet, hogy nem gondoltok mindig arra, hogy hogyan dietazzatok? es egyben, hogy mit egyetek ill. ne egyetek??

ugy nehez dietazni, ha az ember tovabbra is azzal foglalkozik TOVABBRA is, hogy mit eszik. Dieta elott, hogy mi az, amit goysan meg lehet enni, es finom, ditazaskor meg, hogy ne egyem meg azt, amit addig ettem. PErsze, hogy vegletbol esik vegletbe az ember, hiszen masra sem gondol.

en javaslok egy pohar viz ivasat mindig, amikor bekapnatok valamit...

igy johogy nehez! valami masra kene terelni a figyelmet, uj hobbi, es az eves akkor telleg arra lesz, hogy oltsd az ehsegedet, nem mint potcselekves.

2012. márc. 11. 09:24

Hát nehéz eltalálni mi a megfelelő, hisz nem 2-3 kilót kell leadnom és olyat kell választani ami akár egy életen át követhető.

Mert nem elég leadni,megtartani még nehezebb a súlyt,tapasztalat.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook