Szülők összeismertetése (beszélgetés)
Ti fizettek, egyértelmű, nem is tudom, miért írom le huszadikként én is. Ti kértétek oda őket...gondolom, utazásra is költenek, ti meg akkor erre.
Láttam olyat, hogy lány szülei meghívták a fiú szüleit.DE akkor a fiú már egyértelműen családtag volt, amúgy is a városban lakott, akkor pedig már velük. Szóval végül is közösen lettek odahívva a fiú és a család által. De a te esetedben meg az egyértelmű, amit leírtak sokan.
Aki meghívja a vendégeket, az fizet. Jelen esetben ti hívjátok meg a szülőket, tehát ti fizettek.
Ha kevés a pénzetek, otthon kellett volna tartani az ismerkedést, olcsóbban megúsztátok volna.
Ha ti hívtátok meg őket, akkor nektem illik fizetni.
Nálunk a faluban ez úgy működik elvileg a régi szokás szerint, hogy a lány családja hívja ismerkedésre a fiú családját és ők állják az ebédet. Jobban mondva ők főznek, hisz vendégségbe várják őket, nem étterembe mennek.
Továbbra sem értem...
Ti vagytok a meghívók, ők a meghívottak. Nem hivatalos, eljegyzési vacsora... de ha az is lenne, szerintem azt is nektek kne finanszírozni.
Teljesen egyértelmű a szituáció
Hát bocs, de nekem már alapból fura, hogy egy 7-8 személyes ebéd/vacsora cehjén ennyit filózol....
Ketten összedobjátok a pároddal.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy ha egy pár bemutatja egymásnak a szüleit és étteremben történik a bemutatás, kinek illik fizetni?
Köszi szépen!
További ajánlott fórumok:
- IKRES SZÜLŐK forumja
- Császárral szülő és tápszeres babát nevelő szülők írjatok!
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Miért támadják azokat a szülőket, akik vegetáriánus módon étkeztetik a gyermekeiket?
- Mi a véleményetek, tapasztalatotok a "non-stop" szülőkkel kapcsolatban?
- Mit gondoltok az összeismertetésről? (Összeboronálás)