Szoptatni bármi áron? (beszélgetés)
Nagyon jó a cikk!!!!
Átéltem, sajnos....
Mai napig a szememre vetik, hogy nem tudtam szoptatni.
Császárral lett a kislányom, 4370 gr-mal.
A tejem nem indult meg, a mellbimbóim befelé fordulók, az arcától meg oda sem fért, stb....
Sajnálom hogy minden h.lye hozzá nem értő tanácsot rád zúdítottak. Van egy szervezet LLL liga a nevük, szoptatási tanácsadók, nos ők az igazi szakemberek. Ha még egyszer babát vállalsz és nem sikerül minden flottul, keresd fel őket, érdemes
[link]
Ez a receptes oldal,én is tőle taultam mindent a gluténmentes sütésről,főzésről.Bármilyen sima receptet átalakít glutén és laktózmentessé.
Olvastam erről egy-két cikket. Már hogy olyat is beleraknak, amit még elvileg nem lehetne nekik adni.És simán van rá magyarázat. Most nem írom le részletesen, de a lényeg, hogy megvan az oka, miért nem szabad adott korban adni, de simán kiköszöbölik a nagyját. Szóval, csak otthoni pepecseléssel nem lehet bizonyos fajtát adni. A puffasztó dolgokkal még nem találkoztam nem tanácsos korban. Viszont tényleg van túrós meg nemtudommilyen desszert a polcokon, igen korai hónaptól. Ezért írtam, hogy a jobb fajták, akik erre szakosodtak tényleg.
Hát 700-ért még nagyon jó áron van a legjobb kenyéporok kilója 1400-2000ft körül vannak.Egyedül a rizsliszt van olyan 400ft körül most de az csak sürítéshez és piskótához jó.
Abban a kettőben, amit írtam, nincs se tej, se tejpor, se tojás. Detki és Győri.
Én egy szóval sem írtam, hogy a bébiételek rosszak. Azt is elhiszem, hogy odafigyelnek nagyon a minőségre, hiszen ez is fontos eladhatóság szempontjából.
Viszont simán beletesznek olyan dolgokat már 4 hós kajákba, amiket elvileg csak később lehetne adni. Nekik az nem érdekük, hogy minél később kezdjük a hozzátáplálást.
Azokat sem kell mert beleivódni abba sem tud csak jó alaposan el kell mosni.Pl a kenyérsütőgépet is elég jó alaposan kitakarítani és utánna csak gluténmentesre használni a de pl a kenyérpirítót már nem tudod teljesen biztonságosra kitakarítani.
Hát, elolvasom én az összetételét, de eddig vagy tejjel készült vagy tejporos kekszeket találtam.
Egyébként nagyon rossz nekik, mert ugye öten vannak, közülük 2 lisztérzékeny, a két lány a fiú tesójuk nem... és ami megdöbbentő, hogy anyai ágon öröklődik, és általában csak lányok!
Nekik a dédijük, a nagyijuk volt liszérzékeny, az anyukájuk kimaradt, aztán most ők ketten!
Meg ugye egy kiló liszt nekik 700.- tól kezdődik...
Ha jótékonykodnának, ingyen adnák.:)
Nem, szerintem egyszerűen csak eszükbe jutott, hogy esetleg jobb is lehetne az ilyen kicsiknek, mint a teljesen vegyszeres földből származó agyonpermetezett zöldség-gyümölcsből készült étel. Pont az allergiák miatt.....
Szerintem tányért nem, de ilyen lábosokat meg serpenyőket emlékeim szerint igen.
Pl. Győri háztartási keksz, Detki háztartási keksz...
Egyébként ezekben tojás sincs, a Detkiből pedig van cukormentes változat is.
Szerintem tényleg nincs a sima ht. kekszben. De én sütöttem babakekszet Annának, abba se kellett. :-)))
Úristen! Hát van mire figyelniük szegényeknek.:(
Nagyon sokban nincs. Én megnéztem a boltban az összetételét, és olyat vettem, amelyikben nincs tej.
Csak a fa alapú dolgokat(mert beissza a glutént),kenyérsütőt,kenyérpirítót,a melegszenvicssütőt stb kell cserélni,tehát olyanokat amit nem lehet 100%-ra elmosni.Pl egy tányérba vagy lábosba nem tud beleivódni és ha alaposan elmossák nyugodtan használhatja.
Igen, tényleg, azt is mondta, hogy kidobálták otthon az összes edényt, mikor kiderült.
Hanem mi? Minden cégnek az elsődleges célja a profit, mi másért csinálnák? Jótékonykodásból?
Melyikben nincs? Most ezt komolyan kérdezem....
Akkor naiv vagyok.:)) Szerintem elsődleges céljuk nem ez volt, főleg a jobb márkáknak nem.
Egyébként elnézést hogy nem a cikkhez való témával belekontárkodtam ide csak szemet szúrt hogy 1-2ember olyan dolgon kardoskodik hatalmas hévvel amiről úgy tünt fogalma sincs.A cikk nagyon jó,én is átéltem hasonlót mikor a védőnő közölte hogy az a dolgom hogy a nap 24órájában szoptassak mert a fiam 2órát cicin volt 1órát nem,csak azt nem vette figyelembe hogy szétnyílt a sebem és 10cm hosszan és 3cm mélyen nyitva van,miután kiosztottam köszönés nélkül elviharzott.
Ne haragudjatok hogy közbe írok, de bátyjám barátnője is meg a huga is lisztérzékeny, és még az sem mindegy, hogy milyen edénybe, tényérbe sütsz, tálalsz, mert elvileg azokat a dolgokat, nem használhatják nem ehetnek róla, amivel érintkezett valamilyen gluténes étel... szóval nekik teljesen külön edésnyek, tányérok evőeszközök...stb kellenek!
Köszönöm, lehet, hogy ismeri ezt is, de elküldöm neki. :-)
Akkor jó tempótok van.:) Az én gyerekem sajna nagyon válogatós...
Azon a tizede sincs rajta annak amit ehet,innen töltse le a listákat,folyamatosan friss listák vannak és minden új termékről azonnal értesülhet:www.liszterzekeny.hu
Ők a lisztérzékenyek magyarországi érdekképviselete.Meg majd ha kell elküldöm a barátnőm blogjának a cimét,rengeteg kipróbált receptje van.
Örülök hogy tudtam valami újjat mondani:)
Meg van tudod az a lista, amit küld neki az a szövetség. És abban mindig frissítik, hogy mely márkák mely termékeit eheti.
Nekem nagyon furcsa volt, hogy pl. az sem mindegy, melyik kechup vagy majonéz.
Nem számít hozzátáplálásnak? Ja, akkor csak úgy hobbiból terheled vele a kis szervezetét.....
További ajánlott fórumok: