Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szőlős-diós praliné recept

Szőlős-diós praliné recept

A Szőlős-diós praliné hozzávalói:
10 dkg mazsola,
4 evőkanál rum,
20 dkg hámozott mandula,
15 dkg fehér vagy tejcsokoládé.


A Szőlős-diós praliné elkészítési módja:
Áztassuk be a mazsolát a rumba több órára, vagy egy egész éjszakára. Csöpögtessük le, egy konyhai törlőkendővel szárítsuk meg. A mandulát pirítsuk aranybarnára, hagyjuk kihűlni. A csokolédét olvasszuk fel vízgőz felett, keverjük hozzá a mazsolát és a mandulát. Pergamenpapírra evőkanállal adagoljunk golyócskákat, majd hagyjuk megszilárdulni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szőlős-diós praliné elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook