Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mandarinos vagy narancsos kacsa recept

Mandarinos vagy narancsos kacsa recept

A Mandarinos vagy narancsos kacsa hozzávalói:
konyhakész kacsa (2-3 kg)

majoránna
0,5 kg alma
5 dkg mazsola
5 dkg cukor
0,5 liter forró víz
5 dkg vaj
5 dkg hámozott mandula
25 dkg főtt rizs
mandarin- vagy narancsgerezdek
kevés narancshéj, vékony csíkokra vágva
1 enyhén púpozott evőkanál cukor
2 evőkanál víz
1 enyhén púpozott evőkanál étkezési
keményítő
narancslé


A Mandarinos vagy narancsos kacsa elkészítési módja:
A kacsát alaposan megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, kívül-belül megsózzuk, és belül még majoránnával is megszórjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a megmosott mazsolával, és a cukorral. Megtöltjük vele a kacsát, összevarrjuk, a combokat és a szárnyakat a törzshöz kötjük. A kacsát hátával lefelé a benedvesített sütőbe vagy grillrácsra fektetjük, az edényt pedig a sütő legalsó rácsára helyezzük. Sülés közben időközönként a kacsát a szárnyaira és a combjára fektetjük, hogy a zsír jobban kisüljön. Ahogy a sült barnulni kezd, a forró vízből ¼ litert locsoljunk fokozatosan a sütőbe. Ezzel a szafttal néha öntözzük meg a kacsát is és a víz felét hagyjuk elpárologni. Röviddel, mielőtt a kacsa teljesen megsülne, egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, és pirítsuk benne aranysárgára a mandulát. Ezután vegyük ki a serpenyőből, és adjuk a főtt rizshez, öntsük hozzá a maradék vajat, és gyakori mozgtás mellett melegítsük át az egészet. Az omlós kacsát kiemeljük a sütőből, a madzagokat elvágjuk, kivesszük belőle a tölteléket, és a húst felszeleteljük. A tányér közepére tesszük a tölteléket, ráfektetjük a hússzeleteteket, a rizst pedig köré szedjük, és mind eköré narancs- vagy mandulakoszorút készítünk a gerezdekből. Az egészet meghintjük mandulával, és melegen tartjuk. A felszeletelt narancshéjat cukorral és a 2 evőkanál vízzel felforraljuk, majd puhára főzzük. Ezt főzővízzel együtt beleöntjük a tepsibe, amelybe a kacsa sült. A szószt a főzőlapra tesszük, és beledolgozzuk a keményítőt. Sóval, narancslével ízesítjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A mandarinos vagy narancsos kacsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook