Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? fórum

Szoktatok -e otthon magokat csíráztatni, mik a tapasztalatok? (tudásbázis kérdés)


36. m.gery (válaszként erre: 34. - Vaczila)
2009. márc. 16. 08:05
Szerintem az a búzafű lehet.
2009. márc. 16. 07:39
Most nem azt mondtátok, hogy csak a csirát kell enni és nem a fűvet?
2009. márc. 16. 05:42
Egy ismerősöm azt mondta, hogy a búza csírát többször is lehet "szüretelni. " Amikor levágja a csírát, öntözi tovább is és nő tovább. Ez igaz lehet?
33. csera (válaszként erre: 32. - A9e1c02a7b)
2009. márc. 15. 20:18

Húúú, lencsecsíráról még nem is hallottam!

Nekem tönkölybúzafű magom van itthon, az is jó csíráztatni?

32. a9e1c02a7b (válaszként erre: 31. - M.gery)
2009. márc. 15. 12:18
Amit boltban vettem, retekcsírát, nagyon ízlett, de amit csináltam, nem lett finom. A lencsecsíra nagyon ízlik.
31. m.gery (válaszként erre: 28. - Vaczila)
2009. márc. 15. 11:57
Én a retekcsírát szeretem- retekízű, a vöröhagymacsíra hagymaízű, a zsázsa kicsit pikáns csípős, én azt is szeretem. A lucernacsíra pedig enyhén édeskés, borsóízű.
2009. márc. 15. 11:49
Csak simán.
2009. márc. 15. 11:37
A magokat gézlapon csíráztatjátok? Vagy csak be kell áztatni és szűrőben van egymagában?
2009. márc. 15. 11:33
Arról van tapasztalatotok, hogy mely magoknak van jobb íze?
27. fbd0ceb525 (válaszként erre: 25. - A9e1c02a7b)
2009. márc. 15. 11:29
köszi. Megpróbálom.
26. a9e1c02a7b (válaszként erre: 24. - Vaczila)
2009. márc. 15. 09:55
Búzát pont nem próbáltam még, biztos jó lesz.
25. a9e1c02a7b (válaszként erre: 23. - Fbd0ceb525)
2009. márc. 15. 09:54
Múanyagnak apróbbak a lyukai, nem esnek át a pici magok. Meg nem rozsdásodik be, ugye több napig nedvesen kell tartani. Én végig szűrőben tartom.
2009. márc. 15. 09:40
Na most csíráztatok búzát, az volt itthon. Kíváncsi leszek az eredményre.
23. fbd0ceb525 (válaszként erre: 22. - A9e1c02a7b)
2009. márc. 15. 09:19
A szűrő fém, vagy müa.? /Van jelentősége?/ Ha kivettem az áztató vízből, utána már végig szűrőben kell tartani, vagy áttehetem egy száraz edénybe?
22. a9e1c02a7b (válaszként erre: 14. - Fbd0ceb525)
2009. márc. 15. 09:13

Én bioboltban veszem, de van egy oldal, csiri.hu, azt hiszem, ott is lehet rendelni.


Tehát kb. két ek. magot beáztatunk, hogy ellepje a víz. Ne sok legyen egyszerre a mag, mert ha sok,akkor penészedik be. Várunk pár órahosszát, hogy megduzzadjon, ez rá van írva a csomgaolásra, hogy mennyi időre. Majd szűrőbe áttesszük, úgy, hogy ne álljon alatta víz, ki tudjon folyni a felesleg. Minden nap kétszer átöblítjük, nem szabad, hogy kiszáradjon, de áznia sem szabad. Amikor már van pici levele, akkor jó. Nem kell sokat várni vele, mert tényleg bepenészednik. Amikor kész, hűtőben érdemes tartani, de két-három nap alatt érdemes megenni.

21. a9e1c02a7b (válaszként erre: 12. - Csera)
2009. márc. 15. 09:09

:) Hát, profitól azért messze állok, próbáltam néhányszor.


Nem kell alá víz, csak nedvesen kell tartani, de alatta ne álljon. Inkább sötétben kell tartani, én üveges szekrényben szoktam.

20. vaczila (válaszként erre: 14. - Fbd0ceb525)
2009. márc. 15. 08:39
Nem rég vásároltam a tavaszi veteményezéshez vetőmagokat és láttam hogy csíráztató magok is vannak. Szerintem minden nagy áruházban és gazdaboltban lehet kapni, ahol vetőmagok is vannak. Rá volt írva, hogy bio...mag csíráztatásra.
19. m.gery (válaszként erre: 17. - Vaczila)
2009. márc. 15. 08:37

Nálunk van egy kis biobolt a közelben, én a tálat, és a magokat is ott vettem.

Van műanyag tál, ez olcsóbb, 900 Ft körüli,

és van kerámiából, az kb duplája.

18. m.gery
2009. márc. 15. 08:36

Itt az oldal:

[link]

17. vaczila (válaszként erre: 15. - M.gery)
2009. márc. 15. 08:36
Hol vettél ilyen tálat?
16. m.gery
2009. márc. 15. 08:35
Letakarni nem kell, van amelyik mag világos marad, ha nem kap elég fényt, és ha világos helyen csíráztatod erősebb zöld lesz, így más vitaminok lesznek benne túlsúlyban. Most hirtelen nem tudom melyik mag ez, de mindjárt nézek nektek egy oldalt, ahol szépen le van ez írva.
15. m.gery
2009. márc. 15. 08:33

Sziasztok!

Én is szoktam csíráztatni, most éppen lucerna, és zsázsa csíra van itthon.

A beáztatás után le kell mosni a magot, és naponta párszor a csap alá szoktam tartani, átmosni. Van olyan mag, amit naponta 4x is kell, de van amit elég csak reggel és este. Nekem csíratálam van, 4 részes. Az alsó része nem lyukacsos, és abban kell egy kis vizet tartani, ez párolog felfele a többi tálba, ez is nedvesen tartja.

2009. márc. 15. 08:32
Szerintem sokan figyeljük Bettyboop-ot. Nekem pl. mindig befülled, bepenészedik. Jó lenne, ha pontról pontra leírnád a dolgot. Ja, és hol lehet venni tuti magot?
13. vaczila (válaszként erre: 10. - A9e1c02a7b)
2009. márc. 15. 08:31
Beáztattam 12 órára, annyi volt írva. Át is mostam, csak szerintem túl sokáig vártam vele, mert kicsik voltak a csírák és nem tudtam hogy nő e még. Egyébként amikor megkóstoltam jó volt, olyan íze volt, mint a szotyinak.
12. csera (válaszként erre: 9. - A9e1c02a7b)
2009. márc. 15. 08:20

Amikor átteszed a szűrőbe, akkor is teszel alá vizet egy tányérba? Le kell takarni, hogy sötétbe legyen?

Tudom sok a kérdés, most itt Te vagy a profi :)!

11. a9e1c02a7b (válaszként erre: 7. - Vaczila)
2009. márc. 15. 08:16
Hát, én nem vagdosom egyenként, meg lehet a magot is enni. Nem láttatok még kész csíranövényt? Lehet kapni készen is. Na, olyannak kell lenni az otthoninak is.
10. a9e1c02a7b (válaszként erre: 5. - Vaczila)
2009. márc. 15. 08:15
Beáztattad rendesen? Átmostad naponta kétszer? Nem mindegyik magot egyforma ideig kell beáztatni. Van amit 4 órára, van, amit 6-ra, rá van írva, fejből én sem tudom.
9. a9e1c02a7b (válaszként erre: 6. - Vámpír)
2009. márc. 15. 08:14
10 cm??? Dehogy! :))) 1 cm elég, az a csíra. Csávázatlan, tiszta magot kell használni, ami direkt csíráztatásra van. Vetőmagot nem szabad csíráztatni, mert az általában már kezelve van.
8. a9e1c02a7b (válaszként erre: 4. - Csera)
2009. márc. 15. 08:12
Nem jó ízű lett, olyan, amikor maga a retek fás, csípős.
2009. márc. 15. 08:08
Egyébként a magokat is meg kell enni, vagy ollóval le kell vágni a csírát?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook