Szögletes kenyér recept
![Elkészítési idő](http://static.hoxa.hu/pic/oraikon.png)
![Kalória](http://static.hoxa.hu/pic/kaloriaikon.png)
![Zsírtartalom](http://static.hoxa.hu/pic/zsirikon.png)
![Szénhidráttartalom](http://static.hoxa.hu/pic/szenhidratikon.png)
![](http://static.hoxa.hu/pic/recept-foto.jpg)
500 g búzaliszt
1 tasak száritott élesztő
1 csapott teáskanál cukor
1 enyhén púpozott teáskanál só
2 tojás
1 tojássárgája
kb.100 ml langyos tej
150 g tejszin(créme fraiche)
zsemlemorzsa
A Szögletes kenyér elkészítési módja:
A lisztet keverőtálba szitáljuk és gondosan elvegyitjük az élesztővel.Beletesszük a cukrot,sót, tojásokat, tojássárgáját,tejet, tejszint. A hozzávalókat gyúrófejjel ellátott keverőgéppel elöször a legalacsonyabb fofkozaton,majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt simára eldolgozzuk.Meleg helyen letakarva addig kelesztjük,amíg láthatóan megnagyobbodik. A tésztát rövid ideig jól átgyúrjuk,kikent,zsemlemorzsával meghintett(30*11 cm-es)szögletes formábe tesszük és meleg helyen újra megkelesztjük. Ezután tetejét hosszában, kb. 1 cm mélyen bevágjuk(de nem nyomjuk),megkenjük vizzel, majd a formát rácson sütőbe helyezzük.
Gázsütőnél:3-4-es fokozat(előmelegitve)
légkeverős sütőnél:160-180 C(előmelegités nélkül)
Sütési idő:40-50 perc
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: rencsilany, 2006. szept. 27. 13:56
A szögletes kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.