Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szociálpedagógia vagy Szoc.munka? fórum

Szociálpedagógia vagy Szoc.munka? (tudásbázis)

1 2 3
53. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 50. - 7c1de072c3)
2010. jan. 29. 17:36
Önként lemondtál a lehetőségről mások javára, közben pedig érdekérvényesítésről beszélsz? Nekem a kettő eléggé üti egymást.
52. Elfelejtett jelszó (válaszként erre: 46. - 7c1de072c3)
2010. jan. 29. 17:34
Én nem ezt tanulom, csak érdeklődtem hogy melyik tagozaton milyen a gyakszi. A szociális munkáról nem az érdekérvényesítés jut eszembe először. Tényleg nem erős oldalam ez nekem, de nem hittem hogy itt ennek ekkora szerepe lehet. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem!
51. varga.nora (válaszként erre: 50. - 7c1de072c3)
2010. jan. 29. 17:10
ÉN fegyházban voltam, és sajnos ott is létszámstop van :-( Sehol nincs pénz most ilyen irányú szakemberekre.
50. 7c1de072c3 (válaszként erre: 47. - Varga.nora)
2010. jan. 29. 17:09
A gyakorlati helyre nem vesznek fel? Vagy oda nem is akarsz menni? Nagyon fájt a szívem, mikor leléptem, de láttam a végzösöket, hogy nem találnak állást (pedig ez 8 éve volt), így inkább mást tanultam. Nem rossz ez sem, nagyon szeretem, de más...Én a helyedben a lehetöségeket megnézném, még ha nem is hirdetnek....
49. varga.nora (válaszként erre: 48. - Varga.nora)
2010. jan. 29. 17:05
Nem ide szántam :-( Bocsi
2010. jan. 29. 17:05
És egy 110 l-es akváriumba szerintetek mennyi algaevő kell?
47. varga.nora (válaszként erre: 46. - 7c1de072c3)
2010. jan. 29. 17:04
Hát sajnos tényleg nem. Én is épp munkahelyet keresek, és eddig sehol semmi, de nem is nagyon hirdetnek ilyesfajta állásokat.
46. 7c1de072c3 (válaszként erre: 44. - Elfelejtett jelszó)
2010. jan. 29. 17:03
Nagyon nem bántani akarlak, elöre bocsi, csak ha magadnak nem "könyökölöd ki" a gyakhelyet, hogyan akarsz egy szociálisan rászorulónak bármit kiküzdeni...vagy neki elmagyarázni, mi a jó neki? Ehhez nagyon nagy száj kell...többek közt...Én csak egy évet tanultam szoc.munkásnak, de nem bánom, hogy nem diplomáztam le! Szeretnék ebben a szférában dolgozni, de nem igazán nagy rá a kereslet...
45. varga.nora (válaszként erre: 43. - Elfelejtett jelszó)
2010. jan. 29. 17:03

Én nappalis voltam, decemberben államvizsgáztam.

Nem nehéz gyakszi helyet találni ezen a téren, általában mindenhol fogadnak.

2010. jan. 29. 16:39
Amúgy a témához szólva én a szocpeded választanám. Gondolkodom is ilyen irányban, de sajnos a levelezős képzésen az egekben vannak a ponthatárok.
2010. jan. 29. 16:38

Sziasztok!

Olvasom itt a gyaksziról a hozzászólásokat és azt kérdezném nappalisok vagytok vagy levelezősök? Én nagyon remélem nálunk kiirt gyakszi hely lesz mert én ugyse találok magamnak. OKJ-n is vért izzadtam mire el tudtam jönni a végén az önkormányzathoz. Megfogadtam, ilyet soha többé.

42. varga.nora (válaszként erre: 41. - Angika89)
2010. jan. 29. 16:32
Sajna tavaly már nem néztem, ugyanis az új pontok szerint még nem néztem át a dolgokat, én még a régi pontok szerint felvételiztem.
41. Angika89 (válaszként erre: 40. - Varga.nora)
2010. jan. 29. 15:47
emelgettek azért szépen pontokat ahogy a múlt évbe elnéztem
40. varga.nora (válaszként erre: 39. - Angika89)
2010. jan. 29. 15:20
Nem olyan nehéz bejutni az ilyen szakokra!
39. Angika89 (válaszként erre: 38. - Varga.nora)
2010. jan. 29. 14:55
hát engem előbb fel kéne, hogy vegyenek :D aztán majd kiderül
38. varga.nora (válaszként erre: 37. - Angika89)
2010. jan. 29. 14:22
Igen, ez nálunk is így volt. És akkor ki kellett töltetni egy papírt velük,h fogadnak és kész. És egy helyre többen is mehettek, legalábbis nálunk :-)
37. Angika89 (válaszként erre: 36. - Varga.nora)
2010. jan. 29. 14:21
szerintem ahova én jelentkezek is úgy lesz, hogy keressek magamnak gyakorlati helyet ahol fogadnak.. de ki tudja
36. varga.nora (válaszként erre: 33. - Angika89)
2010. jan. 29. 14:18

Nekünk szocpeden tavaly úgy volt a 12 hetes egybefüggő gyakszi,h mindenki oda ment ahova akart, nem volt lista, úgyhogy mivel én Sopronban tanultam, viszont Szombathely mellett lakom, ezért én pl. Szombathelyen voltam gyakszin.

Csak a rövid pár napos gyaksziknál volt lista, ahonnan választani kellett.

35. Angika89 (válaszként erre: 34. - Beathryche)
2010. jan. 29. 14:16
köszönöm szépen a választ ;)
34. Beathryche (válaszként erre: 33. - Angika89)
2010. jan. 29. 14:04

Igen, meglehetősen nehéz. Meg kellett küzdenem egy évolyamtársammal, aki szintén oda akart menni és minden csáberőmet bevetni, hogy ő menjen inkább a tüdőgondozóba :)

A viccet félretéve, nálunk ez úgy volt, hogy kaptunk egy listát a választható gyakorlati helyekről és meg volt adva az időpont, amikor le kellett adni, hogy ki hova megy. A lényeg az volt, hogy a megadott idő előtt, már 3-4 órával korábban letáboroztunk a tanulmányi iroda előtt, ha tudtuk, hogy más is feni a fogát az adott gyakorlati helyre.

33. Angika89 (válaszként erre: 32. - Beathryche)
2010. jan. 29. 10:45
nehéz volt oda kerülni gyakorlatra? engem ez a rész érdekelne nagyon! ilyesmit szeretnék csinálni majd..
32. Beathryche (válaszként erre: 31. - Angika89)
2010. jan. 29. 10:41

4 hónapos gyakorlaton voltam ott. Az első hónap azzal telt, hogy figyeltem a gyakorlatvezetőmet munka közben, később 1-1,5 hónapig közösen vittünk eseteket, a végén pedig sajátokat is kaptam. Nagyon sokrétű munka volt. Beletartozott például az onkológiai osztályon a friss betegek szüleinek tájékoztatása az igénylehető kedvezményekről, lehetőségekről. Szintén az onkológián, illetve a dialízis központban a betegek "lelki támogatása". Bizonyos esetekben kapcsolattartás az orvos és a szülők között. Például olyan esetben, amikor a szülő nem akart beleegyezni valamilyen egyértelműen a gyermeke érdekeit szolgáló kezelésbe. A főiskolán azt is megtanuljuk hogyan kommunikáljunk a különböző élet/társadalmi stb... helyzetben lévő emberekkel. Csúnyán fogalmazva hogyan "menjünk le a szintjükre" ha arra van szükség. Az orvosok, főleg ha nagyon leterheltek eldarálják a szakzsargont a szülőknek, aki lehet, hogy egyébként sem értené meg elsőre, de sokszor az akutális lelkiállapot miatt méginkább szükséges, hogy szépen, lassan, a dolgot minden oldalról megrágva elmagyarázza nekik az ember például egy kezelés várható kimenetelét.

Ha olyan gyerek került be, ahol felmerült a bántalmazás, elhanyagolás stb... lehetősége, akkor felvenni a kapcsolatot az illetékes családgondozóval, gyermekjóléti szolgálattal, kirívó esetekben a rendőrséggel, esetlegesen megindítani a gyermek kiemelését a családból, vagy védelembe vételét. Hátrányos helyzetben lévő családok tájékoztatása a lehetőségekről. Ez sokszor azt is jelentette, hogy az ügyintézést velük, helyettük lefolytatni olyan esetben, amikor a szülő például egy egyszerű beadványt nem értett meg, kitölteni magától nem tudott. Feladat volt még a lobbitevékenység, főleg ünnepek idején. Felvenni a kapcsolatot környező cégekkel adománygyűjtés céljából.

31. Angika89 (válaszként erre: 29. - Beathryche)
2010. jan. 27. 15:16
és mit kellett csinálnod a gyermekklinikán?
30. benvik
2010. jan. 27. 12:44
Én szocpedet végeztem jó pár évvel ezelőtt. Baromi nehéz elhelyezkedni, na meg a fizetés egy vicc:-((( Ha újra kezdhetném tuti nem választanám ezt, pedig imádom.
2010. jan. 27. 12:38
Fura már a feltevés is, hogy gyakorlaton biztos hajléktalanokkal kell foglalkozni. Nyilván azért van, mert nagy általánosságban az emberekben ez a tudat él, hogy a szocmunkás az, aki teát, meg takarót oszt a hajléktalanoknak. Baromság. Nálunk a 70 fős évfolyamból 3-an voltak hajléktalanszállón gyakorlaton, úgy, hogy ők választották, mert később is ezen a területen szerettek volna elhelyezkedni. Én például gyermekklinikán voltam, de tényleg nagyon széles spektrumon mozognak mind a gyakorlati helyek, mind a későbbi álláslehetőségek. Csak néhány példa: önkormányzatok, munkaügyi központok, kórházak, bentlakásos intézmények, családsegítők, gyermekjóléti szolgálatok, iskolák stb...
28. varga.nora (válaszként erre: 27. - Angika89)
2010. jan. 27. 10:40
Ez így igaz. Hatalmas a munkanélküliség.
27. Angika89 (válaszként erre: 26. - Varga.nora)
2010. jan. 27. 10:39
most sztem akármilyen végzettséggel nehéz :S
26. varga.nora (válaszként erre: 24. - Spinneli)
2010. jan. 27. 10:38
Hát igen. Sajnos vidéken szerintem nehezebb, de ez általánosságban is elmondható.
2010. jan. 27. 09:21
Köszönöm szépen a hozzászólsokat!!!
24. spinneli (válaszként erre: 6. - Varga.nora)
2010. jan. 26. 22:22
vidéken nem egyszerű, Pesten én viszont nagyon hamar találtam munkát anno.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook