Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szobatisztaság - pofonegyszerű vagy folyamatos küzdelem?
nem is arra gondoltam,hogy te mondtál neki valamit.:)
egyébként az állatok már csak ilyenek,imádják a gyerekeket.Anyuék kutyája simán megharap minket,de a gyereket még akkor sem bántja elveszi a kajáját.
lehet,hogy front van és azt érzi,vagy esetleg nem jön a foga?vagy esetleg nem lappang benne valami nyavaja?
pl nekünk most a bölcsiben volt visszaesés,hogy el kezdtek jönni az új gyerekek a csoportba.lehetett tudni,hogy mikor van épp új beszokó,mert akkor a Patrik simán bepisilt minden ok nélkül.
szerintem nem kell ezzel nagyon foglalkozni,úgyis szépen visszaáll minden a rendes kerékvágásba.
Nem piszkáltam ilyenért soha.Ha bepisilt mindíg csak annyit mondtam neki, hogy ha előfordul még ilyen akkor szóljon ne rohangálljon pisis ruhában.De nem érdekli.A cicázás miatt sok dorgálást ka.Mert állandóan el akarja törni.Hola farkánálfogva húzza hol meg a gerincét nyomja.És mi nem durva azt megmutatom neki, hogy érezze,fáj.Pl.Ha a bundáját húzza és már sír a cica akkor meghúzom a haját.Ha lenyomja a földre akkor én is erőteljesebben megnyomom lefelé.Nem a földig de érezze mit is érez szerencsétlen állat.
Lehet, hogy emiatt.
De nagyon dinka 2 napja.Mint akinek a fejéből a karbantartók elmentek nyaralni.És nem hatja meg ha büntetem.Max 1 óra és folytatja.A cicát sem akarom bántani mert Ő meg állandóan menekül előle de nem nagy sikerrel.Meg nem karmolná a kis lököttet még egy kicsit sem.Pedig néha megérdemelné és akkor leállna.
Ezt is meg kellene oldanom.De nem tudom hogyan.
Hát nme tudom mi is van.2.napja nem szól, csak bepisil.Freddie van ötleted?Nem tudom mit tegyek.Mondom neki, hogy menjen pisilni, akkor tiltakozik,aztán meg 2 percen belül be is pisil.
Mit tegyek??????
majdnem behánytam a kommentelőktől, gyorsan elhúztam.
De témához visszatérve, mielőtt ránkszól Hoxa: Szerinted is hagyjam ügye? Ne erőltessem, majd szól egyszercsak?
hűűű,bájos lehetett...
sok a perverz ...
Szia Lányok!
Nálunk a változatosság kedvéért totális visszaesés van:( Mondjuk a héten beteg a Hajni, bár torokgyulladás miatt azért használhatná a bilit, de nem akarja.
szerintem sose lesz szobatiszta:)
én levettem róla a butyit-és akkor elkezdett szólni.
kisgatyóban azt hitte pelus van rajta.
Azt nem mondom, hogy könnyű.De neki kell eldöntenie, hogy kell-e vagynem.ezt már írtam ebben a fórumban.
Eljön mindennek az ideje.
Ha kell neki és úgy érzi,hogy szólni kell akkor a pelusben is szólni fog.Legalább is nálunk ez volt.Van.Mert az alváshoz nekünk is kell.
Sziasztok!Légyszi írjátok meg a véleményeteket a következőkről.Kislányom mindjárt 26 hónapos.Napközben bugyiban van itthon és bilibe pisil (néha kakil is), de sok a "baleset" mert sosem szól, hogy kell neki.Én ültetem a bilikére,amikor úgy gondolom.A baj az, hogy egyáltalán nem zavarja, ha egy ideig rajta marad a pisis/kakis cumó, vígan eljátszik benne.Ráadásul, ha megyünk az utcára ráadom a pelust, mert nem akarom az utcán lerángatni róla ebben a hidegben az elázott holmikat,ill. nem szeretném, ha a bolt /posta közepére pipilne.
Így igazából nem sokat van bugyiban, mert délelőtt és délután kimegyünk, plussz alváskor is pelusa van.Hogy kellene ezt csinálni?Hogy fog megtanulni szólni?
csatlakozok az elöttem szólóhoz.
Már én is ott tartottam, hogy nem lessz sohasem szobatiszta.És vissza kell adni a pelust.Most azt várom, hogy éjjelre le lehessen venni.
Aztán már remélem nem kell mostanában venni sok pelust.
Szóval nagy türelem és sok kitartást igényel de megéri.Még ha nem is látod a dolog végét.
fel a fejjel.Nem lessz örökké ez.
Egyszer csak szól,hogy kaka pisi.
vagy mint az enyém megy önnálóan.Néha mellé, de megy.
hát a szobatisztaságról annyit, hogy ha nem akakja akkor még büntet isvele.Mert nálunk a múlthéten tudta, hogy apa itthon van és amikor nagyon nem akar menni a bölcsibe nekünk szólóan 2* bepisilt.
És nem tettem ellene mert ez tudom, hogy nekünk szólt.
De mindíg ügyesen elmegy a wc-re és elvégzi a dolgát.
az egy reggeli pisi az mior a bölcsiben néha nekem kell fogni a kukit mert annyira máshol jár feje, hogy képes saját magát lepisilni mert a keze éppen máshol jár.De alapjában véve minden sinen van.Csak az alváshoz kell pelus.
Nyáron volt pucéran. Akkor, ha pisilnie kellett megállt, terpesz, elintézte a dolgát és futott tovább. De felöltözve nem hajlandó szólni. De rajta sem tudom hagyni a pisis ruhát, mert az zavarja, és azonnal levetkőzik.
Az oviban meg hiába mondom, hogy nem érett meg rá, szerintem ha kiderül, hogy nem szobatiszta, be sem fogják venni.
Csatlakozom az előttem szólókhoz nálunk ugyan ez volt a helyzet kaki ügyben csinálhattam amit akartam ha megfeszültem sem tudtam rávenni hogy a wc-be kakiljon a biliről hallani sem akart, 3,5 éves volt amikor magától szólt hogy wc-be szeretne kakilni és azóta (most 4 éves ) minden OK. Meg kell várni míg agyban megérik rá én se hittem de így van!
Úgyhogy ne csüggedjetek adj rá pelust kakihoz ha ez kell.
Akkor ezek szerint a fejecskéjében még nem tudatosult a olog.
Én ai sokat küzdöttem vele.De ma már egyedül megy el a wc-re és néha el is intézi egyedül.Nem is szól.Csak azt veszem észre, hogy a víz folyik.Én is sokat hagytam bugyiban.Sőt van neki 2 boxer azt imádja mert olyan mint apáé.
És volt, hogy hagytam, had pisiljen bele és rajtahagytam kicsit, hogy fázzon a kukija.Mert akkor az neki nem jó.
De igazából a fejükben kell nekik beérni mert mi hiába eröltetjük han em érett akkor nem is fog menni.
És ez nem a gyerek hibája.
További ajánlott fórumok:
- Pelus mentesen nem szobatiszta, csak EC-zünk
- Szerintetek ha 33 honapos kisfiamrol leveszem a pelust, mennyi idő még megtanulja a napközbeni szobatisztaságot?
- 5 éves, óvodaköteles, de nem szobatiszta, fel kell hogy vegyék így is óvodába?
- Mi legyen hamarabb? Szobatisztaság vagy leszokás a cumizásról?
- Most szobatiszta vagy mégsem?
- Hogyan kell a kutyát szobatisztaság beállta előtt pelenkára szoktatni?Vagy spray, ami helyhez szoktat?Melyik?