Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés őszibarackkocka recept

Csokoládés őszibarackkocka recept

A Csokoládés őszibarackkocka hozzávalói:
3 evőkanál mandulapehely; 2 cs
vaníliaízű öntetpor főzés nélkül készítendő; 1 l tejszín; 3 doboz (850 ml) őszibarackbefőtt vagy 1,5 kg gyümölcs; 1 teáskanál sütőpor; 35 dkg liszt; 1,5 dl tej (kb); 12 dkg vaj vagy sütőmargarin; 25 dkg kristálycukor; 3 tojás; 5 dkg kakaópor; 5 dkg csokoládéforgács


A Csokoládés őszibarackkocka elkészítési módja:
A tojásokat és a cukrot a robotgép habverőjével 6-8 percig keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat vagy sütőmargarint és a tejet. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát vastagon kikent, kb. 32 x 39 cm-es tepsibe simítjuk. A lecsöpögtetett fél őszibarackokat a domború felükkel felfelé a tésztára helyezzük. Előmelegített sütőbe 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30-35 percig sütjük, és kb. 10 percig hűlni hagyjuk. A mandulapelyhet serpenyőben szárazon kissé megpirítjuk és kihűtjük. 5-5 dl tejszínt külön-külön felverünk, közben mindegyik adagba 1-1 zacskó öntetport szórunk. A habot a süteményre simítjuk, majd rászitáljuk a kakaóport, és villával hullámos vonalakat rajzolunk bele. Végül gazdagon meghintjük csokoládéforgáccsal és mandulapehellyel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés őszibarackkocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook