Színtanácsadás, testalkat workshop, stílustanácsadás (beszélgetés)
A férfiak valóban nem nagyon nézik a ruhát, a színt, a sminket, stb., inkább a NŐ, a forma és az összhatás érdekli őket! Én mondjuk pont meg tudom jegyezni, ha jól áll a ruhájuk vagy a frizurájuk, mert azt is figyelem! Alapvetően nem a külsőségek érdekelnek, hanem hogy mennyire "rezonálok" a másik félre! Az mindennél előbbre való! Ha nem "rezonálok" rá, akkor lehet rajta akármilyen ruha, akkor sem fog érdekelni! De mondjuk én így vagyok összerakva!
Ha már a divatnál tartunk, mostanában olyan ruhákat látok nőkön, mintha nagyanyámé lenne! Cseppet sem izgalmas, inkább kiábrándító! Tundra bugyi nem lesz divat?
Ja, én felveszek nyáriruhát és szoknyát is, ha bicajjal megyek;), de ez elég ritka, mert kényelmetlen arra figyelni tekerés közben, hogy felcsúszik a ruha vagy felfújja a szél...
Jellemzően átöltözök. A legtöbb alkalommal sortba és trikóba tekerek vagy hűvösebb időben farmer+póló és dzseki. Viszek magammal ruhát és átöltözök.
Én bár bankban dolgozok, de IT-n, így nálunk csak akkor van elegáns öltözködés, ha tudjuk, hogy külsős partnerekkel tárgyalunk.;)
Persze, ezt nem úgy kell érteni, hogy igénytelenek vagyunk, hanem azt, hogy nem talpig szövetben nyomjuk az átlag napokat.
Még az jutott eszembe, hogy sok vitám volt a fanatikus biciklistákkal, próbálván őket meggyőzni, hogy nem mindenkinek opció Bp-en bicajjal közlekedni és többek között felhoztam, hogy vannak munkahelyek, ahol egy nőnek elegánsan fel kell öltözni és nehéz úgy biciklizni. Erre azt írták, hogy Hollandiában is bicajoznak a nők és milyen elegánsak. Megnéztem több videót, képet, de nem láttam elegáns nőt, csak farmerban, sportcipőben tekerőket, esetleg farmer helyett néha szövetnadrág.
Tanulság:
A férfiak számára az elegáns öltözködés=textil borítja a testedet.
Nekünk még nem sikerült;)
A fiam se mindig, csak akkor ha olyan a rendezvény...
Ilyet sem szabad csinálni!!!
Az sem áll jól senkinek, ha túl nagy.
Én nadrágba akkorát szoktam venni magamnak, aminek a dereka úgy ér össze, hogy ne szorítson, mert így nem tud ráfolyni a hájam a nadrág derekára.
Ennél rondábbat nem tudok elképzelni.
Ha túl nagy a nadrág, akkor meg lóg rajtunk, lecsúszkál, ronda lesz a fenekünkön, és azért nem csinos. Egy nőn ne lógjon nagyon a nadrág;)
Húúú, ez milyen gáz tud lenni.
A fiam ballagásán megsértődtek az anyukák, mert én elmentem a szabóhoz a próbára.
Mindenki azon háborgott, hogy nem mindegy milyen az öltöny, úgy is egyszer veszik fel.
Nekem nem volt mindegy, kellett is szólnom a szabónak, hogy mit csináljon;)
Amin ki szoktam akadni, hogy a legtöbb ember nem tudja, hogy az öltönyön és a kosztümön is vannak kibontandó dolgok, így összevarrt sliccelésekkel és zseb nélkül hordják ezeket:DDD
Ja, egyébként a legtöbb öltönyös boltban megcsinálják ingyen ezeket az alakításokat.
A fiam 54-56 méret között van és mindig rövidek neki a kész nadrágok, így amikor megveszi az öltönyt vagy a nadrágot, akkor mindig szűkítenek a derekán neki, illetve a nadrágon leengedik a hajtókát.
Amin meglepődök mindig az az, hogy jellemzően a hossza nincs méretezve, pedig nem az én fiam az egyedüli, aki közel két méter magas...
Mondnám, hogy igen, így van, de nehogy azt hidd. Csak néz meg vezérünket, hogy jelenik meg egy nemzetközi csúcstalálkozón 🙃
Néha olyanokkal találkozom, hogy ha nem tudnád ki ő, dobnál neki egy százast bambira. Az, hogy szürke öltönyhöz barna nyakkendőt vesz fel, hagyján, de kitaposott vastagtalpú cipőben, amire ráredőződik a nadrágja szára. Nyakkendő betűrve a nadrág derekába. Sorry urak, de nőkre egyébként jellemzőbb, egy üzleti tárgyaláson illendően vannak öltözve.
Pont ezen szoktunk nevetgélni a barátnőmmel.
Simán járhatnánk be melegítőbe, mert úgy sem találkozunk szinte senkivel:DDD
Mondjuk, amíg bicajjal jártam be azt a heti 1 napot, akkor nem vittem túlzásba az öltözködést;)
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Én, mint sportos testalkat baj, ha nem szeretem a nagy hasú, kövér férfiakat?
- Úszógumis has, de vékony testalkatra haspóló?!
- Szerintetek milyen testalkatnak nevezik ezt?
- 75 kg vagyok a 173 cm-hez, Fogyózik még valaki hasonló testalkattal?
- Az igaz, hogy aki husisabb testalkatú, annak nem kell szedni fehérje turmixot?