Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Húsos batyu recept

Húsos batyu recept

A Húsos batyu hozzávalói:
Tészta:

50 dkg liszt
1 tojás
175 g tejföl
2,5 dkg élesztő
kb 2,5 dl tej

Töltelék:

50 dkg darált hús (lehet disznó és csirke)
1 db vöröshagyma
pirospaprika
napraforgó olaj
ízesítők (pl. gulyáskrém)
2 kisebb sárgarépa
sajt

Sütéshez:

kb. fél l napraforgó olaj


A Húsos batyu elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, a répát kb. fél cm-es kockákra. . Olajon megpirítjuk őket, pirospaprikát teszünk rá, majd a húst is hozzáadjuk. Egy kis vizet öntünk rá. (kb. 1 dl) Főzzük, közben ízesítjük. (Bors,ételízesítő stb.) Ha elfőtte a vizet, és a hús is megfőtt, félretesszük hűlni. Elkészítjük a tésztát. Egy edénybe tesszük a lisztet, sót, a tojást és a tejfölt. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Dagasztjuk. Lángos tésztát kapunk. Esetleg tejet még kell hozzá rakni. Kelesztjük kb. fél órát. Ha megkelt, kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle. Megtöltjük a hússal, teszünk rá egy kis sajtot, félbehajtjuk, és forró olajban sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A húsos batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook