Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Szépség & Egészség témák » Szerveink 24 órája cikk

Szerveink 24 órája


Huang Ti, a legendás Sárga Császár nevéhez fűződik egy olyan orvosi szakkönyv, amely ismerteti, milyen a vérnyomás, a szív, a tüdő napi ritmusa, mikor a legintenzívebb a bőr megújulása, a sebgyógyulás, a májműködés. Azaz szerveink tulajdonképpen egy biológiai apály-dagály szerint működnek. Az életenergia 24 óra alatt szabályosan körbefut a 12 legfontosabb szervünkön és szervrendszerünkön. Az energia áramlása kétóránként mindig újabb testfunkciót aktivizál. Ezért nagyszerűen lehet lokalizálni azokat a zavarokat, amelyek naponta ugyanabban az órában jelentkeznek. Szervezetünk biológiai órája tehát kiválóan eligazít. Főleg akkor vesszük ennek hasznát, amikor nincs akut betegségünk, mert a krónikus folyamatokat így időben észrevesszük.

Tökéletes időzítés


1 és 3 óra között:

A máj méregtelenítő, salakeltávolító munkája ekkor a legintenzívebb. Ebben az időszakban alakulnak át vacsoránk tápanyagai üzemanyaggá. A sebek, sérülések is intenzívebben gyógyulnak.

3 és 5 óra között:

Aktiválódik a tüdő, amely a bőrt és a testszőrzetet is táplálja, szabályozza a pórusok nyitódását-záródását.

5 és 7 óra között:

A vastagbél nekilát a tömör szerves anyag kiválasztásának és felkészül az ürítésre. Ereink összehúzódnak, amitől a vér gyorsabban kering ereinkben. Ez a folyamat fűti fel a testünket. Hörgőink is összeszűkülnek, ezért légzési problémák adódhatnak.

7 és 9 óra között:

Gyomrunk működni kezd. A mellékvesékben termelődő hormon növeli az adrenalinszintet, mely élénkíti a szívverést és a vérnyomást. NŐ AZ INFARKTUSVESZÉLY,mert erősödik a vérlemezkék tapadási képessége.

9 és 11 óra között:

Aktiválódik a lép,amely az emésztés szabályozása mellett hozzájárul a vörös vértestek képzéséhez is. Agyunk ekkor a legfogékonyabb.

11 és 13 óra között:

Legtöbb szervünk, így a szív is nagy kapacitással dolgozik. A szívbetegeket ez az időpont megviselheti.

13 és 15 óra között:

A vékonybelünké a fő szerep, melynek feladata a táplálék eszencia és a salakanyag szétválasztása és a léphez, illetve a vastagbélbe szállítása. Teljesítőképességünk a mélypontra süllyed, energiánkat az emésztés köti le.

15 és 17 óra között:

Rövid időre ismét magasba lendül a teljesítőképességünk. Húgyhólyagunk energiával telítődik. E szerv fő feladata testünk vízháztartásának szabályozása, a „szennyvizek” tárolása, és különös módon az anyaméh közvetlen irányítása. Ez idő alatt a béltevékenység is rendkívül aktív.

17 és 19 óra között:

A belső energiarendszer és a nemi szervek irányítását a vesék veszik át. A veséknek alapvető szerepe van a termékenység, illetve a meddőség befolyásolásában. Hatással vannak a haj mennyiségére, illetve minőségére is. Ebben a fázisban lanyhul a szívtevékenység, ennek következtében a szervekhez kevesebb vér jut, süllyed a vérnyomás és a vércukorszint.

19 és 21 óra között:

A kis vérkör és a szívkoszorúér veszi át a főszerepet. Egy utolsó rövid lendület ütán lassul a vérkeringés. Szervezetünk az esti pihenésre készül. Lassan az emésztés is leáll. Amit 21 óra után tömünk a gyomrunkba, az emésztetlenül pang reggelig!

21 és 23 óra között:

Aktiválódik a hármas melegítőrendszer. Ennek felső szintje a rekeszizom fölött helyezkedik el, a tüdőt és a szívet foglalja magába. A középső melegítőt a lép és a gyomor alkotja, míg az alsóban a máj és a vese helyezkedik el. Az összes szerv nyugalmi állapotba került. Az idegek ellazulnak, mert a testünknek pihentető alvásra van szüksége.

23 és 1 óra között:

Epehólyagunk tárolja és továbbítja az epefolyadékot, amely az emésztésben fontos szerepet játszik. Az agyban mért alfa és théta hullámok ilyenkor jelzik azt, hogy álmodunk.

A cikk Gáspár Gusztáv munkája nyomán készült.
Írta: 4b6a2525df, 2006. november 10. 19:06
Fórumozz a témáról: Szerveink 24 órája fórum (eddig 22 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook