Szerintetek normális, hogy a ingatlan értékbecslő a jelzálog hitelhez végig fényképezi a házamat kivül, belül? (tudásbázis)
Kitartás nektek remélem nagyobb szerencsével jártok.Magatok intezitek v, hitel ügyintézővel?
Meg kérdezhetem melyik bank utasított el?
Ma írjuk alá a papírokat és ha minden jól megy még ma be lesz adva aztán megint kb két hét mire megtudjuk mi a vége de ha nem pozitív akkor a Tiszának megyek .
Próbálkoztatok másik banknál?
Hát ez az. Ráadásul amikor kint volt a manus kérdeztük mikor lesz eredmény azt mondta pár nap akkor utána felhivtuk hogy na mi a helyzet és azt mondta banktitok. De mi vagyunk a vevő és nincs jogom tudni hogy az általam megvásárolni kívánt ingatlannak a vételára (ami szerintünk reális)annyi ténylegesen is.Naívan azt gondoltuk, hogy a szakember megmondja majd. Frankón jó pénzért,biztosan. De sajnos az összes pénzünk rá megy önerőbe (azt is azért hogy minél kevesebb hitelt kelljen felvenni) és nem marad semmink ja és nem 50 millás házat akarok venni tisztára kész vagyok miért kell velünk sz..rozni. Az aki tisztességesen próbál boldogulni lehetetlenné teszik , aki meg lop csal hazudik annak áll jól a szénája ővé a világ.
De akkor miért kell annyit várni és miért nem tájékoztatnak az érték becslés eredményéről?
Mi két hetet vártunk mikor kiderült mégsem kapunk hitelt. A belmagasság miatt nem értékelhető az ingatlan így állítólag telekként!!!! értékelte. Szóval jól megjártuk vele.
Az én párom is kiakadt ,azt mondta ha ő lett volna itthon el zavarta volna,ezért kérdeztem ,hogy ez az eljárás normális dolog.
nekem fura volt, majdnem összekaptam ezért a párommal, nem voltam rá felkészülve.
Mióta kint járt az érték becslő még azóta ,nincs se hire se hamva a hitelünknek,azt mondták az állam kincstárra várnak, legyek türelemmel.Ennek több mint két hete.
Ez nagyon durva.Úgy látom az értékbecslők nem is igazán emberek hanem pusztán gépek, persze tisztelet a kivételnek csak sajnos a normálisakból nagyon kevés van ki kell fogni.
Igen, normális, ez a dolga.
Ahhoz, hogy reális áron legyen felbecsülve az otthonod, minden fontos lehet, ami növelheti az értékét.
gondold el mi úgy jártunk otps értékbecslővel akit mi fizettünk csak a bank küldte ki,hogy szoltunk a hitelbeadáskor hogy felujitás alatt van mondták hogy jaj de jó,még többet is fog érni.Értékbecslőt vártuk,csak nem jött,szoltunk a villanyszerelőnek hogy akkor jöjjön,délután kikötötte az áramot.teljes burkolatot villanyvezetéket vízvezetéket cseréltünk.erre szolt az értékbecslő hogy itt jár itt van 10perc mulva ha nekünk jó...nem akartuk hogy csusszon a hitel így mondtuk hogy oké....beirta hogy áram nincs,víz nincs,stb.....pedig nem csak az anyag volt ott hanem ép mindenhol vízszerelő villanyszerelő stb és firták,csinálták.....
ez nagyon lehúzta az árát végül nem is vettük fel....
.. valószínűleg úgy ingyenes mert egyébként semmmmmi sincs ingyen . Nekünk a bank fizette (még szerencse) az értékbecslőt aki jól le is húzta az ingatlant a belmagassága miatt nem kaptuk meg a hitelt belmagasság!!! pedig nem egy komfort nélküli vályogházas putrit akartunk venni hanem egy kis csinos házikót.Lehet ha mi fizetjük az értékbecslőt már rég aláírtuk volna a bankkal a szerződést. Pénz beszél kutykaki táncol!!!
lehet úgy ingyenes ha náluk hirdeted szerintem...
Igen, normális mert ez a dolga.
Ha kimegy hozzád,biztos fog valamit kérni érte,gondolom nem ismerősről van szó.
Nekem is értékbecslőre van szükségem, de nem hitelhez vagy ilyesmi, tehát nem kell nekünk egy hivatalos szakvélemény, csak egy ár, h tudjuk, mennyit ér a ház, ha el akarjuk adni. Már írtam pár ingatlanosnak, utóbbi leírta az árakat, és a végére azt is, ha csak tájékozódni akarok az értékéről, adjam meg a paramétereket, díjmentesen felméri. Most nem tudom, h írásban méri-e fel az adatok alapján v kijön megnézni. Bár ha kijön, az neki idő, ergo pénz...Szerintetek?
igen nálunk is végig fényképezte!!!!
... és még az is számít, hogy mennyi az ingatlan belmagassága ...
igen,ezt így kell csinálni,így mérik fel a ház állapotát
Szerintem ez teljesen normális, nálam is ezt csinálták. Így az értékbecslő nem tud hamis értékbecslést adni. Én megnéztem, még egy kis térkép is volt hogy hol helyezkedik el a ház, milyen a környezet stb.
ők a hitelbírálatnál egy "kimenekitési értéket" néznek ahogy mondták
Általában a bank küldi ki az értékbecslőt. Lehet rosszul fejeztem ki magam, nem a vevő alkudozik az értékbecslővel, hanem a bank, hogy mindenkinek jó legyen:)
Pár nap múlva már írhattam volna alá a papírokat, csak sajnos nem volt olyan időpont, ami nekem is és az adóstársamnak is jó lett volna, ezért csúszott kicsit a dolog.
További ajánlott fórumok: