Szerintetek milyen az iskolai menza? (beszélgetés)
A büfékoszt nem biztosítja a változatosságot a sokféle szükséges tápanyag bevitelét.
A menzakaja igen.
megmondom őszintén én gyerekkoromban utáltam a spenótot a kelkáposztát meg aztán pláne, a tökfőzeléket megettem, de nem volt kedvenc. Aztán összeismerkedtem a férjemmel és ott az anyukája olyan isteni tökfőzeléket, spenótot és kelkáposztát csinált, hogy a tökfőzelék a kedvenc kajám lett, a gyerekeim is imádják, nyáron hetente kérik, amikor friss tök van.
A mekit szerintem azért utálják az enyémek, mert mint írtam nem ezen nőttek fel, ugyanis én írtózom a konzerv és tartósítószeres ételekből, a boltban is állandóan azt bogarászom miben milyen E- van, ugyanis nem mindegyik ártalmas(!), van amikor egy vitamint jelölnek így, vagy teljesen természetes dolgot, szóval próbálom amennyire csak lehet a tartósítós és színezékes, aromás cuccokat(na persze teljesen nem lehet, hiszen mindenben van valami,de legalább próbálok minél kevesebbet fogyasztani belőle). számukra egyszerűen íztelen volt a mekis kaja, és megmondom őszintén kb 7-8 éve ettem én is utoljára ott, és valóban szar íze volt...mint a puskapor, íztelen, száraz brrr. És még járt az agyam is, hogy mennyi méreg is van benne...
A gyerkőcök a menzait megeszik, különben éhesek lennének, de nem szeretik túlságoan, megeszik és kész.
Én amúgy örülök, hogy a gyerekeim a 0,1%-ba tertoznak meki ügyben...de azt hiszem ennél kicsit nagyobb az arány, érdekes az én ismerőseim és barátnőim egyike sem viszi a gyerekét a mekibe, mert az a véleménye ami nekem, hogy műkaját minél kevesebbet szeret(nek) enni...csak ha nagyon muszáj
Mégis generációk nőttek és nőnek fel rajta. és minden más is amit veszel a boltban tele van. :))))
nem tudsz olyan dolgot venni amibe nincs káros..
meglepődtem a hozzászólásokon, finom a menzai kaja??? hát az lehet, de tudjátok ti milyen egészségtelen? ja persze finom, mert tele van mindeféle ízfokozóval(az aromákról, tartósítószerekről nem is beszélve!)...és persze változatos, mert a leveseket egy idő után összeöntik: mindent bele leves...gondolom ismerős a kifejezés...
azonkívül pl a krumplipüré porból van és vízzel, a hús ki tudja mennyire friss, sorolhatnám...
a gyerekem jövőre megy iskolába, tuti itthon fog enni és nem az iskolai menzán...
Az őröket csak azért mondtam, mert voltak olyan előreállósak.
Sima papíron volt pl. P betű, hogy péntek. Meg volt még rajta valami. Sokszor dekoráltuk rajzzal, hogy mit szól hozzá a konyhás néni. Aránylag jó mérete volt (buszjegy), és letéptük az aznapit.
Biztonsági őrök nálunk nem voltak, csak lökdösődés és egymás elé állás (barátnőt magad elé engedni kötelező!), bár ez az élettapasztalat nagyban hasznosítható buszozáskor.
Nálatok milyen kajajegy volt? Mi mindig a4esen kaptuk nyomtatva, nekünk kellett kivagdosni. Általánosban fél centis csíkok voltak, mindig pampogtak a konyhásnénik, hogy eltépjük őket:D
Én 4 évig állítottam, hogy a csirke bordáját kapom rántva, mindig olyan csont volt benne. Amúgy finom volt, csak nehéz volt vágni. Amit fölöslegesnek tartottam az a milánói sertésborda volt..
És a tokány? A fajtája mindig attól függött, hogy előző nap mi maradt (pl savanyú uborka)
További ajánlott fórumok:
- Iskolai fotózás - Szerintetek ez etikus dolog?
- Iskolai ötleteket gyűjtsünk! Tantárgyakkal, tanulással, neveléssel kapcsolatban milyen jó tapasztalataid vannak gyermeked iskolájában?
- Mikor érdemes az iskolai füzeteket beszerezni? Úgy gondolom augusztus végén lehet a legolcsóbb, szerintetek?
- Középfokú iskolai végzettség mit jelent? Milyen törvényben van leírva?
- Ismerős ikerpár általános iskolai ballagására milyen ajándékot vigyünk?
- Milyen dekorációt készítsek februári iskolai faliújságra?