Szerintetek melyik sajt az igazi? (tudásbázis)
A lengyel Trappista nekem is nagyon ízlik.
Ami még mostanában tetszik nagyon, az a göcseji sajt.
ha tehetném, mindig Gouda, de persze a finom diós és gombás sajtokat is betenném a kosárkámba.
amíg nem tehetem, addig lengyel Trappista, a téglalap alakú. érettebb mint némelyik magyar.
sziasztok, mi a Metro-ban szoktunk sajtot venni, hollandot azthiszem, az nagyon fincsi, igaz három kilósnál kisebb tömböt nem lehet találni, de olyan amilyennek szerintem egy trappistának lennie kell, sárgás színű, néhol lukacsos és nincs semmilyen kellemetlen utóíze.
Egyébként vigyázni kell ha sajtot vesz az ember, mert nem igen írják ki a polcra hogy miből készült, és egyszer sikerült olyant venni ami növényi zsiradékból lett gyártva, na annál pocsékabb nincs.
Amúgy a parenyica a kedvencem, de abból sem mindegy melyiket veszi az ember pl a solé-s nagyon rossz.
Sajnos, eljutottunk a sajttal is oda, mint a legtöbb élelmiszerrel (pékáruk, húsok, stb.) hogy vagy selejtet eszünk, vagy a gatyánk rámegy a minőségre.
Nem értem. Azt a hülye sajtot miért nem lehet úgy gyártani, hogy kivárják az idejét?
A keresztapám asztalos volt. Megvette a faanyagot, 5-10 évig hagyta a műhely padlásán száradni, és csak utána csinált belőlük ajtót, ablakot. De nem is vetemedett meg egyik sem!
És tönkre se ment azért, mert beruházott.
Nállunk lehet a mintaüzleteinkben,és szerintem nagyon jó áron(tudom ez itt nem a reklám helye),de sokszor nállunk olcsóbb,mint a nagyobb szupermarketekben.(lengyel,szlovák,holland,francia,cseh,német,olasz,magyar sajtokat és tejtermékeketforgalmazunk)
(Szoktunk járni borfesztiválokra,ahol nagyon gusztusos sajttálakat lehet venni,6-7féle sajtból összeállítva)
Trapit már csak a következőkért veszek: pizzára reszelni, melegszendóra reszelni.
Valahogy soha nem fog el a kísértés, hogy levágjak egy szeletet, és befaljam.
Gyerekkoromban, hetvenes években isteni volt a trappista.
Amit most árulnak az nem sajt, se érlelve nincs, se a szabványok betartva....ezek csak ilyen gumigolyók!
Én imádom a sajtot...azért veszek külföldit, vagy külföldön...ennyit a magyar árukról!
Valamikor gyerekkoromban a trappista sajt viszonylag kemény volt,sárga színü,kevés lyuk is volt rajta és SAJT íze volt.Imádtam!A maiakat szinte ehetetlennek érzem:(
Ha hazautazunk gyakran innen(Ausztria)viszünk haza sajtot hütötáskában,azt legalább meg is tudjuk enni.Én már bontottam ki Tolle-t,ami penészes volt alapjáratban.Frissen vásárolva.
Én aSparban szoktam azokat a sajtokat venni, általában német gyártmány, amik le vannak akciózva és kb. 800900 Ft kilója. Komolyan nagyon finomak, szokott lenni trapi, vagy edami, vagy gouda.
Én igazi jó sajtot Hollandiában ettem egy piacon, ahol volt vagy ezer féle és elmondani nem tudom, hogy milyen csodálatos íze volt...ahhoz nem is hasonlított, amit itthon sajtként eszünk!!!
Szlovéniában is sokat vásárolok, ott is nagyon finom sajtok vannak!!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan tudnám eldönteni, hogy van-e Isten, illetve melyik vallás az igazi?
- Melyik az igazi személyiségem?
- Igazságos az szerintetek, hogy a Fővárosi Vidámparkban magassághoz igazítják a belépőjegy árát?
- Mikor aludt a párom akkor beszéltem vele telefonon, más volt mint mikor ébren van, melyik az igazi éne?
- Hogy kell igazi sajtot csinálni?
- Egy igazi omlós sajtós rúd receptet keresek ami porhanyós és nem a puha változat?Tudtok segíteni?