Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerintetek melyek a legtipikusabb magyar ételek? fórum

Szerintetek melyek a legtipikusabb magyar ételek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
86. 130454e42d (válaszként erre: 85. - Guruljka)
2014. ápr. 5. 13:14
Igaz, még a borsóleves sem ugyanolyan mindenhol. Nekem eszembe se jutott volna tejjel készíteni, másnak meg az a furcsa ahogyan én szoktam.
2014. ápr. 5. 13:12

A pörköltet se főzik egyformán az ország területén.

Nincs olyan, hogy tipikus magyar. Már az is elég, ha a házaspár egyik tagja szabolcsi, a másik kiskunsági területről származó édesanyjától tanult meg főzni. Képesek egy étel készítésén iszonyatosan összeveszni! (Hallottam ilyen veszekedést, és meg is tudtam, miért hülyézték le egymást.)

84. grizus (válaszként erre: 82. - Honeydew123)
2014. ápr. 5. 12:33
Sok tejföllel... a legkirályabb étel, csak macerás az elkészítése.
2014. ápr. 5. 09:02

Szerintem is a csirkepörkölt nokedlivel, no meg a bográcsos marhapörkölt, töltött káposzta, halászlé (akár bajai, akár tiszai) gulyásleves, túrós rakott palacsinta

Ezek között nem igazán tudnék rangsort kialakítani, a jó magyar gyomorba akármelyik, akármikor belefér :)))

82. Honeydew123 (válaszként erre: 81. - Grizus)
2014. ápr. 5. 06:29
Mmmmmmmmhhhh.... milyen finom is! ;)
81. grizus
2014. ápr. 5. 05:42
Hortobágyi húsos palacsinta. Úristen de imádom.
80. Szilvamama (válaszként erre: 78. - Guruljka)
2014. márc. 31. 08:38
Szívesen :) Ha esetleg nagyobb helyen jársz biztos találsz, én a H. Rozi félét használom, azok között keresd!
2014. márc. 28. 18:25
lecsó
78. Guruljka (válaszként erre: 76. - Szilvamama)
2014. márc. 28. 16:07

Köszönöm szépen, ez fontos információ.

Nem főzök húslevest, azért nem tudtam róla valószínűleg, bár a név ismerős. Utánanéztem, tényleg nem drága.

Én még eddig nem láttam boltban, de majd jobban figyelek. Itt falun néha fura az ellátás.

2014. márc. 28. 11:15
gulyasleves,csirkeporkolt,toltott paprika
76. Szilvamama (válaszként erre: 71. - Guruljka)
2014. márc. 28. 10:15
A sáfrányos szeklice gyönyörű színt ad azoknak az ételeknek, amibe sáfrány kellene, és az ára nagyon "felhasználóbarát". Én általában húslevesbe használom, és azt hiszem, hogy ráadásul hazai termelés :)
2014. márc. 28. 07:30
A gulyásleves, pörköltek, csirkepaprikás. stb.
74. Honeydew123 (válaszként erre: 71. - Guruljka)
2014. márc. 28. 05:05
Kar erte! En nagyon szeretem a safranyt.
73. Guruljka (válaszként erre: 72. - 549be03e80)
2014. márc. 28. 01:47

Köszönöm szépen, ha egyszer egy Aldi közelében járok, megnézem!


A közeli város túlsó végén van Aldi és hasonlók, ritkán jutok el oda, nincs autóm.


Ha találok megfelelő receptet, próbálok magam sütni.

72. 549be03e80 (válaszként erre: 71. - Guruljka)
2014. márc. 28. 00:13
Guruljka, az Aldiban (gondolom otthon is) lehet kapni a sos stanglihoz nagyon hasonlo olasz keszitmenyt,a nevet ne kerdezd,vmi olasz,tudom nem az igazi,de nagyon hasonlit ra,van,sos-sajtos,rozmaringos,stb.
71. Guruljka (válaszként erre: 64. - Honeydew123)
2014. márc. 27. 15:47

Én is ismertem, de édeskés íze miatt nemigen kedveltem.

Viszont az a régi sós stangli még a neten sincs!


A sáfrány valószínűleg az ár amiatt tűnt el, a szocializmus idején talán még mintha kapható lett volna, de miután kifogyott, Nagymama áttért a Vegetára.

70. 549be03e80 (válaszként erre: 68. - 9b10f3d7ff)
2014. márc. 27. 15:40
Pontosan! Ezert is szerettem!:)
69. Honeydew123 (válaszként erre: 68. - 9b10f3d7ff)
2014. márc. 27. 15:03
Jol nez ki, biztos finom lehet!
68. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 64. - Honeydew123)
2014. márc. 27. 14:54

[link] A recepje és fotója.


Én Budapesten élek, és néhány pékségben lehet kapni is. Kicsit édeskés az íze.

67. 549be03e80 (válaszként erre: 66. - Ancsika688)
2014. márc. 27. 13:31
akkor jo!
66. ancsika688 (válaszként erre: 65. - 549be03e80)
2014. márc. 27. 13:24
Nálunk még lehet kapni a pékségben,60 ft.
65. 549be03e80 (válaszként erre: 64. - Honeydew123)
2014. márc. 27. 08:49
Ez a kerdes,sokat elarul a korrol..:)) Regen valamikor volt egy peksutemeny,ami nagyon finom tesztabol keszult,de a zsomle,es a kifli mellett ez is peksutemeny volt egy arban,azaz 20 filler darabja...:))
64. Honeydew123 (válaszként erre: 61. - 549be03e80)
2014. márc. 27. 04:12
Kifli!!! :)) Kiflit en sem lattam meg mashol, pedig sokat utazom. Mi az a pacsni?
63. Honeydew123 (válaszként erre: 60. - 549be03e80)
2014. márc. 27. 04:11
Arra gondoltam, hogy a magyar konyhabol hova tunt a safrany... Mert a kozepkorban gyakran hasznaltak.
62. Honeydew123 (válaszként erre: 57. - Guruljka)
2014. márc. 27. 04:09

Becsulendo, bator es csodalatra melto, hogy belevagtal! Sok sikert a diplomahoz!


Erdekes, amit a kurtoskalacsrol irnak. Hatartalan az emberi lelemenyesseg, nem?

2014. márc. 27. 03:39
Talan a kifli is otthoni talalmany, legalabbis itt nem lattam,sem a pacsnit.
60. 549be03e80 (válaszként erre: 45. - Honeydew123)
2014. márc. 27. 03:36
Pedig itt hetkoznapi fuszer a safrany,persze az indiaiaknak koszonhetoen,ok gyakorta hasznaljak,az aussiek meg atvettek toluk a konyhaba.
59. 549be03e80 (válaszként erre: 47. - Honeydew123)
2014. márc. 27. 03:34

Ez igaz,itt Ausztraliaban is ismeretlen az otthoni tok.Csak a mi sutotokunkhoz hasonlo tok van.Viszont felfedeztuk a zucchinibol elegge hasonlo izu fozeleket tudunk csinalni.

Itt, ha azt mondom "gulash" (ly-nelkul) mindjart be tudnak azonositani,hogy magyar vagyok!:) Meg a dokim is ezt mondta a korhazban:"No more gulash"..(dietara celzott):)

2014. márc. 27. 02:09

Simán beírod az étel nevét, de előtte, hogy Néprajz.


Nézd, egyre izgalmasabbakat találok így simán!


[link]

2014. márc. 27. 02:07

Nem saccolom magyarnak a kürtőst. És persze kíváncsi lettem.


(A lángos úgy "echtemagyar", mint a szaloncukor. Nem történeti, de tipikus.)


Azért késő, mert már jelentkeztem egy szakos levelező germanisztikára. Ha minden jól megy,60 évesen diplomát szerzek, egy másoddiplomát meg nem tudom, vállalok-e még akkor. Ez néprajz lenne szerintem, és ott specializálódni.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook