Szerintetek létezik olyan, hogy valakinek akkora babája legyen, hogy ne tudja természetes úton megszülni? (tudásbázis)
A felnőttkori testméret nem igazán van összefüggésben a születési paraméterekkel. Szóval az semmit nem jelent, hogy a szülők mekkorák és ezáltal mekkora a várható felnőttkori magassága a magzatnak/újszülöttnek.
Egy ismerős pár (nő max 150 cm, férfi max 170) gyereke 5,5 kilóval született. Ettől függetlenül nem lesz égimeszelő.
Már évek óta foglalkoztat ez a kérdés. Hogy miért? mert folyton azt hallom: császározni kellett mert túl nagy volt a baba. nekem nem jön, hogy elhiggyem, hogy ilyen létezik, mert: anyukám 162 cm, apukám 195 cm, anyukám 54 kilósan esett teherbe, apukám átlagsúlya 115 kiló volt. Anyukám kis csípőjű asszony, és megszült engem aki így felnőttként nem vagyok kis darab: 175 cm, és 68 kiló vagyok. Születésemkor viszont a természet nagyon ügyelt, hogy engem meg lehessen szülni, mert 3,8 kiló voltam 58 cm. Egy hosszú vékony kislány.
És most hallja az ember, hogy egy nőnek aki 165 cm, a férje 172 cm, akkora gyermeket saccolnak amit nem képes megszülni. Na szóval ezt én nem hiszem el! Tévedek?
Hogyne!
Ellenpélda viszont, nemrég volt a hírekben, hogy kb 6kg-s babát szült egy asszony természetes úton, sőt az előző kettő gyereke is hasonlóan nagy súlyú volt.. :)
Igen.
(Nálam is lehet ez lesz.)
További ajánlott fórumok:
- Magas vérnyomásra természetes alapanyagbol létezik e olyan szer amivel csökkenthető?
- Eddig nem hittem benne, ma mégis úgy gondolom, létezik a természetfeletti
- A természetben minden bőrproblémára létezik megoldás....
- Meddőség ellen létezik természetes étrendkiegészitő?
- Az epeféregre milyen természetes gyógymód létezik, a gyógyszeres kezelésen kívül?
- Létezik természetes hajfesték, ami nem Henna?