Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerintetek hosszabb ideje ellaposodott párkapcsolat még menthető?Vagy az újdonság varázsa semmivel nem pótolható? fórum

Szerintetek hosszabb ideje ellaposodott párkapcsolat még menthető?Vagy az újdonság varázsa semmivel nem pótolható? (beszélgetés)

1 2 3 4
35. f5302bda64 (válaszként erre: 34. - Myrad)
2008. szept. 29. 12:20

Igen,igen és igen igazad van és ez tapasztalat!!!!!!

17 év házasság!Előtte fél év és lapos kapcsolat!

34. Myrad (válaszként erre: 33. - 43170327e5)
2008. szept. 29. 12:16
Hát, az én kapcsolataim általában fél év alatt ellaposodtak, vagy ezért, vagy azért, vagy itt múlt el a láng, vagy ott... hidd el, 10 hónap alatt is laposodhat, fél év alatt is laposodhat, de ismerek olyan embereket, akik 15-20 éve házasok, és még mindig olyan fény csillan a szemükbe, amikor a párjukra néznek, vagy róla beszélnek, mintha tegnap ismerte volna meg... na ehhez mit szólsz?
2008. szept. 29. 12:11
10 hónap után még nem lehet laposodás! Ahhoz azért sokkal több idő kell! Hidd el, ott már nem játszanak az érzelmek. Szerethetitek nagyon egymást, csak már nem "úgy"..., ezt értjük ellaposodáson, nem?
32. f5302bda64 (válaszként erre: 30. - 0c97fbb607)
2008. szept. 29. 12:09

Abban nem értünk egyet,hogy nem reagált rá senki!

A többi oké!:-)))

2008. szept. 29. 12:06

Sajnállak, hogy 6 év után el vagytok laposodva!

Nekem (nekünk) 6 év után még komolyan dúlt a szerelem, kb. 10 után kezdődött a laposodás. De szerintem a párodban akad hiba, tehet róla.

Az én férjem szeret kiruccanni a családdal is (haverokkal jobban), figyel is rám, én is rá, lehet vele beszélgetni, még a szex is valahogy eldöcög, habár ő gyakrabban igényelné, de mi már több, mint 18 éve ismerjük egymást, ebből 14 év házasság, 3 gyerek.

Kicsit jobban megyünk egymás agyára, mint az elején, engem a hibái sokkal jobban irritálnak, mint 10-15 éve, néha a pokolba kívánom a hülye szokásaival(gondolom ő is engem), de egy család vagyunk, ezt együtt kezdtük, tovább kell csinálni EGYÜTT! Én mindig a MI-ben gondolkodom, ő néha nem. Közösen kell helyrehozni, és továbbvinni a kapcsolatot, mert egy idő után ellaposodik. Akkor újrakezdjük? De hányszor? Ezt nem lehet a végtelenségig csinálni.

Kívánom, hogy együtt oldjátok meg.

30. 0c97fbb607 (válaszként erre: 29. - F5302bda64)
2008. szept. 29. 12:06
Ha erről beszéltél,akkor egyetértünk?:))
29. f5302bda64 (válaszként erre: 28. - 0c97fbb607)
2008. szept. 29. 12:05
Hát nem erről beszéltem itt már sok-sok soron keresztül??????
28. 0c97fbb607 (válaszként erre: 23. - F5302bda64)
2008. szept. 29. 12:03

Senki nem ismerhet senkit,teljesen ,legalábbis nem.

Ne féljünk már kiadni magunkat,mert külömben soha nem lehetünk biztosak abban,hogy minket szeretnek-e,vagy épp az általunk megformált titogzatos valakit.

Minden ember,maga a titok és csak akkor vállhat unalmassá,ha megpróbálja szinten tartani egykori önmagát.

27. Myrad (válaszként erre: 25. - 43170327e5)
2008. szept. 29. 12:02
Hát, ha megengeded, amit az újdonságról mondtál, megcáfolnám... én még 10 hónap után is találok újat a páromban, és ő is bennem... mindig meg tudom valamivel lepni, amire eddig nem számított és fordítva... szerintem ez azért lehet, mert SZERETJÜK egymást! egy kapcsolat csak akkor laposodik el, ha a felek nem szeretik egymást, és megunják azt a köteléket, amiben élnek...
26. Myrad (válaszként erre: 22. - Angelika123)
2008. szept. 29. 12:00

Shejj, de ismerős, nekem is ugyanez volt a szitu, gyerek fejjel majdnem hozzámentem, aztán mégsem, aztán majdnem jött egy baba, aztán mégsem, szóval a lényeg, hogy én is meggebedtem, mégsem érdekeltem többé, nálunk kiforrta az idő, megcsalt, én otthagytam. Áldom az Urat, hogy így esett.

Azt pedig nagyon sajnálom, hogy nálatok ideáig fajult a dolog. Remélem, rendeződik a helyzet, de nem hiszem =(

2008. szept. 29. 11:59
Sajnos..., nem sok jó várható! Valóban: az újdonság varázsa csak egyszeri és nagyon rövid ideig tart! Ha beáll ez az állapot, akkor már csak a tudatosság segíthet az együttmaradásban! Még azt is megkockáztatom, hogy ebben már nagy szerepük az érzelmeknek sincs! Van több megoldás, el lehet játszani, hogy minden rendben van, ennek a kimenetele csak egy lehet. Aztán van a fent említett tudatosság. Döntés az együttmaradásról persze nem kizárólag a gyerekek miatt, hanem magatok miatt is. Ezt át lehet vészelni, nem várni semmi nagy érzelmet és romantikát, csak jól működtetni a kapcsolatot. Ebből rövidebb-hosszabb idő után még valami nagyon jó is lehet! Persze ez is végződhet úgy, ahogy az előző variáció. A lényeg, hogy nem szabad sumákolni, beszélni KELL a dolgokról, ki KELL mondani amit érzünk... Más nem segít... (Tapasztalat.) Drukkolok Neked!!! Ügyes legyél!!!
24. f5302bda64 (válaszként erre: 22. - Angelika123)
2008. szept. 29. 11:50

Szia!

Amit itt most leírtál abból csak azt tudom leszűrni,hogy Nektek már a házasság előtt sem működött jól a kapcsolatotok!

Mert nem hiszem,hogy előtte nem voltak haverok,bulik stb....akkor nem tűnt fel????

23. f5302bda64 (válaszként erre: 20. - 0c97fbb607)
2008. szept. 29. 11:46

6 év és 1 gyerek,ha jól emlékszem!

Nem értek veled egyet,mi még most sem ismerjük egymást 17 év után és szerintem ezért is működik a kapcsolatunk,mert még mindig van benne mit felfedezni,tudod az újdonság varázsa!Egyébként mindenki változik lassan és vannak olyan dolgok amit csak később tudsz meg róla,tehát nem ismerhetsz meg senkit teljesen!

Üdvözöllek!

2008. szept. 29. 11:42

Szia!

Mi két éves házasok vagyunk én húszas éveim végén, ő 31. Majdnem ugyanez a helyzet. Nem megyünk együtt sehová, ő inkább haverokkal mászkál el ide-oda, meccsre pókerezni, meccset nézni, iszogatni. Szex havi kétszer,akkor sem figyelmes, meg sem várja amíg beindulnék rá, két csók után durr bele. Persze hiába mondom hogy fáj, ne kapkodjon, legközelebbi alkalommal ugyanúgy történik minden. Beszélgetni max a gyerekről tudunk már, ő az egyetlen közös témánk. Meg lehet próbálni újból "visszahozni " a régi szép időket, de nekem nem sikerült. - egy combfixes harisnyatartós csipkecsodában való próbálkozásomon amikor csak nevetni tudott, nagyon rosszul esett.

Azóta sok minden történt velem, nem szívesen írnám itt le.

Talán ti idejében felismertétek a dolgot, és le tudtok ülni megbeszélni, kinek mi a problémája, mi hiányzik stb...

Közös élmények kellenek, gyermekkel és gyermek nélkül, ha tudjátok, nagyira vagy valakire rábízni a kisfiatokat. Nem tudom hol laktok, de lehet találni olyan programokat ami nem terheli meg a pénztárcát.

21. f5302bda64 (válaszként erre: 19. - C8b6b88a9e)
2008. szept. 29. 11:42
Bár lenne mit köszönni,szép lenne ha tudnánk segíteni!Hidd el szívesen tennénk!
2008. szept. 29. 11:41

3. myly 2008-09-29 11:15

Mutasd be magad neki és engedd, hogy ő is ezt tegye. Ismerjétek meg újra egymást 6 év, és pár gyerek után!:DDD

Miért nem lepődtem meg ,hogy erre nem reagált senki?:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Köszönöm lányok!
18. f5302bda64 (válaszként erre: 15. - C8b6b88a9e)

Sajnálom,hogy ilyen gondokkal kell küzdened a második házasságban is!

Azt mondják az ember mindig hasonló típusú embert keres és általában bele választ rendszerint második,többedikre is olyanba mint az első volt!

Hát nem könnyű a helyzeted és így kívülről könnyű nekünk ugrálni,de hasonló helyzetben....hát.....nemtudom mit tennék.....!

Légy türelmes,de ha nem segítenek a praktikák akkor Te megtettél mindent amit lehetett és megette a fene!

17. f5302bda64 (válaszként erre: 5. - C8b6b88a9e)
2008. szept. 29. 11:33

Szerintem egy kicsit hibás vagy Te is nem szabad,hogy idáig fajuljon a dolog+

Lépj és tedd meg magadért,ne szolgáld Őt csak tedd a magd feladatát de ne többet!

Menj el nélküle kicsit barátnőkkel és nézd meg a reakciót!Kicsit tedd féltékennyé ha akkor sem tér észhez sajnos nincs remény!

16. c8b6b88a9e (válaszként erre: 14. - Katinkaboszi)
2008. szept. 29. 11:31
Kizárólag itt,a Hoxán vagyok Marcianyu!Egyébként sem vagyok az a super-anyu típus.Kösz az öteletet,a könyvvel!
2008. szept. 29. 11:29
A férjem tipikus férfi:csak akkor beszél,mikor már nagyon kikívánkozik belőle valami,és akkor is tőmondatokban.Nem vagyok gondolatolvasó!engem zavar,h csak úgy élünk egymás mellett.Szerintem észre se venné,ha eltünnék.Ráadásul egyikünk családja sem a jó párkapcsolat mutató.
14. Katinkaboszi (válaszként erre: 7. - C8b6b88a9e)
2008. szept. 29. 11:26

Te csak itt hívod magad anyunak, vagy a párod is így hív. Nem jó, ne engedd, Te nem vagy az Ő anyuja, csak a gyerekedé.

Hihhhetetlen rossz szokás egyébként.

Amúgy meg, ha nem mozdul ki otthonról kocsi nélkül, akkor meg nézz ki a környéken valami szép helyet és hétvégén pakolj oda a kedvencéből és menjetek ki napközben hárman akkor, vidd a kedvenc könyvét és a gyereket ott altasd egy kicsit, ti meg beszélgessetek! De csak egyelőre olyan semmiségekről, gyerekről nem!

Ja, hogy minek a könyv, elterelő hadművelet, megnyugszik, hogy nem beszélgetni akarsz :)

13. c8b6b88a9e (válaszként erre: 9. - 48a93fd259)
2008. szept. 29. 11:25
Hogyan?
12. c8b6b88a9e (válaszként erre: 11. - F5302bda64)
2008. szept. 29. 11:24
Igazad van!!
11. f5302bda64 (válaszként erre: 1. - C8b6b88a9e)
2008. szept. 29. 11:22

Szia!

Hát 6 év után ha lapos a kapcsolat nemtudom lehet-e segíteni rajta!(nagy akarattal igen)

17 éves házasok leszünk az éven de mi még mindig tudunk egymásnak újat mutatni,és nem unatkozunk egymás mellett!De ezért mi teszünk is,nem várhatom a segítséget a szomszédtól meg az anyámtól!

Ha igazán szereted a párod ée még fontos,hogy visszatérjenek a régi szerelmes órák tegyél érte!

Nem kell pezsgős vacsora,tangában!

Csak apró dolgok egy szép sms,egy reggeli kávé mellé tett üzenet szeretlek és fontos vagy számomra!

Egy kapcsolat nem rólunk kell,hogy szóljon hanem a partnerről nem lehetünk önzők és várjuk,hogy Ő lépjen tedd a szívedre a kezed és válaszolj őszintén tettél azért valamit,hogy ne laposodjon el a kapcsolat és ne jussatok el idáig?Ha igen akkor kicsit keményebben,ha nem hát rajta most még van lehetőség!

Senki sem ígérte mikor megszülettünk,hogy minden szép,egyszerű és igazságos lesz ez csak rajtunk múlik!!!

Kívánom,hogy találjatok újra egymásra és legyen sokkal szebb,tartalmasabb a házasságotok mint eddig!

10. Katinkaboszi (válaszként erre: 1. - C8b6b88a9e)
2008. szept. 29. 11:21

Mi lenne, ha mondjuk egyik estére beszerveznél valakit a családból, vagy szomszédból, aki pár órára vigyáz a gyerekre és vacsora után kikészítve egy kényelmes, de általatok nagyon szeretett ruhát, kéz a kézben sétálni mennétek arra a helyre, ahol annak idjén annyira szerettetek lenni.

Ha nem megoldható, mert már nem katok abban a helyiségben, akkor csak egyszerűen sétáljatok és beszélj Neki arról, hogy milyen jó érzés mellette élni, a gyerekről semmit, és hagyd Őt is kibeszélni, vagy csak simán sétáljatok egyet kettesben.

Lehet egyszerűen az hiányzik, hogy néha együtt lehessetek, minden probléma és gyerek nélkül.

Mi lenne, ha az újdonság varázsát vinnéd bele, ellaposodott párkapcsolatodba?
8. c8b6b88a9e (válaszként erre: 6. - Rozália)
Ugyanez,de ott nem lett gyerekünk.
7. c8b6b88a9e (válaszként erre: 4. - Cyntia)
2008. szept. 29. 11:20
Vidéken élünk,szoktam a szabadban lenni a gyerekünk miatt is.A férjem nem tesz egy lépést sem autó nélkül,és nem is akar kirándulni,hiába szeretném.Tehát le vagyunk ülve,mint az iszap.Már nem tudom mit tegyek,mert ha mégis elmegyünk valahova,abban nincs köszönet a részéről.
6. Rozália (válaszként erre: 5. - C8b6b88a9e)
2008. szept. 29. 11:19
És az elsőnél mi volt a probléma?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook