Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szerintem nem vagyok valami jó anya. Volt, hogy hiába... fórum

Szerintem nem vagyok valami jó anya. Volt, hogy hiába... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

tegnap 13:38

Ettől miért ne lennél jó anya? Pár perc nyugalmat kértél tőle, nem órákat.

Igenis, lehet ilyet kérni egy gyerektől. Bármilyen korú. Már a kicsi gyerek is képes elfogadni, hogy van olyan, amikor neki kell türelmesnek lennie. Ettől egész biztosan nem fog sérülni egyetlen gyerek sem.

Azt írod, olvastad, hogy a csenddel büntetés nagyon káros. Most ennek én biztos nem fogok utánaolvasni, csupán megérzésből írom, hogy nyilván nem a pár percnyi nyugalom kérése a káros. Büntetésnek pedig eleve nem nevezném. Teljesen más lenne a helyzet, ha a gyerekedet azzal fenyegetnéd, hogy ha nem marad csendben, akkor nem szólsz hozzá.

Ismered a "csendkirály" nevű játékot? Na! Ott sem sérül a gyerek.

Szóval a jó vagy rossz anyaság nem abban merül ki, hogy pár perc nyugalomra van szüksége az anyának.

Aki azt állítja, hogy soha nem kért egy kis csendet a gyerekétől... Na, ez itt a befejezetlen mondat.

14. Ildi (válaszként erre: 11. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 21:03
Na igen, itt termeszetesen kivételek egyesek...😁😄
13. fincsi5 (válaszként erre: 11. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 20:50
😆😆😆
tegnapelőtt 14:54
"A gyerekek kiszívják a vérünket, lerágják a húsunkat. Ezért időnként meg kell szabadulni tőlük, mert a gyerek érdeke is, hogy folyamatosan jól rágható és jól szívható, pihent anyja - és persze apja is! - legyen neki." (Vekerdy Tamás)
11. asztanaviszta (válaszként erre: 5. - Ildi)
tegnapelőtt 14:22

Nincs?

Elég, ha körül nézel itt a hoxán.

Csak úgy hemzsegnek.

10. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 11:50
Megint gyerek nélkül pofázok bele, de az nem csenddel büntetés, hogy megkérted, nem érdekelte, és következménye lett. Szerintem nagyobb "szaranyaság" lenne arra tanítani a gyereket, hogy az anyjának nincsenek határai, és ha ilyet kérsz hogy hagyjon pár percre, akkor azt nem kell figyelembe venni...
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Enissa)
tegnapelőtt 10:33

Na azért egy-egy rosszabb jegy miatt semmi nem volt eddig. Láthatóan jobban a szívére vette, mint én.

Nyilván ha belaszarna, azt szóvá tenném, de az, hogy egy-egy számonkérés nem sikerült a várt módon, az megesik, nem vagyunk gépek.

8. Enissa (válaszként erre: 7. - Enissa)
tegnapelőtt 10:30
A sokkal szó magyarázta az elején, úgy akartam kezdeni, hogy sokkal jobban fáj néha a pszichés bántalmazás. A nem szólok hozzá, az pedig az.
7. Enissa (válaszként erre: 4. - Violet18)
tegnapelőtt 10:28

Sokkal egy popsira ütés kevésbé fáj, mint a pszichés bántalmazás, már leírtam itt egy fórumon, hogy egyik kislány attól rettegett az anyukája nem szól hozzá, mert a jegye nem az anyukának elvárt lett.

De mindenki tegyen a legjobb belátása szerint!

6. semleges (válaszként erre: 3. - Görögtánc)
tegnapelőtt 09:48
Én is így gondolom.
5. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 10. 23:15
Nincs tökéletes anya ...vagy nevelés.
jún. 10. 22:47
Inkább csenddel mint veréssel...
jún. 10. 22:23
Szerintem ha ez megfordul a fejedben és törődsz vele hogy jó anya légy, már nem vagy rossz. Mindneki hibázik és senki sem neveli tökéletesen a gyerekét.
jún. 10. 22:20
Szerintem attól még jó anya vagy. Van, hogy elfáradunk és nyugira, csendre vágyunk. Ne gyötörd magad.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook