Szerintem nem vagyok valami jó anya. Volt, hogy hiába... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ettől miért ne lennél jó anya? Pár perc nyugalmat kértél tőle, nem órákat.
Igenis, lehet ilyet kérni egy gyerektől. Bármilyen korú. Már a kicsi gyerek is képes elfogadni, hogy van olyan, amikor neki kell türelmesnek lennie. Ettől egész biztosan nem fog sérülni egyetlen gyerek sem.
Azt írod, olvastad, hogy a csenddel büntetés nagyon káros. Most ennek én biztos nem fogok utánaolvasni, csupán megérzésből írom, hogy nyilván nem a pár percnyi nyugalom kérése a káros. Büntetésnek pedig eleve nem nevezném. Teljesen más lenne a helyzet, ha a gyerekedet azzal fenyegetnéd, hogy ha nem marad csendben, akkor nem szólsz hozzá.
Ismered a "csendkirály" nevű játékot? Na! Ott sem sérül a gyerek.
Szóval a jó vagy rossz anyaság nem abban merül ki, hogy pár perc nyugalomra van szüksége az anyának.
Aki azt állítja, hogy soha nem kért egy kis csendet a gyerekétől... Na, ez itt a befejezetlen mondat.
Nincs?
Elég, ha körül nézel itt a hoxán.
Csak úgy hemzsegnek.
Na azért egy-egy rosszabb jegy miatt semmi nem volt eddig. Láthatóan jobban a szívére vette, mint én.
Nyilván ha belaszarna, azt szóvá tenném, de az, hogy egy-egy számonkérés nem sikerült a várt módon, az megesik, nem vagyunk gépek.
Sokkal egy popsira ütés kevésbé fáj, mint a pszichés bántalmazás, már leírtam itt egy fórumon, hogy egyik kislány attól rettegett az anyukája nem szól hozzá, mert a jegye nem az anyukának elvárt lett.
De mindenki tegyen a legjobb belátása szerint!
További ajánlott fórumok:
- Szerintem még mindig "jó" pasi vagyok, csak egy kicsit...
- Szeretnék vásárolni egy ellipszis trénert. Tudtok segíteni hogy milyet vegyek? 130 kg vagyok, a legtöbb súlykorlátos szerintem.
- Egyedül vagyok, s szerintem leszek, ünnepek közepette is!🙄
- Fizikailag létezhet az, amit a baba megiszik, rögtön átfolyik rajta és alul kijön? Szerintem nem, de ha nem akkor vér és ideges vagyok!
- Én nő vagyok. Szerintem a férfiaknak sokkal jobb dolguk...
- Alkalmatlan vagyok mindenféle párkapcsolatra, szerintem...