Szerencsebambusz! Hogyan kell gondozni, mire kell figyelni, milyen tapasztalataid vannak e téren? (beszélgetés)
Szia! Nekem szűk vázában voltak és akkor kezdtek el ráncosodni a szárai! Most átraktam egy 1.5 literes ásványvizes üvegbe (levágtam a tetejét) és most úgy néz ki renbe jönnek!
Mondjuk sokan azt mondják, hogy nem szabad elültetni. Mondjuk azt a fajtát, ami "tömeges" (nem tudom a nevét) elültetik....
Elvágni és kigyökereztetni meg lehet bambuszt! Nekem is ezt ajánlották.
Sziasztok!
Az én bambuszom földbe van ültetve, néhány hete kezdett el ráncosodni a szára, most pedig teljesen besárgult, összeaszott. A levelei viszont nagyok és épnek tűnnek. Nem tudjátok, hogy ezeket le lehet-e vágni, és kigyökereztetni? Az enyémnek van eszmei értéke, és nagyon szeretném megmenteni...
ok,legyen hozzá szerencséd tényleg azt kívánom,hisz a neve is arról szól!:)
majd írj,hogy mik a fejlemények "vele" kapcsban
Ps.:a víz minőség sztem nem befolyásolja,nem tom
Én már arra is gondoltam, hogy a csapvíz itt nem jó minőségű. Anyuék ugye "falun" vannak, családiházban, mi meg panelban és hát a víz minősége nem éppen egyforma. Lehet anyuéktól kellene csórnom havonta vizet ? :)
Hát eszmei értéke nagyon nincs a bambusznak, pár hónapja vettem. Lehet kipróbálom a visszavágást!
igen,talán nem veszítessz semmit,bár ha eszmei értéke van....
mert ujat is vehetsz 3-400ft körül,ha megpusztul és mégis szeretnéd,hogy legyen neked ilyen növényed
sima csapvízbe van a régi,azúj pedig az akváriumban
Arra gondolsz,hogy a gyökerét vágjam le és gyökereztessem ki újra?
Milyen vizet raksz bele a vázájába?
hát,nem tom
egy hónapja vettem a párom szülinapjára egy kisebb méretűt,gyökere sem volt szinte,két picike hajtás kezdeménnyel.beletettük az akváriumba/3/4-ig áll vízben/ és azóta már kb. 10cm nőtt,szépen gyökeresedik
mi lenne,ha vágnál az alsó végéből?próbáld ki
nem cserélem a vizet csak mindig pótolom a hiányzót
én sem értem,de nem zavaros,nem zöld,nincs vele gond
az üveg alján van egy pár csiga,kagyló még anno raktam bele dekorációnak
Jah, semmi gond. Férget nem látok, vagyis nem látványos...... Vagyis nem tudom mit kéne látnom féreg gyanánt, mert kívül nem látszik semmi.....
Levelet szokott váltani a bambusz?
mi az a feref? kicsit tudatlan vagyok e téren.
Egyébként meg nem földben van a bambuszom, hanem egy átlátszó vázában, vízben van tartva
Valahol visszafelé nézel, akkor leírtam a tápoldat nevét, egyébként nem szoktam sűrűn, elég egy-két héten egy keveset, annyi kell, amennyi vízben van a drágaság, és annak megfelelően elosztani a mennyiséget.
Magyarán én egy-két cseppet szoktam tenni csak, de úgy, hogy a váza széléről hagyom legurulni a cseppet, mert így nem tesz kárt a töménységével.
Ohh, köszi az infót! Ma is okosabb lettem valamivel :)
Még valami infót tudsz vele kapcsolatban? Pl a meleget szereti? Gondolok én arra, hogy nálunk a nappaliban nagyon meleg van. Ott megmarad, vagy inkább rakjam át egy másik szobában
Igen, kigyökerezik és azért kell lezárni az egyik részét a szárának, mert akkor majd mellett fog kihajtani, az alján kigyökerezni.
Én a vásárlás idejétől számítanám, hiszen azt senki nem tudja, h valójában hány évesek is.
A másik fele meg kigyökerezik? Vagy azzak mit csinálsz?
A 4-5 éves kor meg vásárlástól számít? Vagy honnan lehet tudni egy bambusz korát?
Igen, azt mondták a virágüzletben, h lehet, de nem érdemes egy ideig, csak ha már jól megerősödött.
Elültetni pedig kb 4-5 éves kora után érdemes.
Ha elvágjuk, akkor pedig le kell zárni a vágás felszínét viasszal.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap JÓ SZERENCSÉT!
- Te viccnek tudnád azt venni, ha a párod azt mondja neked: Te szerencsétlen!
- Komolyan csak én vagyok ennyire szerencsétlen?
- Reménykedem Suhajda Szilárd szerencsés visszaérkezésében.
- Milyen könyvet lenne érdemes elolvasnom, ha nem értek a pasikhoz, és a párkapcsolatok terén sem vagyok túl szerencsés?
- Mintha átok ülne rajtam.. Van itt még valaki, aki olyan végtelenül szerencsétlen mindig a párkapcsolatok terén, mint én? Beszélgessünk!