Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Szerelem és gondoskodás fórum

Szerelem és gondoskodás (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szerelem és gondoskodás

1 2
2016. márc. 26. 21:14

Tanítsd meg, miként szerethetlek, ahogy még nem tette más, és én megtanítlak szeretve lenni...


Én szerelmesnek hittem magam. Tényleg, mitől lehetne ezt tudni? Talán abból, hogy ha vele vagy, igazán önmagadat adhatod, és őszintén. …A szerelem azt jelenti, hogy képtelen vagy élni a másik nélkül, és szavakban is nehéz kifejezni azt, amit a szíved érez. Vagy amikor a többiek csak értetlenkednek, de te tudod, hogy összetartoztok. Amikor egész éjjel csak rá gondolsz, reggel pedig pihentebben ébredsz. És aztán úgy érzed, meg kell kapaszkodnod valamiben, nehogy elszállj hirtelen.

30. 94f5071827 (válaszként erre: 25. - Distvánné)
2008. dec. 18. 13:16

Teljesen egyetértek Veled. Van az ismeretségi körömben egy pár, akinek azért ment tönkre a házassága, mert a férj egy munkatársának elkezdett panaszkodni, sajnáltatni magát, hogy a felesége nem törődik vele. De az illető hölgy nem bizonyosodott meg róla, hogy igazat mond-e, így elkezdte vigasztalni, ami odáig fajult, hogy a férj teljesen belezúgott a "gondoskodó" kolléganőjébe, miközben a feleségét teljesen megalázta, hiszen még a negyede sem volt igaz, amit annak a másik nőnek "mesélt", csak sajnáltatni akarta magát.

Szerintem nem árt utánanézni ilyen esetben hogy mi az igazság, mielőtt szétrobbantanánk egy házasságot, és utána mi is csalódnánk. Mert mindig lesz egy kolléganő aki meghallgatja a hozzánk tartozó férfit.

2008. máj. 16. 14:50
Kedves Róbertgida, mi történt azóta?
28. fa3d5b4d84 (válaszként erre: 25. - Distvánné)
2008. máj. 16. 14:49
Már összeköltöztek, szerintem ez elég bizonyíték arra, hogy a férj is változtatni akar, és senki sincs becsapva. Talán végig kellett volna olvasni a hozzászólásokat. Hogy a férj nem vált még el, az meg az ő döntése. Az csak egy papír. Idővel biztosan az is megtörténik. A legfontosabb lépést megtette: fizikailag fordított hátat a feleségének, és költözött közös otthonba a fórum indítójával. Ketten kezdtek új életet. Innentől kezdve szerintem nem kéne az őszinteség "erényébe" burkolózva a másikat ilyen stílusban kioktatni, meg a fiatalokat bántani. Ilyen is van, meg olyan is van.
2008. máj. 16. 14:34

Nem derül ki egyértelműen az írásból, hogy dolgozott-e a feleség is, vagy ő htb? Nem mindegy! Ha dolgozik, akkor persze az otthoni feladatokba is be lehet vonni a férjet, de ha ő htb, akkor miért kéne a pasinak besegítenie? Amúgy szerintem is KI KELL MUTATNI, mondani mindent lehet és az legegyszerűbb, ha csak mondani, hogy persze szeretlek stb.., de közben jelét nem érzi a másik fél. Ott kell kimutatni, ahol leginkább kimutatható a másik félnek, ha neki a kaja fontos akkor a főzésben, ha a vasalt ing akkor abban, és folytathatnám! Ha nem szereti a feleségét, akkor váljon (persze ki tudja mi van a háttérben, közös vagyon, vagy valami más "összetartó" erő?), ha meg még mindig szereti, valami köztes megoldás, nyitott házasság vagy ilyesmi? Ha annyira szereti őt a felesége akkor belemegy és ez igaz rátok is, így mindenki megkapja a szeretett pasit! Lehet mindkettőtöknek gyereke tőle stb...


Üdv.!

26. ördike (válaszként erre: 24. - Bubuniki)
2008. ápr. 28. 10:36
Igen valószínű,hogy nem csak mondani hanem kimutatni a legfontosabb,hogy szeretünk valakit, ugyanis az élet rövid mindenhez! Én egyszer azt kaptam válaszúl egy megcsalás után,hogy: szeretethiányom volt......
2008. ápr. 16. 19:48

Kedves Illetékes.

Azt kérted, szeretnél egy pártatlan vélememényt hallani.

Hát most megtudhatod, hogy Te egy nagyon hiszékeny és becsapott hölgy vagy.

Szerinted, ha a férj házassága annyira rossz, akkor miért nem vált el. Azt mondja neked, hogy a házassága mellett volt egy kapcsolata amit a felesége megtorpedózótt. Mi a biztositék, hogy most nem ezt fogja tenni? Panaszkodik a férj mennyit kell neki otthon a házimunkába dolgozni. Miért csak a feleség dolga, hogy otthon a munka után szerető csinos, szakácsnő, takaritó-vasaló nő és természetesen az ágyban szexis NÖ legyen.

Te úgy gondolod, hogy hosszú távon mindezt megtudod csinálni? Nem tudom hány éves vagy és nem akarlak megbántani, de a mai fiatalokra nem ez a jellemző, hogy a fent leirtakat el tudják végezni.Inkább a bulizás, költekezés, a pizzarendelés, plázázás a külföldi utazás a jellemző.

Hidd el nem légből kapott amiket a fiatalokról irtam, persze természetesen vannak kivételek is, és lehet hogy Te is ezek közé tartozol.

Vissza az eredeti témához, Én a Te helyedben először is azt kérném az ill.férjtől, hogy költözzön el a rossz házasságából?

Másodszor meggyőződnék róla, hogy amiket mond vallósak e? És ha igen akkor szövögetnék hosszabbtávú kapcsolatot Vele.

Ne haragudj az öszinteségemért, de Te kérted.

Egy korossabb hölgy.

2008. febr. 28. 08:28
Én szerintem ha vkit szeretünk azt ki is kell mutatni ahogy csak bíjuk. Ha nem tesszuk meg lehet hogy azt hiszi magában a pasi/csaj nem szereted ezt már tapasztaltam.Nem csak mondani kell próbáld bebizonyitani neki hogy csak ő kell!!!!!!!!!!!!!
2008. febr. 20. 17:07

hm..Amit leírtál azért nem mindenki előtt ismeretlen jelenség.Csak pár szóban az én esetemet:Majdnem 13 évig éltem a férjemmel,ezidő alatt(építkezés,gyerekek,munka)szinte minden kívánságát teljesítettem,még a ki nem mondottakat is.De olyan szinten alapnak számított a majd'13 év alatt,hogy amit csinálok,az az én dolgom,kötelességem,hogy fel sem tűnt,én mennyire keveset kapok ezért-cserébe.Úgy mint törődés,kedvesség-ezt el is felejthettem..

A lényege,h megismerkedtem egy kedves "sráccal",(lassan 7 hónapja együtt élünk)aki méltányolja azt,amit érte teszek,sőt viszonozza is.Tehát ebben a körben is van egy ember,akit kikiáltottak a házasság szétrombolójának..De ez mindegy is abból a szempontból,hogy a hátralévő életedet szebbé teheted egy olyan párral,aki szeret,és érted él:)

Tehát ami igazán fontos,mindenki nézzen előszőr magába(akár a párod felesége is)és vállalja a következményeket.

Egyébként sok sikert nektek:)

22. fanyi
2007. dec. 23. 23:27

szerintem ...


ami nem megy azt nem kéne eröltetni , igy a házasságot se...ez független hogy Ti most szeretitek egymást,őnpusztito élet mod lenne....


csak ennyit akartam ...szia

21. Róbertgida (válaszként erre: 20. - LoLiNa)
2007. nov. 21. 21:12

Sokak számára szerencsére teljesen ismeretlen ez a helyzet és ez így jó.Ezért elképzelni sem tudják milyen lehet így az élet.De ettől még sajnos előfordul másnál.Remélem nem túl gyakran.

Túl léptünk már a- nő helye a konyhában van -időszakon.Mi is járhatunk dolgozni,építhetünk karriert, egyenrangúak vagyunk a férfiakkal és megmutatjuk, hogy érünk annyit mint ők.De azért nem kell azonnal a ló másik oldalát meglovagolni.Mindent csak módjával.

20. LoLiNa
2007. nov. 21. 04:09

teljesen egyetértek a cikkel! rajtam látszik, ha minden rendben van itthon, lelkileg, szívileg! épp azért ,mert szeretem a párom és érte teszem, amit teszek!! (meg persze a gyerekekért, de ezt értem a gyerekek elötti időre is)

megkérdem a páromat, hogy mit enne, mi esne jól neki, sütit sütök... bármi, amivel kedveskedhetek neki! és szivesen teszem, automatikusan, mert szeretem! és mindennel így vagyok!/


én is láttam az életben ilyet.. ex sógornőm detto ugyanez volt.. se főzni, se mosni, se a két pici gyereket ellátni nem volt képes..

a férj főzött meló után, ő takarított, ő etette a csecsemőket munka elött, után.. mikor nem dolgozott csak ő törődött a gyerekekkel, pihenni se tudott rendesen.. stb! a pénzt mind elszórta, majd a férjet küldte mindenhova kölcsönkéregetni, ilyen hitel - olyan hitel.. adósság adósság hátán.. éveken át!! szörnyen önző egy nő.. csak egy eset, amin elképedtem: náluk voltunk, 21:00 - 22:00 között videóztunk. csajszi nekiáll krumplit sütni, de csak magának, a férjét még csak meg sem kérdezte, hogy enne e.. elképedtem.. leült lazán és megette.. a férj meg nekiállt magának sütni.. szóval egyáltalán nem biztos, hogy hazugság a sztori...

2007. nov. 20. 21:38
Szerintem egy pasi csak akkor hagyja el a családját,ha szerelmes.Amúgy nem.
18. Róbertgida (válaszként erre: 17. - Lyzza)
2007. nov. 4. 21:46

Köszi a bíztatást.Valóban a remény hal meg utoljára.Ez adott erőt az utóbbi nehéz időszakban, és így sikerült eljutni sok-sok szeretettel és megértéssel oda, hogy néhány héten belűl beköltözhetünk közös otthonunkba.Nem volt egyszerű.Sok segítéget kaptunk közös barátoktól, Péter szüleitől, testvérétől.Válás után tervezhetjük a további lépéseket, de nem a "papír" megszerzése a legfontosabb.

Azt érzem,hogy kapcsolatunk kiállta a próbát, hiszen nem kis gondokat tudtunk megoldani közösen és nem is mindíg értettünk egyet egymással.De az, hogy sikerült bíztat arra, hogy a jövőnk sok jót, szépet ígér.

Egyébként a leendő ex kénytelen volt belátni hogy csak beletörődhet az események alakulásába, bele nem szólhat Bár sok mindent megpróbált valóban ,még egy öngyilkosságot is előadott, nem tudom mennyire komoly szándékkal.Aztán próbálkozott a gyermeken keresztül megfogni Pétert és még sok egyébbel, pl.anyagiakkal.De egy idő után feladta a harcot, és már sok mindenben engedékenyebb, mint kezdetben vártuk.

Még van mit megoldanunk, de a legfőbb dolgaink rendeződtek és én most nagyon szépnek látom a jövőt.

17. lyzza
2007. nov. 2. 15:03

Szerintem nagyon nehéz helyzetben vagy,ill vagytok. Péter a felesége mellett teljes lelki terror alatt él.Gondolom zsarolja és talán még fenyegeti is. Szeretne ő megválni tőle s végre nyugodt,békés szeretettel teli életet élni Veled,de képtelen rá,hogy megtegye.Addig amíg a felesége lelkileg nem engedi el maga mellöl,nagyon nehéz lesz új életet kezdeni és maga mögött tudni a multat.

Egy ilyen "aranyos" asszonytól írtó nehéz megszabadulni,aki most már mindent megtesz azért,hogy a férje semmi áron sem legyen boldog senkivel és mindent elkövet,hogy maga mellé láncolhassa.

Sajnálak benneteket,de félő,hogy a kilátástalanság és az egyre növekvő bizonytalanság rányomja bélyegét szerelmetekre.

Azért küzdjetek.....a remény sosem hal meg!

2007. okt. 17. 21:22

Eltelt néhány hét, és közben lassan de biztosan haladunk előre közös célunk felé.

A kezdeti bonyodalmak után Péter neje belátta, hogy engednie kell, elfogadta a válást közös megegyezéssel.

Nem csupán tervezzük a jövőnket, de együtt sokat tettünk is érte.Szerintem már csak kettőnkön múlik, mennyire tudjuk megtartani egymást és a bologságunkat.

2007. okt. 3. 09:23
Én nem vagyok tapasztalt ilyen dolgokban, de azt tudom, hogy a férfinak idő kell ahhoz, hogy el tudjon szakadni a múltjától, még ha rossz is volt. De ha tényleg szeretitek egymást, akkor még lehettek boldogok együtt. A kapcsolat egyik lényege a másikra való odafigyelés!!!Adj neki időt, és hidd el boldogak lesztek egymással!!!
2007. szept. 27. 14:24
Elmesélnék neked egy rövid történetet.14 évvel ezelött jött egy férfi az életembe,nagyon elvolt keseredve a felesége miatt,mert ivott és se vele sem a gyerekekkel nem törődött.Összeköltöztünk de ő tartotta a heti két hazalátogatást"a gyerekekért".Azt mndta elválik 4-5 év múlva.Amikor ejött ez az idő és szóvá tettem,én voltam a rossz mert elakarom szakítani a gyerekektől.Azóta már nem vagyunk együtt,de én azt mondom ,nézd meg az érem másik oldalát is .Úgy könnyebb lesz dönteni.Sok sikert!
13. puli1
2007. szept. 20. 01:29

Figyu,szerintem ne foglalkozz a pasid asszonyaval,vagy hogy mit csinal otthon vagy hogy mit nem!!Lehet hogy csalodott mar elete parjaban es csalodottsagaban,O mar nem erzi igazan az otthon meleget,eseleg utal otthon lenni.

Lehet hogy most azert kapaszkodik annyira a pasi utan mert ,hat eddig meg is csak o volt az aki kitartott mellette,persze hogy belebetegedne,ha valaki elvenne tole.Szerinem bizd ra ezt az egesz dontest a pasidra,mert hat meg is csak miatta megy a harc nem???En nem akarlak elkeseriteni,de nagyon nehez dolgod lesz!Es ha sikerul,akkor is utanna egy darabig nem lesz konnyu az ex arnyekaban!En a helyedben adnak neki 1 honapot,hogy dontson ahogy erez!Ha azt modja nem tudja,akkor nem is gondolja igazan komolyan veled!!Hat en nagyon szoritok neked,de majd a sors eldonti!!

12. 01c8755c79 (válaszként erre: 11. - Dobos)
2007. szept. 13. 08:02

... hááát, ez szomorú... csak adtál-adtál, és nem vártál viszont semmit. Kell a kapcsolatban az alázat, de úgy gondolom, hogy ez csak akkor működőképes, ha mindkét fél így van benn párkapcsolatban. Én 40 éves koromra találtam meg az ilyen férfit... volt addig néhány, de sajna mindegyik a férjed-típus. Ők vannak többen. :o(

Egészséged rendben van már?

11. dobos
2007. szept. 12. 11:42
Házasságunk kezdetétől kezdve Én teljesen kiszolgáltam a férjem utána a gyerekeket,eszembe se jutott,hogy ez lehetne másként is.Húszév után megbetegettem akkor jöttem rá, hogy valamit nem jó csináltam Én egyedül maradtam a bajommal együtt.Neki már nem jutott eszébe,hogy gondoskodni kellene a másikról.Gyerekeim már elköltöztek.
10. 01c8755c79 (válaszként erre: 8. - Róbertgida)
2007. szept. 11. 15:20

Szia!

Nekem tetszett a bevezető szöveged, mert mi pl. így élünk.. figyelmesen egymás iránt, szeretetben... és tudom, hogy kell a férfinak a törődés, mert biztonságot ad neki... (azt, hogy a nőnek mi kell, persze nem szabad, hogy feledésbe merüljön).

Ettől függetlenül én is azt mondom, hogy jól járd körbe a dolgot... hallgasd meg a másik felet is... Az én volt férjem új élettársa is ráfázott azzal, hogy mindent elhitt, amit a volt férjem mesélt neki.... utána meg győzött nekem telefonálgatni, panaszkodni. De leráztam, mert ha megnyerte, akkor éljen vele! :o))))

Tehát csak óvatosan...

2007. szept. 9. 11:36
Sajnos a férfiak egy része más mint mi nők, dehát emberek vagyunk, különbözünk. Az én párom is egy rettenetes házasságban élt, évtizedekig csak ő dolgozott, a házon belül és kívűl egyaránt. Neki ez volt a természetes, nem is elmélkedett rajta, hogy ez másképp is lehetne, míg meg nem ismerkedtünk. Őt magát is megdöbbentette a felismerés, hogy hány éven át "nézték hülyének" mondvacsinált kifogásokkal. Ennek ellenére nagyon nehezen szánta rá magát a változtatásra, bizonyos dolgokban rettentő határozatlan. Dehát ő ilyen, vagy elfogadja az ember, vagy továbbáll.
2007. szept. 9. 10:28

Mindenkinek köszönöm a rám szánt időt, és a reakciókat is.Valami hasonlóra számítottam, vagyis arra, hogy eléggé megosztottak lesznek a vélmények.De nagyon szerettem volna tudni rajtam kívül hogy mások hogyan látják ezt a történetet.

Sok tanulságot sikerült levonnom.

2007. szept. 8. 17:56
Szia én ismerek ilyen házaspárt ahol a félj kiszolgálja az asszonyt, ellátja a háztartást, a gyereket és jól megvannak együtt, szerelemben! Sehol nincs megirva hogy ez a nő dolga csak, megegyezés kérdése...
2007. szept. 8. 17:53

Nem értem az egészet.Azt várnád,hogy együtt szidjuk a feleségét?Jól esne?Vagy mi?

Nem értem.

Ha igaz is a történeted,akkor is sántít az egész.

Ha téged szeret,ha felvállaltátok a dolgot ,miért nincs melletted még mindíg?Hisz úgy tűnik otthol nincs jódolga?

2007. szept. 8. 17:47

miért nem válik el a feleségétől és kezd veled uj életet???


Kicsit fura,hogy ha tényleg igy lenne ahogy a cikkben olvastuk akkor miért nem változtatott már...nem hiszem,hogy a nő aki annyira szereti a férjét, ne gondoskodna a férjéről...

4. 58f68708d1 (válaszként erre: 2. - 1a50c86bb0)
2007. szept. 8. 15:12
Szia.-)csatlakozom ...
2007. szept. 8. 13:26

Erdekes a cikk...valoban biztos vagy -e a dologban, hogy a peter nem hazudik neked az otthonlevo dolgokrol? ahogy Antea mondta?

Azonkivul...lehetseges ez a dolog, en is ismerek olyan szemelyt aki ugyanebben szerepben van...csakhogy o az italt valasztotta megoldaskent :) S pedig szegeny, oly fiatal..s megerdemelne egy kis gondoskodo melegseget...de hat ez mar az o dontese. S igaz az is a ferfiak hogy levegyenek egy not a labukrol, sajnaltatni tudjak magukat a legjobban.

De mindezt csak te tudhatod...analizald a dolgokat...s ha biztos vagy a dolgok ugyleteben, egy e fene...menj bele a peterrel valo eletbe, miert ne....ilyen az elet, valtozo, hol jo ...hol rossz....el kell fogadni.

Talan veled teljesen mas kapcsolata lesz mind regi felesegevel. S talan a regi aszonyka is rajon majd, te...mit csinaltam is rossszul :)

Tehat....jol gondold el a dolgokat

2007. szept. 8. 09:11
Hogy egyes nok mindent bevesznek, amit nekik a ferfiak beadnak... ! :S
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook