Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szemölcs ellen mit használjak? fórum

Szemölcs ellen mit használjak? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9
253. Pheno80 (válaszként erre: 251. - Pokolkutya13)
2022. júl. 12. 22:33
Próbáld ki az ecetes megoldást, ha még fent ál a probléma. Udv Pheno
252. Pheno80
2022. júl. 12. 22:31

Sziasztok!

Nekem is az ecet segített a talpi szemölcsöknél!

Mindegy, hogy 10 vagy 20 százalékos háztartási ecet, a lényeg, hogy vattát áztattam át vele, majd szigetelőszalaggal a talpamhoz, a szemölcsre szorítottam. Rajta volt vagy fél napig, amig fel nem áztatta teljesen a talpam azon részét amivel érintkezett. A szemölcsök eltüntek és 6 éve sima a talpam. Sajnos előtte 2 évig szenvedtem a szemölcsökkel, semmi nem segített, sem fagyasztás, sem ecsetelő, sem a bőrgyógyász. Mind pénzkidobás volt. Már megörültem teljesen és akkor próbáltam ki az ecetet, ami segített. Udv Pheno

2020. nov. 6. 11:20

Sziasztok!


Lassan 2 hónapja küzdök én is ezen szépségekkel, de mostanra jutottam el arra a pontra, hogy elmúlt a fájdalom ha a talpamra lépek.

Viszont 1-3 napja ismét elkezdett járás közben jelentkezni a kellemetlen érzés. Nem nevezném már fájásnak, inkább, mintha égne a talpam..

3 szemölcsöm van a talpamon. 2-t kioperáltak, ezek "krátere" begyógyult, de kis fekete pontocskák még látszanak..

Az aggasztóbb a harmadik szem, mely mostanra feketedett csak be, de nem tudom, hogy ez jót jelent-e számomra. Merjem piszkálni?

Orvosnál már 2x voltam, de ezt az egyet nem vágta ki, azt mondta el kell múlnia majd ha ecsetelem fecskefűvel.

Otthon nem mertem még abajgatni jobban. Napi szinten ecsetelem (esténként) és kötözöm is, a biztonság kedvéért. (Csak fél az ember, nehogy..)

Első szemölcsös esetem, sajnos ismerős sincs, aki tudna segíteni, hogy ő maga hogyan élte meg ezt a dolgot.


Köszönöm ha ellátsz tanáccsal a további kezelést, tapasztalatokat illetően!

2019. jún. 18. 10:59

Sziasztok!


Nekem a talpamon jött elő fél éve egy szemölcs, ami fájt, ha ráléptem, ezért mihamarabb kezelni akartam.

Saját gyógyításokkal próbálkoztam, hogy ha sikerül akkor meg tudjam írni a módját a Világhálóra.

Ezek voltak a módszereim: tyúkszem tapasz, vérehulló fecskefű, teafa olaj, bíbor kasvirág, C-vitamin, Béres-csepp, reszelés, ránehezedés, banánhéj, fokhagyma, ecet, szigetelőszalag, olló, almaecet, vazelines almaecet, Reiki, nagyítóval kiégetés, Wartner szemölcsfagyasztó.

Mindegyik eljárásnak nagyjából egy, másfél hetet adtam csak, mert azt láttam, hogy ugyan hatnak valamennyire a dolgok, de a szemölcs mindig gyorsabban, 2-3 nap alatt visszanőtt, mint amennyire én pusztítani tudtam.

Az viszont látszott, hogy tudtam rombolni, főként savval, csakhogy a sav nem csak ott hatott, ahova én azt tenni akartam, hanem kifolyt a vattáról és szétfolyt a ragasztószalag alatt, amitől a környező bőr fokozatosan megsérült és az viszont lassabban gyógyult vissza, mint amennyire a szemölcs visszanőtt.

Ezek után, nagyjából 3 hónap után mentem el orvoshoz, hogy adjak egyetlen esélyt a nitrogénes fagyasztásnak.

Az a fagyasztás nekem nem volt olyan hatásos, mint az otthoni Wartner-es fagyasztásom, amit én úgy csináltam, hogy puhára fürödtem a lábam, utána hideg vízzel lehűtöttem bokától, aztán rányomtam a talpamra egy fagyasztott ételes dobozt addig, míg már fájt a hideg és utána fagyasztottam a Wartner-rel.

Tehát a nitrogénes fagyasztás sem vált be nekem, viszont az orvos felírt egy savas készítményt és mellé egy sebfertőtlenítőt, ha esetleg sebes lenne a lábam a fagyasztás után.


A szalicilsavas oldat a Verrumal volt, amit kipróbáltam, ha már megvettem és nagy örömömre ez nem folyt széjjel, mert olyan adalékanyagok is voltak benne, amitől folyékony ragasztó formában lehet felvinni a szemölcsre, ott 1-2 perc alatt megszárad, mint egy ragasztó, de a savat ott tartja magában és onnan tudja támadni a szemölcsöt.

Ezt is 1-2 hétig használtam, de ennél már más volt a kezelés kimenetele, mint a korábbi módszereknél, itt már folyamatosan rombolódott a szemölcs, nem tudott visszanőni, ami reményteli volt, ezért folytattam a kezelést.

Hétvégéken elmentem nagyokat kirándulni, jól megtaposva, megmozgatva a szemölcsöt (eddigre már vettem puha talpbetétet, amiből kivágtam a szemölcsnél egy lyukat, hogy ne fájjon a járás) és csodálatos módon a kirándulások másnapjának reggelén ki tudtam venni körömmel egy-egy nagyobb adagot a szemölcsből. Próbáltam ollóval is kivágni, amit tudok, de az után visszanőtt a szemölcs, ráadásul nem is tudtam milyen mélyre szabdalhatok a talpamban.

A tapasztalatok alapján felkészültem egy utolsó nagy ütközetre: savaztam a szemölcsöt napokon át, kifejezetten nem vettem ki se körömmel, se ollóval még akkor sem, amikor már kezdett elválni az ép bőrtől, azután hétvégén megint jól megtapostam, estére tettem rá savat és másnap reggel a már jórészt elválni akaró szemölcsöt elkezdtem kitépni. Óvatosan csináltam, először csak ott, ahol magától már el akart válni az egyik szövet a másiktól, utána viszont amilyen mélyen önmagától engedte, kivájtam körömmel a szemölcsöt, tizedmilliméterenként tépve el a még ragaszkodó szöveteket.

Egy 5 mm mély, 4 mm széles, 7 mm hosszú, szabálytalan szélű féltojás formájú, fehéres-sárgás szövetdarabot vettem ki végül a talpamból. A visszamaradó lyuk alján már valami piros szövetet láttam, ami talán az izmom volt. Sikerült úgy kivennem a szövetdarabot, hogy nem vérzett utána a talpam, csak kicsit szivárgott valamennyi vér.

Ezután nagyon jól jött a sebfertőtlenítő jódos Betadine oldat, amivel mindjárt be is kentem a felnyitott talpamat. Szerencsére tudtam vigyázni utána a talpam tisztaságára és el tudott kezdeni gyógyulni a seb.

A kivájt szemölcsöt felvágtam és megnéztem mikroszkóp alatt és találtam a többnyire fehéres szövetben barnásfekete, tüskeszerű dolgokat a szemölcs közepén. Arra gondolok, hogy ezek indíthatták el a szemölcs keletkezését és ezek tarthatták életben is. Szerintem amiket itt láttam, azok nem erek voltak, mert a féltojás közepén voltak, nem volt kimenetük a talpam belseje felé.


Mostanra már szerencsére szépen begyógyult a lyuk, igaz sokáig érzéketlen és fakóbb színű maradt, mint a környező talpbőröm, de ma éppen már egész szép talp-piros az egykori lyuknál a talpam. Néhány hete már fedőkötést sem teszek rá.


Tanulságként, a jövőre sajnos kitiltottam magam minden strandról és uszodából, mert nagyon valószínű, hogy ott szedtem össze a szemölcsöt talán 8-10 hónapja és nem szeretnék újra ilyen betegséget.

Természetes vízbe viszont megyek, mert hiszek annak egészséges egyensúlyában.


Sziasztok,

Roland

2017. jan. 28. 16:40
Kiprobaltam a szalicilszszt,nem hasznalt.
248. Nunduka
2013. dec. 3. 10:54
Nekem a nyáron alakult ki a talpamon, fokozatosan, kb. 8 db szemölcs (vírusos) kisebb-nagyobb. Nagyon érzékeny volt, alig tudtam ráállni. Folyton bújtam a netet, hogy mi lehet a legjobb megoldás. (Öcsémnek kivágták a bőrgyógyászaton). Sebészi utat nem akartam választani, mert nem kaphatok zsibbasztó anyagot, így meglehetősen fájt volna. Édesanyám jó kapcsolatban van egy helyi gyógyszertárral, és sikerült ingyen beszereznie egy fagyasztót. Ez még angyon új, azért kaptuk ingyen, hogy teszteljük, mennyire hatásos. Ez a fagyasztó amúgy a -----HELTIQ WART FREEZER----. Lefagyasztottam mindet, elméletileg 2 hét múlva kipotyognak. Sajna nem így lett, 2 hét múlva újra ismételtem a fagyasztást. 2 hét múlva se esett ki. Ekkor feladtam. Viszont 2 hónappal az első fagyasztás után megszűnt a fájdalom és egyik reggel kiestek, kicsit megkapartam, éreztem hogy száraz és a kezembe maradtak. És mind a 8 db kijött :) És nem csak nekem hanem anyukámnak is kiestek :). Szóval nagyon jó kis szer.
2013. szept. 16. 09:20
Erdekes hozzaszolasokat olvastam sok hasznos tanacs volt a szamomra. Nekem a bal terdemre lett egy szemolcs barmivel kenegedtem semmivel nem akart elmulni. Borgyogyaszhoz nem mentem mert volt mar alkalom hogy valami mas problemaval voltam, felirt egy draga kremet es nem ert semmit. Visszamentem mir o hat akkor brobaljuk meg ezt. En is tudok ilyen orvos lenni. Szoval kiprobaltam a verehulo fecskefut es nem ert semmit, sorra probaltam mindent es igy talaltam ra erre a forumra. Ami nagyon hatott az a zsirkenocs + szalicil (egy evokanal zsir felolvasztva egy kicsi kanal szalicil) ez tutti probaljatok meg. Kb egy napot kenegedtem es aznap tortent egy erdekes dolog. Almomba jot egy NAGY OTLET egessem le nagyitoval a napon. Reggel felkeltem es leirtam nehogy el felejtsem alig vartam deli 12 legyen jo meleg. Delben neki altam a mar megszaradt szemolcsnek (jo nagy volt)es neki alltam. Vettem a nagyitott es fokuszaltam a szemolcs kozepebe, egett rendesen jo melyen bele egettem. Az erdekes az hogy nem fajt majd mikor elerte a fajdalom eros szintjet lealltam, megpihentem aztan, megint. Kb 2-3 mm seb lett majd apoltam a sebet. Mindig mostam vizzel mikor furodtem majd kekszeszeztem. Szepen begyogyult es azota semmi gond es megnyertem a dog ellen a harcot. Probaljatok ki.
246. szu02
2013. máj. 22. 12:41

Sziasztok!

Talpi vírusos szemölcseim vannak. Acetocaustint írt fel rá a doki. El kezdtem használni,kissé fájdalmas a járás, de tuti jó szernek mondják. remélem beválik. Ez mellé keresek

Guttaplast tapaszt, amit honnan lehet rendelni a netről, vagy esetleg kapható-e vhol Mo-n?

Én nem találok semmi infót a neten.

245. Zebra25
2013. ápr. 6. 01:35
vérrehulló fecskefű?
244. forgatos (válaszként erre: 243. - Mona..)
2013. ápr. 6. 00:48
Lézerrel
243. Mona..
2013. ápr. 5. 21:41
Nyakon lévő szemölcsöt mivel lehet kezelni?
242. mixona
2012. nov. 28. 21:12

Sziasztok!

Én is szenvedtem szemölcsöktől kb 1,5-2 évig. Volt a talpamon, kézfejemen és a körömágyban is több ujjamon... Sokat küzdöttem ellene... Használtam vérehulló fecskefüvet, bye wart-ot, verrumalt fagyasztással de nemsokat értek. Aztán elkezdtem dohányozni és 2 hònap után már el is multak. Szerintem a nikotin miatt tűntek el... Nem azt mondom h rá kell szokni de ha nagyon zavaro akkor meg lehet probálni nikotin tapasz darabkát ragasztani a környékére. Szerintem érdemes kiprobálni hátha van rá hatással. Remélem tudtam kicsit segíteni... Am azòta már abbahagytam a cigit :)

üdv

2012. máj. 16. 21:47

Sziasztok!


Nekem óvodás koromban jelent meg szemölcs a kezemen a hüvelykujjamon, aztán a talpamon. Azok sikeresen elmúltak. Aztán meg oviban jelent meg a nyakamon egy, amit sötétebb folt vesz körül. Volt ecsetelve, elmúlt, visszajött, most 35 évesen is ott csúfoskodik.

Viszont most van időm magammal foglalkozni, mert itthon vagyok betegállományban, és ráálltam, hogy eltűntetem. Amiket néztem, még a vérehulló fecskefű sem alkalmazható terhesség alatt, márpedig én babát várok. Még szoptatás alatt sem javasolt...

240. Andy 92
2012. márc. 25. 19:43
Én bementem az sztk-ba és sebésszel levetettem persze bőrgyógyászati beutaló kellett. Igaz kicsit fájdalmas de ott egyből szövettant is csinálnak amikor levették és köv. alkalommal megtudom az eredményt. Ezek már tuti nem nőnek vissza.
239. havasigyopár (válaszként erre: 236. - Bazs81)
2012. márc. 18. 15:08
Én is duo filmmel ecsetelem,volt vagy 20 ,de már lassan elszáradnak és már csak 3 dr van.Kissé csip,de rendre még a helyük is elhalványul.
238. kugloaf (válaszként erre: 235. - Bazs81)
2012. márc. 18. 14:11
Helló, hát a szemölcsöt vírus okozza, ami a szervezetben van, erről hajlamosak megfeledkezni az emberek. Az immunrendszered erősítése éppolyan fontos lenne, mint a tüneti kezelés. De a savas ecsetelés jó, mit használsz rá? Lehet még fagyasztani is otthon, az is hatásos.
237. kodith
2012. jan. 31. 12:48
Nálunk a kislányomnak voltak szemölcsei ("uszodaszemölcs"), kb. 30-40 db az oldalán, meg a karján. Ki akarták vágni, de mivel azt olvastam fórumokon, hogy nagyon fáj, és visszanő, nem engedtem. Vérehulló fecskefűvel ecseteltem, meg a bőrgyógyász által felírt gyógyszertári kenőccsel kentem 2-3 hónapig, reggel-este. Közben szedett C vitamint, meg multivitamint is. Az oldalán lévők eltűntek, de a karján lévők ellenállóbbnak bizonyultak. Ekkor elkezdtem neki grapefruitmag kivonatot (cseppet) adni (lehet olyat kapni, ami nem keserű, semmi íze), a makacs szemölcsöket pedig egaver ecsetelővel kenni. A használati utasítás szerint pálcikára csavart vattával kell ecsetelni, de mivel ez erősen maró hatású szer, én fogpiszkálóval, csak a szemölcsre tettem belőle, az ép bőrre nem (megvártam, míg elalszik, csak akkor hagyta, mert így is nagyon csípte). Ettől 4-5 nap alatt kisebesedtek, a sebekre már nem kentem, aztán amikor a seb leesett, már nem volt ott a szemölcs :) Állítólag a száraz bőrön tud kialakulni, ha valamiért legyengül az immunrendszere, és közben találkozik a vírussal (nálunk bölcsi kezdéskor). Azóta testápolózom (bőrgyógyász írta fel, gyógyszertári, babáknak való), mert nagyon száraz a bőre, és a grapefruit cseppekből is kap néha, az amúgy is jó, vírus ellen, kevesebbet beteg. Mindenkinek kitartást a harcban, én sokszor úgy éreztem, amikor egy-egy szemölcs eltűnt, hogy nyertem egy csatát... :)
236. bazs81
2012. jan. 9. 13:37
Közben eszembe jutott, hogy Duofilm-el ecsetelem.
235. bazs81
2012. jan. 9. 13:36

Hello,

van egy nagyon makacs szemölcsöm a bal sarkamon, a következők történtek vele:

kb. 6-7 éve kezdődött, először magán bőrgyógyászhoz mentem vele. Ő kivágta egyből, 1 év után visszamentem, mert újra kinőtt, megint kivágta. Aztán mikor másodszor nőtt ki, már nem mentem vissza, mentem sebészhez. Hozzá 2 télen jártam, mindkétszer kivágta, a kezelések után kiégette a sebet. A 2. alkalommal rákérdeztem mekkora esély van, hogy végleg meggyógyuljon:" lehet, hogy egész életembe ott lesz". Na mondom jól van. Aztán múlt télen elmentem egy 3. helyre (bőrgyógyász). Azt mondta, mekkora hülyeség volt egybe kivágni. Kenegetnem kellett ilyen savas ecsetelővel, kicsit aztán 1 hét után visszamenni, kivágott belőle, megint ecsetelgetni 1 hétig, megint kivágott belőle, ez így ment kb. 3 hónapig. Aztán azt hittük, sikerült kiírtani. Ez volt tavasszal. Aztán nyár közepén megint láttam, hogy kezd nőni. Azóta Én is azt csinálom, hogy ecsetelem és kivágok belőle, de már otthon, azért nem adok 6000-ketm amit én is meg tudok.

Kérdés, van-e valakinek ötlete mit próbáljak még ki. Mehetek-e vele uszodába vele, mert kell valami mozgás mert a 2 gerincsérv mellett mást nagyon nem tudok csinálni, pedig jó lenne.

Várom az észrevételeket. Köszi: Bé

234. 9ddc4b5a6f (válaszként erre: 229. - E32d76b828)
2011. okt. 25. 10:20
Meg volt, de nem használt. :(
233. 9ddc4b5a6f (válaszként erre: 228. - Andi6020)
2011. okt. 25. 10:19
Bocsánat, ezek szerint elkerülte a figyelmemet.
232. e32d76b828 (válaszként erre: 231. - Andi6020)
2011. okt. 17. 16:27
hááát ja,az UV lámpát kerülni kell
231. andi6020 (válaszként erre: 230. - 2f0d5cd304)
2011. okt. 17. 15:09
Ha hónapokon át, nap mint nap kened, akkor tényleg elmúlik. Viszont rettenetes rikító sárga színe van.
2011. okt. 17. 14:03
vérehulló fecskefú nedvét kell rákenni, azt mondják attól elmúlik
2011. okt. 17. 13:28
Fecskefű megvan?
228. andi6020 (válaszként erre: 227. - 9ddc4b5a6f)
2011. okt. 17. 10:44
De hisz írtam, hogy nekünk csak ez vállt be!!
227. 9ddc4b5a6f (válaszként erre: 226. - Andi6020)
2011. okt. 17. 10:16
Te már használtad mik a tapasztalatok?
226. andi6020 (válaszként erre: 225. - 9ddc4b5a6f)
2011. okt. 7. 12:12

Szemölcsirtó.

[link]

225. 9ddc4b5a6f (válaszként erre: 223. - Andi6020)
2011. okt. 7. 09:25
Ez mi?
224. 9ddc4b5a6f (válaszként erre: 222. - Viktorsec)
2011. okt. 7. 09:24
Nekem az ecet nem használt, én valami jó megoldást keresek.
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook