Szekszárdi babavárók (beszélgetés)
Én is hétfőn voltam nála, 17:30-kor. Te? Lehet egyszer össze is futunk nála??!
A kád az vicc, meg se merném kérdezni, hogy lehet-e használni, pedig a melegvíz kifejezetten jó, ezt már én is tapasztaltam fájás alatt jót tesz a meleg zuhany.
A szomszéd anyuka is hozzá jár, én küldtem hozzá, mert nem volt dokija, ő is max meg van elégedve vele! Ha októberre 7 kismamája van, akkor nem kell attól félni, hogy szabira megy..
Ezt én is így tapasztaltam az első szülésnél (mármint kevesen támogatják az alternatív szülést), de hajrá kismamák, tessék kérni, lehet ezen változtatni!
:D Én október elejére!
Múlt hétfőn voltam nála, kérdeztem hány kismamája van októberre. 7 van neki! :D Most már rajtam kívül kettőt tudok! :D
Október végére!
Sajnos sokan, közöttük én sem vagyok igazán képben az alternatív szüléssel. A környezetemben több anyuka is szült és vannak kismama ismerőseim is, de senkitől nem hallottam még, hogy labdázott volna, vagy egyéb más lehetőséget kipróbált volna. Ezért jók ezek a fórumok, mert így több infóhoz jut az ember.
Vikibene szerintem pont ezeket a dolgokat oszthatnád meg a fórumozókkal, hogy melyik doki miben hibázott, amennyiben tényleg nagy hiba volt és nem szükségszerű. Ugyanis pont ezek a dolgok segíthetnék az orvos választást. Én örültem volna ilyen írásoknak, mielőtt választok.
Egyébként pedig full nem értem, hogy ha az első szülésednél hibázott valaki és féltél nehogy hozzá kerülj ismét, miért nem választottál a másodiknál orvost és miért bíztad a véletlenre??!
Én infúzióval és nstvel ültem labdán, bár lehet csak Kovács dokinak köszönhetően...
Mikorra várod a babát?
Sziasztok!
Talán beindul kicsit ez a fórum!! Én inkább csak olvasgatni szoktam, de gondoltam írok én is pár sort.
Mi a harmadik babánkat várjuk, a legidősebb csak 3 éves, így mondhatni friss tapasztalataim vannak a szekszárdi dokikkal és szülészettel kapcsolatban..
A második gyerkőcnél dokit váltottunk, mert komoly problémáim voltak az előzővel, negatív reklámot nem szeretnék senkinek sem csinálni, mivel lehet, hogy ez csak az én esetemben volt így. Most a Kovács doktorhoz járunk, mindenkinek bátran merem ajánlani, a fiúnk már nála született és maximálisan meg voltunk vele elégedve már akkor is és most is!
A szekszárdi szülészettel kapcsolatban pár gondolat: 10 nappal később született a lányom, így pár napra be kellett feküdnöm, indított szülés lett belőle, majd szülés után a baba-mama szobába kerültem. Nekem az első gyermekem születése egy kész trauma volt, vakuum-fogózni kellett, így nem kis repedésem is lett, be is lettem csövezve. Szülés után közöltem a férjemmel, hogy jól nézze meg ezt a gyereket, mert még egy nem lesz! Most meg már a harmadikat várjuk.. Arra emlékszem, hogy csupa negatív tapasztalattal mentem haza az első baba születése után, ez betudható a szülésnek is, a hormonváltozásnak is, mert elég volt egy rossz nézés, vagy egy negatív szó a gyermekosztályon dolgozó nővérek részéről, már sírva is fakadtam, mert abban a kiszolgáltatott helyzetben az ember mindent nehezebben visel. Más körülmények között csak nevettem volna az egészen, vagy visszaszóltam volna, de ott és akkor azok a dolgok igen rosszul érintettek. Csak egy példa, mint mondtam be voltam csövezve, a baba-mama szobában feküdtem, bejött az ápoló, a lányomat akartam épp lemérni, de a csövezés miatt megkértem, hogy fogja meg egy kicsit, míg valahogy szó szerint lemászok az ágyról, nehogy elejtsem (meg nagyon szédültem, el is ájultam egyszer a mosdóba menet, így nem mertem csak úgy tartogatni, sőt erő se nagyon volt a kezemben), erre a válasza az volt, hogy az nem az ő dolga! Észrevette, hogy rosszat szólt, később annál barátságosabb és segítőkészebb lett. A második gyereknél már semmi problémám nem volt, a rutin, ugye.. meg a szülés is könnyebben ment, az is sokat számít. Érdekes, hogy ránézésre tudják, ki szült első babát, és ki másodikat vagy esetleg harmadikat, hozzám már a másodiknál oda se jöttek, nem is kellett. Én mindenkit csak arra tudok bíztatni, ha gondja van, vagy kérdése, bátran szóljon, mert segítenek! A védőnő is nagyon aranyos, segítőkész, a doktornő is nagyon barátságos a gyermekosztályon, az újszülött osztályon és a gyermekágyon dolgozók is nagyon barátságosak, bár tudomásul kell venni, hogy nekik is sok néha, és nem mindig érnek rá. De ha kell jönnek, segíteni mellre tenni a babát, a kézi fejést a védőnő is megmutatja, ha kell, és a fürdetést is megmutatják, az apuka is jelen lehet, csak előre meg kell beszélni. Amit viszont nem szeretnek és ami tényleg idegesítő azok az állandóan mobiltelefonáló anyukák. Az egyik anyuka mellettem még akkor is képes volt telefonálni, amikor épp segítettek neki abban, hogy hogyan szoptassa a babáját..meg azt is tudomásul kell venni, hogy az anyukának kell elsősorban akarnia, hogy szopjon az a baba, nem pedig a másiktól elvárni, hogy majd valahogy megszoptatja helyette.
Az alternatív szülőszobával kapcsolatban: mindkét gyerkőcöt ott szültem, semmi alternatív nem volt benne, mert az elsőnél szivárgott a magzatvíz, így muszáj volt felfeküdni a szülőágyra, a másodiknál meg már bő 3 ujjnyi voltam, így már nagyon nem volt mire várni, meg szerintem, ha felteszik a fájásmérőt és infúzió is kell, akkor már nem lehet a labdán ücsörögni, de lehet én tudom rosszul. Ja, és az a tuti, ha nem kell befeküdni, hanem magától megindul otthon a szülés, és csak bekopog az ember a szülőszoba ajtaján, hogy megérkeztem..
Remélem segítenek a tapasztalataim az első babát váró anyukáknak!
A függőleges lenne a legjobb, mert ott rásegít a gravitáció is! :)
Érdekes dolog ez. Olvastam néhány könyvet, az egyikben írták a nők sosem szültek fekve egészen addig, míg meg nem jelent az első férfi, orvosként a szülésnél. Ugye a férfiak nem lehettek jelen, bábák kísértek csak szülést. Ez állítólag a 18. sz. körül volt, valamelyik francia ágyas vagy királyné szülésénél és azért, mert az orvosnak így volt kényelmes. :D Egy nő mégis jobban tudhatja mi a másik nőnek a legjobb. :D
Remélem a szülésfelkészítő tanfolyamon majd mindent megmutatnak. A mai napig nem értem hogyan lehet kényelmesen háton fekve szülni? Nem mintha bárhogy lehetne kényelmes, de ezt még nem tudhatom. :)
Egyébként mindenhol vannak normális és kevésbé normális emberek. Remélem majd nekem is szerencsém lesz a személyzettel.
Ezért írtam, hogy semmi nem fekete vagy fehér. Ő viszont elég merész kijelentést tett.
Én az alternatívban szültem. Vagyis nem, mert császár lett végül, de ott vajúdtam.
Lehet, hogy amikor Mandrill szült, akkor épp a normális személyzet volt beosztva. Azért jó látni, hogy vannak ilyenek is, és olyanok is.
Van közületek, aki alternatív szülőszobán szült? Egyáltalán van Szekszárdon alternatív szülészet?
Ne haragudj, de azért én nem jelenteném azt ki kategorikusan, hogy ha nem éreztem jól magam, bennem van a hiba. Én a csecsemősökben óriásit csalódtam, nem általánosítok, de egy kezemen meg tudnám számolni, velem hány csecsemős nővér volt normális... És én nem érzem, hogy bennem lenne a hiba!
Pocakosok, hogy vagytok, hogy viselitek a meleget?
Sziasztok! Én nemrég szültem Szekszárdon az első babámat és csak jókat írhatok a szülészetről. A második babámat is biztos, hogy ott fogom megszülni. Rengeteg jó doki van, az elmondásokból és a saját élményeimből következtetve. Szerintem Répásy és Bakó a top, de Komáromi is nagyon helyes:)
A csecsemős nővérek kedvesek, mindent szívesen megmutatnak.Aki nem érezte itt jól magát, abban van a hiba és nem a személyzetben. Szóval csajok, válasszátok nyugodtan a szekszárdi szülészetet.
Akkor szuper! Én is csak jót hallottam róla!
Orsi, nem jössz te is hozzá? :) De majd holnap ezt is megbeszéljük. :)
Sziasztok!
Most nézem, mindenki a Komáromit akarja? :)
Nagyon jó doki, csak ajánlani tudom.
Na. Úgy látom egyre népszerűbb Komáromi! :D
Nagyon rendes, csak jókat hallani róla! :D