Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Székesfehérvári Kismamák Beszélgessünk!:) fórum

Székesfehérvári Kismamák Beszélgessünk!:) (beszélgetés)

1 2 3 4 5 6 7
2011. aug. 29. 08:06
De én ezeket érzem!
2011. aug. 28. 14:52
Ezek jót tünetek, igaz a hányinger a 6. hét körül jelentkezik általában.
2011. aug. 28. 14:51
Mell húzódás eresedés bimbó érzékenység szédülés hányinger..stb...enyhe kis görcsök!!
2011. aug. 28. 12:56

Akkor nem értem, hogy nem látszódott a terhességed uh-on, ha esetleg már az előző ciklusban fogant.

milyen tüneteid vannak?

2011. aug. 28. 08:37
Igen!
2011. aug. 27. 21:00
Tényleg és miért teszteltél 2.5 hete, alig 1.5 héttel a mensid után? voltak tüneteid?
2011. aug. 27. 20:54

Akkor hogyan lehet ilyen hamar pozitív a teszted?

Csakúgy, hogy az előző mensi előtt fogant, de akkor már látni kellene...

2011. aug. 27. 15:13
Múlt hónap 27...akkor teszteltem amikor mondtam....
114. Szerénke83 (válaszként erre: 111. - Tünci88)
2011. aug. 27. 14:19
Akkor még korai lenne a hcg csökkenésnek, ilyenkor még növekedik.
113. Szerénke83 (válaszként erre: 111. - Tünci88)
2011. aug. 27. 14:18
Akkor hogyan lehet 2.5 hete pozitív a teszted??mikor volt az utolsó mensid?
2011. aug. 27. 12:42
Nem nem ahhoz az orvoshoz! A Takács Istvánhoz! És köszönöm!:)
2011. aug. 27. 12:40
4-5 hetes körül lehetek!!!
2011. aug. 27. 12:12

szóval a 10. héttől kezd el csökkenni a hcg.

te most elvileg hány hetes vagy?

2011. aug. 27. 12:10

Tünci, ezt találtam!

A hCG a terhes nő méhlepényében termelődő, hormon tulajdonságú fehérje. A terhességi teszt egy olyan speciális teszt, amellyel vérből vagy vizeletből ki lehet mutatni a hCG hormont, megerősítve ezáltal a terhesség tényét. A hormont kb. a menstruáció elmaradását követő 10. naptól kezdve lehet kimutatni, amikor a megtermékenyített petesejt beágyazódik a nő méhébe. Néhány módszerrel, illetve teszttel még ennél is korábban, akár egy héttel a fogamzást követően ki lehet mutatni a hCG-t.

A terhesség első heteiben a hCG-nek fontos szerepe van a sárgatest funkciójának fenntartásában. A sárgatest – corpus luteum – az érett petesejtből képződő sejttömeg. A hCG-termelődés a terhesség első harmadában (első trimeszterében, azaz a 8–10. hétig) állandóan növekszik, és kb. az utolsó menstruációtól számított 10. héten éri el maximumát. Ezt követően a hCG-szint fokozatosan csökken a terhesség alatt

2011. aug. 27. 12:10

Tökéletesen megfogalmaztad Kilitie, nem bántásból írtam, hanem azért, hogy ne éld bele magad, mert mint írtam, akkor bizonyított egy terhesség, ha az orvos uh alapján megállapította, hogy élő magzatot lát!

Tudod nekem elhalt egy terhességem és én már a terhességet kicsit óvatosabban kezelem:)

Bata drhoz akarsz menni?

2011. aug. 27. 11:02
Itt most nem erről van szó! Örülök neki, hogy vannak támogatóim! És aggodnak értem! De remélem, hogy hétfőn már alapos lesz minden! Ha nem nyeri el a tetszésemet akkor fogadok egy magán dokit és az siófoki orvos! A sógonőm meg van vele elégedve! Jah meg azt mondta a doki, hogy hétfőn meg lesz a vérkép és ha úgy lesz akkor felír magzat megtartott!
106. kilitie
2011. aug. 27. 10:52
Kérlek ne vedd bántásnak se Szerénke, se az én szavaimat! Nem akarunk bántani! Sőt! Aggódunk érted! Ugye Szerénke, jól gondolom? Én egy csöppet sem kételkedem a megérzéseidben, és tény a teszt is. Csak nehogy valami baj legyen és összeroppanj! Sajnos amit a doki mondott az nem túl biztató. De természetesen minden erőddel hinned kell és akarnod, hogy minden rendben legyen. Sajnos egy sikeres terhességhez nagyon sok minden kell, és nem elég azt gondolni, hogy velem nem történhet meg. (Én is azt hittem elég, és nekem az örök derűs, optimista Esztikének 11 hetesen közölték, hogy elment a baba. Azt hittem meghalok, de túléltem.) Muszáj a talajon járni, vagy legalább is csak annyira repkedni a boldogságtól, hogy még lássa az ember a talajt, ahhoz, hogy túlélje a bajt! Nem ismerem ezen a fórumon beszélgetőket, de egy-két fórumon már jártam és nem az a cél, hogy bántsuk egymást, hanem az hogy támogassuk egymást és osszuk az észt a másiknak ha szüksége van rá. Biztos vagyok benne, hogy itt sokan szorítunk nektek, hogy minden a legnagyobb rendben legyen, de azért rángatunk a talaj irányába mert neked akarunk jót! Veled fogunk örülni, ha minden rendben lesz és nyugodtan mondhatod majd, hogy te megmondtad. Szóval kérlek ne bántódj meg, mert nem bántani akarunk!
2011. aug. 27. 10:39
Én meg azt mondom, hogy tudom, hogy terhes vagyok! tüneteim is vannak!!!
104. kilitie (válaszként erre: 103. - Szerénke83)
2011. aug. 27. 07:39
Hát igen! Igazad van! Egyet értek veled, de sajnos nagyon nehéz az embernek nem beleélni magát, ha már várta hogy baba legyen. Amikor nekem pozitív lett a teszt, egy napig csak sírtam örömömben és nézegettem a tesztet. Nem hittem el, hogy végre sikerült minden félelmem ellenére. És ilyen lelki állapotban nagyon nehéz két lábon állni a földön. És tudom ,hogy újra ez lesz, ha végre összejön, mert már nagyon vágyom egy kisbabára, hogy anya legyek. Lényeg a lényeg: Kedves Tünci! Próbálj meg Szerénkére hallgatni akármennyire is nehéz, és ne röpködj olyan magasra örömödben hogy maradandót csattanj ha baj van. (Tapasztalat :-( ) De reméljük a legjobbakat! Szóval ne pecsételje meg a hétvégédet a bizonytalanság. Mindenkinek szép napot!
2011. aug. 26. 20:28

És csak azért írom, hogy óriásit lehet csalódni és te is írtad, hogy mennyire sírtál, hogy Blaskó nem látott semmit az uh-on.

Bízni, reménykedni lehet és kell is!

102. Szerénke83 (válaszként erre: 97. - Tünci88)
2011. aug. 26. 20:27

Majd ha az orvos is megállapítja uh-on az élő terhességet, na akkor mondhatod, hogy sikerült és babát vársz.

Lehet, túl negatív vagyok, de én két lábbal állok a földön és hidd el, hogy szívből kívánom, hogy baba legyen, de egy pozitív teszt nem egyenlő egy terhességgel, ha az uh nem mutat semmit.

2011. aug. 26. 20:25
Sajnálom, hogy neked is át kellett élned, hogy elvesztetted a babádat, ez a legszörnyűbb dolog, ami egy nővel történhet:(
100. Szerénke83 (válaszként erre: 98. - Kilitie)
2011. aug. 26. 20:24

Érdekes, mert nekem nem lett rossz benyomásom azért, mert anno Beleznay dr megállapította a terhességelhalást. Viszont nekem Blaskó dr volt a fogadott orvosom és nagyon szerettem, elégedett voltam vele, ha majd még lesz babánk, tuti hozzá megyek ismét.

Nem vagyunk egyformák.

2011. aug. 26. 20:07

Mind a két dokinál voltam!

Sajnálom ami veled történt! Remélem, hogy majd hétfőn biztosat tudok majd!

2011. aug. 26. 20:01

Sziasztok!

Sajnos én még nem vagyok kismama(de reméljük nemsokára), és fehérvárinak is csak épp hogy mondható vagyok, onnan 8 km-re lakom. Olvasom pár napja a fórumot.

Tünci, Szörnyű lehet ez a bizonytalanság. Remélem minden rendben lesz. Elvesztettem a fonalat. Végül is most a Blaskónál vagy a Csetényinél voltál? Szörnyű, hogy ennyire bizonytalanságban hagyják az embert.

Nekem a Blaskó állapította meg májusban,hogy nincs szívhangja a babánknak. Nem volt túl szimpatikus...de azt mondták nagyon jó doki. Arra gondoltam, csak a rossz hír miatt keltett rossz benyomást és elhatároztam, hogy következőre bejelentkezek hozzá maszekba. De most már elbizonytalanodtam....

Várom a fejleményeket és szívemből kívánom hogy minden rendben legyen.

2011. aug. 26. 19:23

Hétfőn kell vissza mennem!! Majd el dől, hogy mi lesz!

Azért csináltam tesztet mert még van egy jó pár feleslegbe!! Illetve szeretem nézegetni! Mert fel dob és hihetetlen, hogy végre sikerült!!!!!!

2011. aug. 26. 13:03

Néztem, csináltál tesztet, ami nagyon erős csíkos.

De minek? Úgyis tudod, hogy van hcg a szervezetedben.

2011. aug. 26. 12:54

Mikor mész uh-ra?

illetve mikor mész kontoroll hcg szint mérésre?

2011. aug. 26. 12:46
Mi a sz@r van????? Nagyon nem értem!!!!! A dokit kérdeztem, hogy akkor ez terhesség és azt mondta, hogy igen!!!!
93. Liza13 (válaszként erre: 92. - Szerénke83)
2011. aug. 26. 12:43
Aha, sejtettem. Meg hát a pozi teszt után 2,5 héttel már igencsak látszania kellene. :(
1 2 3 4 5 6 7

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook