Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Székelykáposzta gerslivel recept

Székelykáposzta gerslivel recept

A Székelykáposzta gerslivel hozzávalói:
2 kg savanyú káposzta
1 kg sertéslapocka
1 kg sertésoldalas
25 dkg gersli
3 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál szemes bors
6 babérlevél

4 evőkanál fűszerpaprika
15 dkg kókuszzsír


A Székelykáposzta gerslivel elkészítési módja:
A káposzta levéből egy pohárnyit félreteszek, majd átöblítem, kinyomkodom a káposztát. Az oldalast a csontok mentén feldarabolom, felkockázom a combot. A finomra aprított hagymát a zsíron megdinsztelem. A combot hozzáadom és fehéredésig saját levében pirítom. Rászórom az fűszerpaprikát, hozzáadom az oldalast és a káposztát; az egészet jól összekeverem, s felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sózom, belerakom a babérlevelet, és teatojásban a borsot. Amikor a hús félig puha, hozzáadom a gerslit, elkeverem, és az egészet puhára főzöm. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótolom. Ha nem találom elég savanyúnak, a félretett káposztalével tovább ízesítem.


Kategória: Egytálételek receptjei


A székelykáposzta gerslivel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook