Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Székely pulykacomb recept

Székely pulykacomb recept

Elkészítési idő 90 perc

A Székely pulykacomb hozzávalói:
70 dkg pulykacomb
60 dkg savanyú káposzta
8 dkg húsos füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika
3 evőkanál lecsó
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
fél dl olaj
őrölt kömény
só, őrölt bors


A Székely pulykacomb elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra darabolom, kevés olajban pirosra sütöm, rászórom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és összepirítom. Lehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a 2x2 centis kockákra vágott pulykacombot. Annyi vizet öntök rá, hogy félig ellepje, és sóval, borssal, köménnyel fűszerezem. Amikor felforrt, lassú tűzön, fedővel letakarva félpuhára párolom, majd hozzáadom a lecsót, a savanyú káposztát, megszórom petrezselyemmel. Ha kell, kevés vizet öntök rá, és fedővel letakarva készre párolom. Amint elkészült, forrón tányérokba szedem, és meglocsolom a simára kevert tejföllel.

Friss kenyeret kínálok hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A székely pulykacomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook