Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Pikáns zellersaláta recept

Pikáns zellersaláta recept

Elkészítési idő 35 perc

A Pikáns zellersaláta hozzávalói:
1 fej zeller
1 szál angol zeller
10 dkg parmezán sajt
1 evőkanál kapribogyó
2 db olajos szardella filé (konzerv)
2 evőkanál balzsamecet
1 citrom
olívaolaj
őrölt bors



A Pikáns zellersaláta elkészítési módja:
A zellergumót meghámozzuk, feldaraboljuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Tálba tesszük, meglocsoljuk a citrom levével, csipetnyi sóval megszórjuk, összeforgatjuk 1 evőkanál olívaolajjal, és 20 percre félretesszük. Közben a másik zellert is felszeleteljük, a sajtot forgácsokra szeljük. Darabokra szedjük a szardellafilét, összekeverjük a kapribogyóval, 1 evőkanál balzsamecettel, 4 evőkanál olívaolajjal, és megszórjuk frissen őrölt borssal. Összekeverjük a két adagot, és salátástálba tesszük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A pikáns zellersaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook