Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tavaszi ragu zöldborsóval recept

Tavaszi ragu zöldborsóval recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tavaszi ragu zöldborsóval hozzávalói:
60 dkg
sertéscomb ( tarja, lapocka)
20 dkg
zöldborsó
15 dkg
póréhagyma
10 dkg
vaj ( margarin, vagy 1 dl. olíva olaj),2 dl
tejföl
2 szál sárgarépa
1 fej friss új karalábé
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt fekete bors

fél dl
félszáraz fehér bor.


A Tavaszi ragu zöldborsóval elkészítési módja:
A húst kisebb kockákra vágjuk és a zsiradékban a finoman felkarikázott póréhagymával együtt megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a kis kockára vágott karalábét és a zöldborsó is. Párolódás közben megszórjuk sóval (ételízesítővel), csipetnyi őrölt fekete borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel és aláöntjük a félszáraz fehér bort is, majd összeforgatjuk, együtt pároljuk. Ha kész a tűzről lehúzzuk, hozzáadjuk a kissé meghígított tejfölt, majd állandó kavargatás mellett még egyszer felrottyantjuk, pár percig forraljuk. Sós burgonya, vagy rizs illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A tavaszi ragu zöldborsóval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook