Szegedi szülés 2016 (beszélgetés)
Lehetne ide kérni a választ is? :D Engem is érdekelne.
Vagy mivel külön kihangsúlyoztad ezeket és szülésznőd is van, nálad ezekre külön fognak figyelni :) Nem mindenkinek baj, hogy nincs ott a babája egész este vagy megetetik tápszerrel. Ők is emberek és én úgy láttam, hogy mindenki kedves. Nem fognak se letojni se az elveidre legyinteni :) Ha neked így jó, így lesz. Bízz a szülésznődben szerintem, figyelni fog rátok :) Nekem nagyon is humánus és bababarát korháznak tűnik. Mostanában nem is olvastam semmi rosszat róluk.
Bocsi ezt privátba akartam küldeni!😁
Szia!
Nem.tudom te esetleg rooming in-es voltál e sima szobás vagy vipes,de le tudnád írni a tapasztalataidat ezekről,hogy mennyit volt veled a baba stb?
Köszönöm.előre is!
Hát lehet hülyéneK néztek..de nem! Mi teljesen baba-mama barát kórházat kerestünk. Nekünk igenis ezek alap dolgok,hogy velem.legyen végig,ne kapjon se teát,cukros vizet,tápszert! A 20.hétig a Szt.István volt a terv,voltunk is ott! Aztán beszéltünk a szülésznőnkkel aki,biztosított arról hogy itt is ez mind lehetséges,sőt örülnek is a csecsemősök,ha nincs bent annyi.baba náluk! És akkor itt felváltva olvasok egymásnak ellentmomdó tapasztalatokat,és tanácstalan vagyok! Véletlen se gondolom,hogy átvert volna...hisz vagyunk.olyan kapcsolatban évek óta,hogy véletlen ae feltételezem. Egyszerűen.lehet hogy annyira nem lát bele egy sznő a csecsemős osztály mindennapjaiba!
Sziasztok. Én is Szegeden szültem, 2015 júliusában, ha bármiben tudok segíteni, kérdezzetek :)
Persze, megértem. De nincs érdekükben hazudni, gondolom itt szülnél akkor is, ha elvinnék, nem? Meg hát azért pl fürdetni elviszik. Erre gondolsz? De, ha esetleg beszélsz ezekről a szülésznőddel, azért írd meg légyszi, hogy mit mondott :) Jövőhéten leszek 35hetes, megyek ctgre, én tuti találkozok majd az enyémmel, azért én is megkérdezem pontosabban a dolgokat és majd írok a fejleményekről :)
Ok,csak épp Sophie írta nekem,hogy tőle annak ellenére is elvitték h 0-24et kért! Ez nem.para,csak amikor azt mondták nekem,hogy nem csak pesten hanem itt is tudják nekem ezeket biztosítani...és most egyre azt hallom hogy nem.fedi a valóságot,az azért bosszantó!
Arról meg nem is beszélve, hogy lehet, hogy az első nap belövell a tejed. Kár így ráparázni! :)
Sophie írta, hogy kérheted, hogy ne vigyék el és hozzák szopizni. Nyugi, nem lesz semmi baj! :) Főleg, hogy van szülésznőd.
Volt bárkinek olyan tapasztalata,hogy 0-24-ben volt a babával és az ténylegesen.is az volt? Tehát nem.viszik el éjszakára? Mert számomra ez felháborító,hogy annak mondják magukat....és közben egész éjszakára elviszik és tömik tápszerrel!!!
Nekem is ő volt kétszer is. :*
A legjobb kezekben vagy. :)
Róla is csak jókat hallottam. :)
Istvánfi Nóra a szülésznőm!
Akkor lehet, hogy csak rendi, hogy betolna, ha nem lenne lent. Meg hát ez pénz a klinikának. Nem is értem.
8-6-ig akár non stop bent lehet. És a látogatók is. :)
A harmadikon első szülő nők nem lehetnek vipben. :/
Csak akkor maradsz a szuloszobaban ha olyan sokan vannak hogy az orzoben minden ágy foglalt. De ez azért elég ritka. :3
Most esik le, hogy akkor én csak a másodikon kaphatnék? O.o De akkor minek írt fel a harmadikra is? Te láttad a vip szobákat? Megkérdezhetem, hogy ki lesz a szülésznőd? Bocsi, lehet, hogy írtad már.
Hát azért is külön szoba, nem? Én úgy tudom, hogy igen, de majd megkérdezem.
Tényleg a VIP-ben ott lehet apuka alapjáraton is ill látogatók? Vagy csak azért vip, mert szebb és saját fürdő?
de azért a vipbe jöhet velünk apa remélem, ha nincs meg a két óra látogatásin kivül is...
Na hozzám tuti nem jön be orvostanhallgató, nem engedném :D, remélem azért ennyit ér a saját szülésznő ismerős! Annyit mondtak ha nagyon sok a szülő nő akkor lehet, hogy nem tudunk 2 órát lenni a családi szobába, hanem menni kell x idő után az osztályra vagy a VIP-be! Fura nekem a vipről is annyit mondtak, hogy az 1.-ként szülő nőknek csak azon az osztályon kaphatnak szobát(amiből 3db van). Aki már az x-dik babáját szüli, az mehet a 3. emeleti vipbe(2db szoba)!
Hogy hogy ha nincs tumultus? Magyarul ez sem biztos? Vagy akkor apával megyünk a saját szobába, ha lesz üres?
Mondjuk abba nem gondoltam bele, hogy ott fogok másik két apa mellett szoptatni vagy próbálkozni :O :@
Lehet, hogy akkor félreértettem a két órás szülőszobát? Vagy lehet, hogy attól függ, hogy sokan vannak-e. Nem tudom. Na mind1 ez nem is olyan fontos. Viszont nekem konkrétan kihangsúlyozta a szülésznő, hogy fölírhat-e a másik szobára is ami a harmadikon van. Annyira nem voltam elragadtatva, de, ha nincs más külön szoba, akkor inkább az, mint a közös :\ A vizezésre\tápszerezésre azt mondta, hogy csak, ha szükséges, de álltalában nem az. Jut eszembe! Még megkérdeztem az orvostanhallgatókat és milyen jól tettem! Mert, hogy azt mondta, hogy valamennyit be kell engedni, ha csak nem tiltakozok annyira ellene. Erre azt mondtam, hogy kizárt, max 1 nő, de semmi képpen sem több és nem férfi. Mondjuk a szituációt elképzelve üvöltve zavarnám ki a többit, szóval nem hiszem, hogy fenyeget a veszély, de akkor is na...
Írtam.priviben is, köszi! Ezek már közelebb állnak az általam hallottakhoz,és amit én szeretnék!
Szülés - ellátás után két órára az őrzőbe kerülsz. (Három ágy van.) Itt Apa Veled van és a babát is kiviszik. Segítenek mellre tenni, szoptatni.
Két óra után átkerülsz a szobába, ha nem VIP-ben vagy akkor az osztályra és a következő etetéskor viszik a babát.
3. emeleten 11-5:30-ig elvitték a babát.
Kérés nélkül nem pótolnak. Kérheted, hogy maradjon.
Azt is, hogy szoptatásra hozzák. (Nem szívesen teszik, mert hogy járkálni kell fel, de ezért fizetsz, nem de?)
Ha van kérdésed szívesen válaszolok, március 27-én szültem Rooming Room szobában voltam. :)
Úgy látom újra tisztáznom.kell egy két kérdést a szülésznőmmel,mert eddig nekem.egyáltalán nem ezeket az infókat adta,sőt! Pl.: úgy tudom varrás után egyből a családi szobába visznek,két órára ha nincs tumultus.
További ajánlott fórumok: