Szegedi szülés 2016 (beszélgetés)
Teljesen megkavarodott a napom ezzel a reggeli édes löttyel...most egész nap csak zabálok!:S
Mostanában kitaláltam,hogy számolni fogom a napi kalóriákat.Úgy olvastam,hogy kb.2000kcal körüli a normál/ajánlott.Próbálok a tengerig egy kicsit odafigyelni a kajálásra,hátha nem lesz ennyire narancsbőrös a combom,mert így csak késő este,meg kora reggel merek majd strandolni.:)) Viccet félretéve,a dokim azt mondta,hogy ez abszolút hormonális.Ennyi.Hiába akarok én bármit.
Képzeljétek,ma kértem időpontot a belgyógyászhoz,és aug.31-re kaptam!Vicces!
Emőke asszisztense erre azt ajánlotta,hogy telefonáljak csütörtökön,és,majd Emőke megnézi a cukorterhelés eredményét,mert ha esetleg gond van,akkor ne egyek már "cukrosan" még másfél hónapig...:)
Sziasztok!
Gcsi gratulalok a kisbabadhoz!!! Es ne aggodj felepulsz a csaszarbol is :)
Nalam ugy nez ki, jovo vasarnap lesz baba, ha nem hamarabb.
Mongi, en a II. korhazba jartam az osszes vervetelre. Cukorterhelesnel 7re kell menni. Asszem 3dl vizben kell feloldani, eleg szornyu ize van :D
...és forgolódik,vagy mindig így fekszik?
Én rákérdeztem a dokitól,hogy miért mindig a hasam jobb alsó részében érzek rugdosást.Megnézte,s mondta,hogy van helye forgolódni,nincs rátekeredve a köldökzsinór,csak egyszerűen így akar mindig feküdni.Bal oldalon van a teste és jobb oldalon rugdos.:)
Jaj,de jó!!!Gratulálok én is,és jó egészséget,jó sok tejcsit és jó babázást kívánok!
Elhiszem,hogy nagyon fáj a seb,de kitartás!
Majd,ha egyszer lesz időd,leírod részletesen is,hogy mi hogy volt?:)
Nem tudom gcsi mikor fog jelentkezni,mi van vele/velük?:)
Csajok!Ti engem már rég elfelejtetek,mire megszülök.Novemberre már majdnem mindenkinek nagy babája lesz,ideje Hoxázni,biztos nem.:)Nancyvel maradunk legtovább fórumozni...:D
Nancy,te hányra mentél,amikor a cukorterhelést csináltattad?
A vérvétel után 2-3 nap múlva kell kérni időpontot EKG-ra,ugye?
Én 2 napja voltam uh-on.Minden rendben volt,bár a szívében találtak egy kis Ca felrakódást,ami még mindig ott van,de már annyi orvost megkérdeztem,és mindenki egyöntetűen azt mondja,hogy semmi jelentősége,hogy elfogadom,nem idegeskedek rajta.Elvileg majd felszívódik,de ha nem,az sem baj.
Megkaptam a beutalókat cukorterhelésre,meg EKG-ra.
Hány dl vízben kell feloldani a cukrot?
Doooly,te hol voltál vérvételen,a II. kórházban vagy a Vasasban?
Azt tudjátok esetleg,hogy hány órától van a vérvétel?
A szülőszobára való bekukkantást Emőke bevállalta,ill.azt mondta,hogy csörögjek rá,amikor ügyeletes(néhány időpontot megadott),s ha nincs szülés,akkor a szülésznő majd körbevezet.
Na!:)Sziasztok!
Már jó régóta nem írtam,most bepótolom!:)
Napi 3-5 pelust biztosítanak, ha veled van a baba, akkor ajánlott 8-10 pelust bevinni, mert lehet, hogy nem lesz elég neki a napi adag. Popsitörlőt, krémet is akkor kell vinned, ha veled van, mert akkor te gondozod. Ruhát viszont adnak. Jobb is, ha nem a sajátjában van, mert adódhst olyan, hogy elkallódik.
Magadnak 2 féle csomagot célszerű összerakni, egyet a szüléshez (zuhanyzós,sétálós papucs, törölköző, zokni ha fázós vagy,pipereholmi) a másikat a gyerekágyas időre (hálóing,bugyik,szoptatós melltartó, melltartó betét, tena lady, betét evőeszközök).
További ajánlott fórumok:
- Milyen a szegedi szülészeti klinikán szülni?
- Negatív és pozitív vélemények a Szegedi Szülészeti klinika orvosairól
- A szegedi önkormányzat ad szülési támogatást és ha igen mennyit?
- A szegedi szülészetről friss élményekkel
- Tudtok valaki jó Szegedi szülészt aki a klinikán is dolgozik?
- Szegedi szülésznőt keresek