Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szaftos hús recept

Szaftos hús recept

A Szaftos hús hozzávalói:
5 nagy szelet, jó ujjnyi vastag sertéscomb
só, bors, mustár, olaj
liszt, 2 nagy fej vöröshagyma
köret: sütőtök


Szaftos hús 1.Szaftos hús 2.Szaftos hús 3.Még 1 kép


A Szaftos hús elkészítési módja:
A húsokat enyhe klopfolás után fűszereztem, mindkét oldalukat bekentem mustárral, s annyi olajat öntöttem rájuk, hogy ellepje és legalább egy éjszakát hagytam pácolódni. Másnap a szeleteket lisztbe forgattam, majd egy serpenyőben mindkét oldalukat megkapattam. Mikor mind az 5 szelet megpirult, rájuk tettem a nagy cikkekre vágott vöröshagymát, felöntöttem kevés vízzel és fedő alatt puhára pároltam. (Jól állt volna a húsnak paradicsom, zöldpaprika is, de az éppen nem volt itthon.) Közben megfőztem a sütőtököt is.

Ezt a receptet szükség szülte, mert a fiam hazaállított lapocka helyett, székelykáposztának való 2,5 kg combbal. Nem boldogan, de megfőztem a káposztát, a húsból lekanyarítottam 5 szép szeletet, amik a fagyasztóban vártak a sorukra.


Kategória: Húsételek receptjei


A szaftos hús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook