Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Svájcban élő magyarokat keresek fórum

Svájcban élő magyarokat keresek (beszélgetés)

1 2 3
35. zsu0427 (válaszként erre: 33. - Chocci)
2012. nov. 4. 21:43

Szia.

Először is köszi a választ. Akkor nem tudom hogy fogok ilyen időre elmenni dolgozni, 5 éves korig ilyen rövid idejű "ovik" vannak? Nekünk jövő nyáron lesz 3 éves a kislányunk.

Magamnak például olyan munkára gondoltam, hogy vendéglátásban, vagy boltban valami (pl. árufeltöltő), vagy takarítónő stb. A német nyelv valamennyire megy, de még ismételgetem itthon, amíg nem megyünk ki. Suliban végig németet tanultam, így egyszerűbb.

Az egészségüggyel nem az állásra gondoltam, hanem arra hogy az ellátás hogy működik, ha pl. én meg a kislányunk is kimegyünk. Mennyit kell fizetni? stb. Így milyen ellátás jár nekünk?

Tudom hogy nagyon jó ország, és jó ott az élet, jók ott a fizetések (tapasztaljuk a páromon keresztül).

2012. nov. 4. 21:34

Sziasztok!

Tudna segíteni valaki egy-két információval, hogy Svájcban hogy keresnek a vendeglátasban? Konkrétan ilyen Bar szupervisor-ra vagy Bar manager-re gondolok. Esetleg internetes oldalakat tudna valaki ajánlani?

Elore is koszonom!

33. chocci (válaszként erre: 32. - Zsu0427)
2012. nov. 3. 12:20

Van lehetöseg 3 es 5 eves kor között a gyerekeket un. "Spielgruppe"-ba beadni- hetente haromszor kb. 2 ora alkalmakkent. A Kindergarten (ovoda) is csak napi 3-4 orat jelent. Nem ugy van megszervezve, hogy az anyukak el tudnanak menni dolgozni ez idö alatt. Egeszsegügyben apolonökent eleg könnyen lehet kapni allast, mivel ezen a területen alltalaban munkaeröhiany van. A nemet nyelvet jol kell tudni ehhez a munkahoz.

Egyebkent egy biztonsagos orszag, az emberek korrektek, gyorsan, siman megy az ügyek intezese, es az eletszinvonal a vilagelvonalon van.

2012. okt. 15. 23:17

Sziasztok.

Érdeklődnék, hogy milyen kint élni Svájcban? Mi tavasszal vagy nyáron tervezünk kimenni. A férjem kint dolgozik, és a 2 éves kislányunkkal mi is mennénk ki. Hogy van itt az óvoda meg ilyenek? Én is szeretnék dolgozni. Egészségügy hogy működik? A párom most fogja megkapni az 1 éves szerződését.

31. Céda
2012. szept. 16. 17:24
Svájci Magyarok Baráti Közössége címen
30. Céda
2012. szept. 16. 17:23
Facebook-on van két nagyon aktív csoport, ajánlom!
2012. szept. 15. 07:17

Sziasztok!

31 nap múlva költözünk Solothurnba!!!!!! :)))))

2012. aug. 10. 22:28
Szia! Kicsit En messzebb Elek Luzernben:)
2012. aug. 10. 22:12
Sziasztok! Szeretnék Baseli magyarokkal ismerkedni. Ha valakinek van kedve írjon, örülnék neki:)
26. sotema
2012. márc. 9. 12:10
Én először az interneten keresztül otthonról találtam munkát, au pair-ént kerültem egy családhoz. Emiatt azonnal megkaptam az L-es bewilligungot, majd mikor fél év után eljöttem a családtól, egy benzinkútra vettek fel dolgozni. De kb 40 állásra jelentkeztem, mire 1-re felvettek. Szóval próbálkozni kell sokat...
2012. márc. 1. 22:53
Több fórum is van Svájcban élő magyarokról.
24. Céda
2012. márc. 1. 22:27
Van itt valaki Fribourg vagy Lausanne környékéről? Szívesen ismerkednék bárkivel Svájcból.
23. Céda
2012. febr. 11. 12:01
Sziasztok, aki már kintt van, mit dolgoztok itt???? Csak kíváncsiskodom, kinek milyen munka jutott.
2011. nov. 8. 21:17
Köszönöm!
2011. nov. 8. 13:08

Mindenkinek javaslom, hogy ide regizzen be, és itt kérdezgessen:

[link]

2011. nov. 8. 12:48
Sziasztok! Én is Basel környékén keresek magyarokat, szeretnék kimenni dolgozni! Segítsetek!
2011. jún. 11. 13:42
Sziasztok!Bázelben és a környéken élők ismeretségét keresem.Egy majdnem két éves kislányom van :o)
2010. nov. 10. 17:23

Szeretném megtudni, hogy Svájban lehet-e már kapni a CYT002 NicQb dohányzás elleni injekciót?

Köszi!

17. 07c4794583 (válaszként erre: 16. - Poci19)
2009. nov. 9. 20:28
en itthon egy IT cegnek dolgoztam mar negy eve, ok kerdeztek, hogy lenne allas svajcban (ugyanennel a multinal), mennek-e. szoval szerzodessel a kezemben jottem. ha munka nelkul indultok el, nagyon nehez lesz. itt nagyon nehez fekete munkat szerezni. talan az egyik legnehezebb europaban. szerintem elobb tajekozodjatok, keressetek valami konkret dolgot. persze ha valami ismerosok vannak valahol, ugy esetleg.
16. poci19 (válaszként erre: 15. - 07c4794583)
2009. nov. 9. 14:01
és te mit dolgozol svájcban? Remélem találunk valami munkát kinnt. te hogy mentél ki volt már fix hely ahova mehettél? vagy ott kerestél??
2009. nov. 1. 17:38

az hagyjan, hogy ketszer annyi a bruttom, mint magyarorszagon, de a fizunak nem az 50 szazalekat kapom kezhez, mint otthon, hanem a 83 %-at!!

viszont a kaja meg a butor meg barmi szolgaltatas iszonyat draga.

szoval itt magad mosod, fesulod a hajad, nyirod a fuved, stb, kulonben fuccs a penzednek :)

persze azert sokkal tobb mindent tudok megengedni magamnak, akar lazac, articsoka, olivaolajban sutok, vagy siman a h&m-ben 8-10 darabot is veszek, ha mar nekiindulok ruhat venni, stb, de azert minden nap, minden heten tudatosan kell kolteni es a kozertben nem art megnezni, mi akcios. ha odafigyel az ember, szepen felre tud tenni.

az en hazamban 6 lakas van es ugyanaz a tulaja. a ficko tele van penzzel. de megis egy par eves opellal jar es szombat reggel nyolckor mar nyirja a kertben a fuvet (nem is itt lakik). szoval ilyenek ezek a svajciak.

a sok iszonyat hulye burokrata szabalyrol nem beszelve (kutyaado, meg a parkolasi orulet, stb). de meg lehet szokni :o)

14. poci19
2009. okt. 27. 16:09
Köszi mindenkinek. Amúgy december 5.én még nem maradnák végleg Svájcba..májusba fejezném be a sulit addig még itthon maradnék, de jó lenne ha most találnánk valamit, júniusba meg már visszamehetnénk dolgozni. azért ott sokkal jobban keresnek az emberek mint itt Magyarországon...:(
13. 4a5570eb33 (válaszként erre: 11. - Poci19)
2009. okt. 26. 09:29

Szia!

Munka az még lenne, de ahoz, hogy munkavállalásit kapjál sok idő kell, a lányom 2 hónapja van kint és még semmi. Az egyik ismerőse akit ott ismert meg az most kapot munkavállalásit és 7 hónap után. Addig viszont fizetned kell havonta. Feketemunka lehetőség az szinte nincs. Szép ország, de az eu-s "bevándorlókkat" nem nagyon szeretik.

12. Csigusz 79 (válaszként erre: 11. - Poci19)
2009. okt. 24. 18:49

Szia!

Nem egyszerű munkát találni,először a svájciakat veszik föl..na meg kell hogy csinálj itt engedélyt,ennélkül szóba se állnak veled.

11. poci19
2009. okt. 24. 18:44
sziasztok. én december 5.én megyek svájcba a barátommal, először csak 1hétre nyaralás szinten, de szeretnénk kinnt dolgozni. nehéz kinnt munkát találni?? ugy tudom sok magyar él kinnt.
2009. okt. 4. 14:28
Akkor könnyebb helyzetben voltál, mivel a céged ajánlotta fel a lehetőséget. A lányomnak sajnos nem sok választási lehetősége volt, hála ahol van ott nagyon szeret lenni, s mostanra talán be is indul a gépezet. Számomra akkor is felfoghatatlan, hogy kint mindenkit előbbre vesznek munkaszempontjából mint azt aki eu-s országból ment. Hiába talált munkát eddig nem is egyet, az ottani valami GIKA lehet nem jól írom, nem engedi hogy felvegyék, előbb svájci munkanélkülit, utána afrikai stb menekülteket, s utána jönnek az eusok. A tartozkodásia van akkor is kell fizetni egy adót, bár nem dolgozik. Számomra de lehet csak mert magyar fejjel gondolkozom hihetetlen az ottani rendszer.Lányom nagyon szeretne dolgozni, még temetkezési vállalkozónál is érdeklődött, csak folyamatosan falakba ütközik. Csak tudnám, hogy akik ki mennek mint Ő, azok esetleg hogyan tudnak munkát vállalni.
2009. okt. 4. 12:04
Énnekem előbb ajánlott kint munkát a cégem, és utána már kezemben a szerződéssel mentem ki, ennek alapján állította ki az Einwohneramt a B - hosszútávú - tartózkodási engedélyt. Azt hiszem, én csak úgy nem indultam volna neki...
2009. szept. 28. 21:04
A lányom Basel mellett lakik Muttenzben. A barátkozás az nagyon jó ötlet, összeismerkedett neten egy magyal lánnyal, aki 8 éve él kint, találkoztak, majd megígérte találkoznak még, na ez volt két hete. Mai nap volt életében a fordulópont, elkeseredett nagyon, a hatos lottón lehet hamar lesz telitalálata mint, hogy kapjon munkavállalásit. Szeretne nagyon dolgozni, de olyanok a korlátok, hogy azokat nem lehet átlépni. Kíváncsi vagyok rá, hogy aki oda ment ki szerencsét próbálni, hogy hogyan kapott munkát. Nagyon el van keseredve, azon gondolkodik, hogy ott marad az engedett 3 hónapig és aztán elmegy onnan.
7. Bcicus (válaszként erre: 6. - Bcicus)
2009. szept. 28. 00:49
Ő=Ők
6. Bcicus (válaszként erre: 4. - 4a5570eb33)
2009. szept. 28. 00:49
BArátnőm él kint, már 2 éve kb Baselben, most épp itthon van elvégez egy tanfolyamat és januárban megy vissza, ő nagyon szereti. Nagyon sok magyar lakik ott. Ő egy kis társasházban laknak, de még ott is van rajtuk kívül másik magyar.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook