Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sült túrótorta málnaszósszal recept

Sült túrótorta málnaszósszal recept

A Sült túrótorta málnaszósszal hozzávalói:
Gyúrt tésztához:
200 g búzaliszt,
1 és fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor,
100 g porcukor,
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor,
1 csipet só,
100 g lágy vaj vagy margarin,
1 tojás
Krémhez:
500 g zsírszegény túró áttörve,
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vanília,
180 g porcukor,
1 tojás,
2 tojássárgája,
500 ml tej,
250 ml napraforgó olaj,
2 citrom reszelt héja
Ezen kívül:
2 tojásfehérje,
2 evőkanál porcukor,
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Málnaszószhoz:
500 g mélyfagyasztott málna,
1 tasak Dr. Oetker Desszertöntet vaníliaízű,
400 ml tej,
2 evőkanál porcukor


A Sült túrótorta málnaszósszal elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tészta kétharmad részét enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, a sütőforma aljába fektetjük, majd villával néhányszor megszurkáljuk. Majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük. Sütési idő: kb. 15 perc A megsült tésztát a sütőformában hagyjuk hűlni. A túrót a cukorral és a pudingporral konyhai robotgép segítségével simává keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és alacsony fokozaton tovább keverjük. A maradék tésztát hengerré formázzuk, és az elősütött tészta oldalát a tésztából megformázzuk úgy, hogy kb. 5 cm magas peremet alkosson. Majd a krémet a tésztára öntjük, a sütőformát a sütőbe visszatoljuk, és a süteményt megsütjük. Sütési idő: kb. 50 perc Röviddel a sütési idő vége előtt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a vanillincukrot, és a legmagasabb fokozaton tovább keverjük. A tojáshabot egy habzsákba töltjük, és a még forró süteményre, dekoratív motívumokat nyomunk. Majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk, és készre sütjük. Sütési idő: kb. 10 perc A megsült süteményt a sütőformában hagyjuk kihűlni, majd a sütőformát óvatosan eltávolítva egy tortatálra helyezzük. A málnaszószhoz az öntetet a tasakon lévő használati utasítás alapján, de csupán 400 ml tej felhasználásával elkészítjük, majd hozzákeverjük a málna levét és a málnát. A torta tetejére a szószból annyit öntünk, amennyit az felvesz anélkül, hogy lecsurogna, a többit tálaláskor a sütemény mellé kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sült túrótorta málnaszósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook