Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával recept

Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával hozzávalói:
1 kg tengeri halfilé
1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika
1 diónyi friss gyömbér
3 ek méz
4 ek borecet vagy málnaecet
4 szál újhagyma

bors
kakukkfű, kapor, petrezselyem
(chili paprika)
olivaolaj


A Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával elkészítési módja:
A halat sózom, meglocsolom olivaolajjal és bedörzsölöm a zöldfűszerekkel. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, hogy átjárják a fűszerek. A paprikákat csíkokra vágom, pici olivaolajon párolni kezdem. Hozzáteszem az ecetet, mézet, csíkokra vágott gyömbért, sózom, borsozom. Bátrak chilit is vághatnak bele. Míg a paprika összepárolódik, kisütöm a halat. Kevés olivaolajon, oldalanként 2-2 percig sütöm. Nagyobb étkűek rizst is tálalhatnak mellé, kisebb étkűeknek a paprika elegendő köret.


Kategória: Halas ételek receptjei


A sült tengeri hal édes-savanyú paprikával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook