Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sült rizseshús recept

Sült rizseshús recept

Elkészítési idő 90 perc

A Sült rizseshús hozzávalói:
fél kg rizs
fél kg darált sertéslapocka
1 konzerv zöldborsó
1 nagy doboz tejföl (450 g)
20 dkg trappista sajt
olaj
1 fej vöröshagyma
pirospaprika
bazsalikom
oregano
1 db egész paradicsom
pici ketchup
só, bors, ételízesítő


A Sült rizseshús elkészítési módja:
A vöröshagymát pici olajon megdinszteljük, a tűzről félrehúzva pirospaprikát teszünk bele, majd hozzáadjuk a darált húst, alaposan összekeverjük vele. Öntünk alá kb. 1,5 dl vizet, és hozzáadunk 1 db paradicsomot, amelyet előzőleg apróra vágtunk. Picit hagyjuk főni az egészet fedő alatt, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, bazsalikommal, és teszünk bele kb. 1 evőkanál ketchupot. Öntünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Fedő alatt tovább főzzük, közben néhányszor megkeverjük és ha kell, utánaízesítjük.
Közben a rizst olajon üvegesre pároljuk, és 9 dl sós vizet felteszünk főni. Ha lobogva forr, a rizsre öntjük, gyorsan lefedjük, hogy a szemek kipattoghassanak. A lángot nem szabad lejjebb venni! Ha már kezd nyálkás lenni (tehát a víz szinte teljesen elforrt róla), akkor elzárjuk alatt a lángot, és vagy "bebugyoláljuk" vagypedig forró sütőbe tesszük, hogy készre párolódjon.
Közben a pörköltes alapot kevés liszttel besűrítjük.
Fogunk egy magas peremű tepsit vagy tűzálló tálat, és vajjal szépen kikenjük. Beleöntjük a rizst, ráöntjük a pörköltes alapot, jó alaposan összekeverjük. Elsimítjuk a tepsiben vagy a tűzálló tálban. Ezután fogjuk a nagy doboz tejfölt, szépen elkenjük az étel felületén, majd a sajtot egyenletesen ráreszeljük. Megszórjuk oreganoval, alufóliával lefedjük, és addig sütjük, míg a teteje kezd rózsaszínűvé válni.


-nem árt, ha jó ízesre készítjük a szaftot, a sok rizs mellé elkél :)

-a tejföl nagyon kell a tetejére, a savanykás íz és a pörkölt fűszeres ízvilága nagyszerűen összeadódik :)

-a zöldborsót (ha konzerv) a legvégén adjuk hozzá, ha viszont nyers vagy mirelit, akkor főzzük bele a pörköltes alapba!


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. okt. 26. 08:54
A sült rizseshús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook