Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldborsós tokány recept

Zöldborsós tokány recept

Elkészítési idő 50 perc
Zsírszegény Zsírszegény

A Zöldborsós tokány hozzávalói:
80 dkg sertéslapocka,
20 dkg megtisztított primőr zöldborsó,
15 dkg vöröshagyma,
1 csomag petrezselyem,
50 dkg újburgonya,
6 dkg vaj,
só,őröltbors,


A Zöldborsós tokány elkészítési módja:
A húst apró kockára,a vöröshagymát és a petrezselymet finomra vágjuk.A burgonyát megtisztítjuk,sós vízben megfőzzük. A hagymát vajban megpirítjuk,hozzáadjuk a húst,és erős lángon gyakran kevergetve,egy-egy dl víz hozzáadásával puhára pároljuk.Ha a hús megpuhúlt,beletesszük a zöldborsót,vágott petrezselymet,kevés borsot,és fedőalatt további 15 percik főzzük.A burgonyát leszűrjük,kevés vajban futtatott petrezselyemmel összekeverjük.Azon melegében tálaljuk.

Vigyázzunk a hús párolásánál,hogy mindíg legyen egy kevés víz alatta,nehogy odaégjen.


Kategória: Egytálételek receptjei


A zöldborsós tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook