Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Pásztortarhonya, ahogyan én készítem recept

Pásztortarhonya, ahogyan én készítem recept

Elkészítési idő 50 perc

A Pásztortarhonya, ahogyan én készítem hozzávalói:
50 dkg tarhonya
olaj
1 paradicsom
1 paprika
2 pár virsli
10 dkg szárazkolbász
10 dkg zöldborsó (lehet konzerv is)
ételízesítő, só, bor,


A Pásztortarhonya, ahogyan én készítem elkészítési módja:
A tarhonyát olajon megpirítjuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot. Együtt pirítjuk tovább.
1 liter vizet felteszünk főni, kicsit megsózzuk.
A kolbászt és a virslit felkarikázzuk, a konzerv borsót leszűrjük.
Amikor a víz már lobog, és a tarhonya szépen megpirult, hozzáadjuk a tarhonyához, beleadjuk a virslit és a kolbászt. Együtt főzzük tovább. MIkor a tarhonya kezdi elfőni a levét,gyakrabban kevergetjük, nehogy leégjen. Lehet ízesíteni is ételízesítővel, sóval, borssal. Amikor már kevés víz van a tarhonyán, elzárjuk alatt a gázrózsát, és a sütőt begyújtjuk, és az ételt ott pároljuk tovább. Az a jó, ha nem lesz nagyon száraz az étel.


Nagymamám 2 nagyobb szem burgonyát is szokott bele tenni. Apró kockákra vágva akkor szokta beletenni, amikor a kolbászt és a virslit. A burgonya tovább gazdagítja az ételt, és finomabb, még kiadósabb lesz tőle.
Nagyon hamar készen van, igen kiadós étel.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2006. okt. 14. 19:40
A pásztortarhonya, ahogyan én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook