Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Sült halfilé gyümölcsös rizságyon (négy személyre) recept

Sült halfilé gyümölcsös rizságyon (négy személyre) recept

A Sült halfilé gyümölcsös rizságyon (négy személyre) hozzávalói:
nyolc szelet lepényhalfilé
liszt

frissen őrölt bors
egy citrom leve
napraforgóolaj

A céklasalátához:
három db kisebb főtt cékla
egy nagy lilahagyma
három narancs
egy kis piros chili
korianderlevél

olívaolaj
egy citrom leve
fél narancs leve

A rizshez:
300 g basmati rizs
két evőkanál reszelt narancshéj
két evőkanál durvára vágott mandula
három evőkanál finomra vágott aszalt sárgabarack

frissen őrölt bors
egy evőkanál vaj


A Sült halfilé gyümölcsös rizságyon (négy személyre) elkészítési módja:
Megtisztítjuk a céklát, majd apró kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a lilahagymát és hajszálvékonyan felszeleteljük. A narancsot meghámozzuk és húsát kisebb darabokra vágjuk. A chilit kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a céklát, a hagymát és a narancsot a chilivel, három evőkanál olajjal, kevés sóval, citrom- és narancslével, 10 percig állni hagyjuk, majd megszórjuk finomra vágott korianderrel. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, közepes lángon megpirítjuk benne a mandulát és a sárgabarackkockákat. Hozzáadjuk a rizst, és tovább pirítjuk. Beletesszük a narancshéjat is. Ízesítjük sóval és borssal, majd további kb. öt percig pirítjuk. Közben folyamatosan kevergetjük. A lepényhalfilékről leitatjuk a nedvességet. Meglocsoljuk citromlével, megszórjuk kevés sóval és borssal. Beleforgatjuk két-három evőkanál lisztbe. Felforrósítunk négy evőkanál olajat egy serpenyőben, majd egyenként aranybarnára sütjük benne a filéket. A halat a gyümölcsös rizzsel és a salátával tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A sült halfilé gyümölcsös rizságyon (négy személyre) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook