Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Paradicsomos-spenótos tésztasaláta recept

Paradicsomos-spenótos tésztasaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 570 kcal
Zsírtartalom 24 gramm
Szénhidráttartalom 66 gramm

A Paradicsomos-spenótos tésztasaláta hozzávalói:
35 dkg masnitészta
35 dkg spenót
20 dkg koktélparadicsom
fél fej lilahagyma
2 ek balzsamecet
4 ek tökmagolaj v. olivaolaj
10 dkg fetasajt

frissen őrölt bors


A Paradicsomos-spenótos tésztasaláta elkészítési módja:
A tészát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk.

Az elkészített tésztasalátát tűzálló tálba is tehetjük és a sütőben 180 fokon kb. 20 percig süthetjük.


Kategória: Köretek receptjei


A paradicsomos-spenótos tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook