Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztás böllértokány recept

Káposztás böllértokány recept

Elkészítési idő 30 perc

A Káposztás böllértokány hozzávalói:
60 dkg sertéslapocka,
5 dkg föstölt szalonna,
8 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
15 dkg marinált paprika,
4 cikk fokhagyma,
1 teáskanál őrölt kömény,
fél teáskanál bors,
1 teáskanál csípős paprika,
só.


A Káposztás böllértokány elkészítési módja:
A vékony csíkokra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvassztjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát,néhány percig pirítjuk,majd beletesszük az ujjnyi csíkokra vágott húst.Gyakran kevergetve pároljuk,amíg a húsból kioldódó nedvek el nem párolognak. Ekkor meghintjük köménnyel,borssal,csípős paprikával,zúzott fokhagymával és ráöntjük 1,5 dl lét a marinált paprikáról. Addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Végül hozzáforraljuk a csíkokra vágott paprikát és a zöldséges káposzta közé halmozva tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztás böllértokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook