Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Steak karamellizált hagymával recept

Steak karamellizált hagymával recept

A Steak karamellizált hagymával hozzávalói:
4 szelet 15 dekás hátszín (2 cm vastag)
Só, bors
2 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma karikákra vágva
2 gerezd fokhagyma pépesítve
1 evőkanál narancslekvár
1 teáskanál szárított bazsalikom
½ teáskanál szárított oregano
2 evőkanál tejszín


A Steak karamellizált hagymával elkészítési módja:
Szórd meg a húst sóval és borssal. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel a vajat, és közepes lángon süsd össze rajta a hagymát, a fokhagymát és a lekvárt. Vedd ki a serpenyőből, majd nagyobb lángon süsd meg rajta a hússzeleteket. Egyszer fordítsd csak meg, a közepesen átsütött steaket mindkét oldalán 6-7 percig kell sütni. Miután megfordítottad, szórd meg bazsalikommal és oreganóval. Tedd a húst tányérra, majd forrósítsd fel újra a hagymát a serpenyőbe. Öntsd hozzá a tejszínt is, majd a szószt kanalazd a húsra, és oszd el rajta a hagymát is.


Kategória: Húsételek receptjei


A steak karamellizált hagymával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook