Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Szezámos-tofus sült zöldség recept

Szezámos-tofus sült zöldség recept

A Szezámos-tofus sült zöldség hozzávalói:
1 nagy marék finomra vágott mogyoró
1 evőkanál szezámmag
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
½ teáskanál pirospaprika
1 csomag (kb. 30 dkg) tofu leszárogatva, 1 centis kockákra vágva
1 evőkanál olaj
1 csomag (40 dkg) mirelit wok zöldség kiolvasztva
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál tejszín
2 bögrényi főtt rizs
2 szál zöldhagyma vékonyan szeletelve
1 narancs 8 cikkre vágva


A Szezámos-tofus sült zöldség elkészítési módja:
Keverd össze egy tálban a szezámmagot egy evőkanál mogyoróval, a gyömbérrel és a paprikával. Szórd bele a tofut, jól forgasd meg benne. Hevítsd fel az olajat, és süsd 3-4 percig közepes lángon, finoman kevergetve, míg a szezámmagok megpirulnak, és a tofu is elkezd barnulni. Vedd ki a tofut, tedd félre, és tedd a zöldségeket a serpenyőbe. Amikor átforrósodtak (3-4 perc), add hozzá a szójaszószt és a tejszínt, és süsd együtt néhány percig. Add hozzá a tofut, forrósítsd össze, majd az egészet a rizsre halmozva tálald. Szórd meg a maradék mogyoróval és zöld hagymával, narancsgerezdekkel díszítsd.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A szezámos-tofus sült zöldség elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook