Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Alföldi rostélyos recept

Alföldi rostélyos recept

Az Alföldi rostélyos hozzávalói:
80 dkg hátszín
kevés olaj
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
3 cikk fokhagyma
3 db zöldpaprika
2 db paradicsom
őrölt bors,


A daragaluskához:
20 dkg búzadara
2 db tojás
6 dkg vaj
1 kevés só
8 dl zöldségleves


Az Alföldi rostélyos elkészítési módja:
A hátszínt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, klopfoljuk meg, és a forró olajban mindkét oldalukat süssük pirosra. A visszamaradt zsiradékban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát. Húzzuk félre a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, keverjük össze, tegyük rá az elősütött hússzeleteket, és annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Amikor felforrt, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és fedővel letakarva pároljuk félpuhára. Szórjuk bele a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd ismét takarjuk le, és pároljuk puhára. A daragaluskához a tojássárgákat a vajjal meg a sóval keverjük el, forgassuk bele a habbá vert tojásfehérjét, és fokozatosan szórjuk bele a búzadarát. Vizes evőkanállal szaggassuk a forrásban lévő zöldséglevesbe, és főzzük puhára. Szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük kiolajozott edénybe. Tálaláskor, a rostélyost helyezzük a tányérra, és a hússzeletekre fektessünk 1-1 daragaluskát.


Kategória: Húsételek receptjei


Az alföldi rostélyos elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook