Spórolgatnék, félretennék (beszélgetés)
Hogy döntöttél? Vettél valamit?
Ha nem is drasztikusan, de tényleg alacsonyabbak lettek a kamatok.
A dupla nyugdíjat vártam. Csak szerdán lehet értékpapírt vásárolni nálunk.
Még van a 3 éves 7%-al. Ez még sikítva tűrhető és nem hagyom ki.
Köszi az oldalakat rájuk nézek.
Nem tudom mikor szoktak írni róla, én csak néha ránézek ha hallok valamit (vg, portfolio, bankmonitor) de mindegy is kb, mert a következőkben már nem adnak olyan jó kamatokat, mint eddig. A 9,9%-os is kifújt, már csak 7,9%.
Túl sokat gondolkodsz, minél tovább vársz, annál kevesebb kamatot fogsz. Válassz valamit.
A berakott pénzt elbukni nem fogod, max kevesebb lesz a haszon, ha idő előtt kiveszed.
Azt hiszem már megjelent, márc. 19.-ig lehet betenni a pénzt.
A kamatot 3 havonta a számlára küldik, és igen, ki lehet venni, csak pénzbe kerül.
Igaz.
Most néztem, a Fix magyar Állampapírt nem lehet lejárat előtt visszaváltani. Pedig ezen gondolkodom, és a kis pénzem is összejött már amit betennék. Csak félek, 3 éven belül szükség lehet rá.
Más:
Régebben olvastam hírekben, hogy ez - és ez az értékpapír fog megjelenni. Honnan lehet előre tudni mit fognak kiadni? Tudsz adni ilyen információs linket?
Az allampapir.hu és az Államkincstár oldalán kerestem, de nem látom.
152-es írásom első mondata hamis.
"Korai visszaváltáskor az időarányos kamatot kifizetik, a névértéknek viszont csak a 99 százalékát kapod vissza a kincstári árfolyamjegyzés szerint. Ezt úgy is lehet venni, hogy 1 százalék a visszaváltási díj, ami egymillió forint esetén 10.000 forint. A Kincstár azonban fenntartja a jogot arra, hogy a visszaváltási díjon változtasson, és akár növelje a mértékét."
Olvasgattam sokat. Csak a teljes időszakra adnak kamatot és hozamot is. Van olyan értékpapír amit vissza se lehet váltani lejáratig, amit meg igen, azt lehúzzák 1%-al. Gondold el, ha kivennél egy milliócskát, és annak oda kell adjad az 1%-át.
Jó hogy beraktad azt a cikket, köszi, és segített dönteni is. Legalábbis remélem. Most ami össze van kuporgatva a februári nyugdíjjal együtt beteszem, aztán legalább 3 havonta beteszek amennyit tudok. Ha letelik a 3 év, akkor már kezd kifelé forogni.
Ohh" Én nem bántottalak téged!
Amíg a tájékoztatón át nem rágtam magam, erre ránézni se tudok. Olyan jó lenne ha megmondanátok mit csináljak!
"Törlesztés, visszaváltás
A Bónusz Magyar Állampapírt a Kibocsátó lejárat előtt nem váltja vissza. A Bónusz Magyar Állampapír
névértékének visszafizetése a lejáratkor egy összegben esedékes."
Ez azt jelenti hogy amíg le nem telik a 3 vagy 5 év, addig nem vehetem mi?
Még mindig toporgok egy helyben, mert szövegértési problémám van. Kérlek, segíts!
Lehet megkockáztatnám a 3 vagy az 5 éveset. Jól értelmezem hogy a 3 éves jobb kamatot ad?
Ezt a mondatot nem értem:
"Kamatfizetés háromhavonta történik. Futamidő végén a kamat a tőkével együtt kerül az ügyfél számláján jóváírásra."
Három havonta kifizetik a kamatot de csak a futamidő végén juthatok hozzá?
Az is több mint a semmi.
Ma is adtak ki újakat.
További ajánlott fórumok:
- Ti tudtok félretenni a temetésetekre?
- Ma van a Takarékossági Világnap - te mennyi pénzt tudsz félretenni?
- Ti tudtok spórolni, félretenni a fizetésetekből?
- Mennyi pénz számít soknak a mai világban? Van pénzügyi tartalékod, tudsz félretenni?
- Havi 120ezret tudok félretenni.Felújításra gyüjtök.
- Neked mennyit sikerül félretenni a havi fizetésből?